Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Yaz in Gradina

Yaz in Gradina

Ratings: (0)|Views: 32|Likes:
Published by djnicky25

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: djnicky25 on Feb 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/09/2013

pdf

text

original

 
Articol VYS Blog
Construire iaz si cascada
2011-06-06 10:06:53 VYS
Dupa articolele ce au avut ca tema amenajarea interiorului locuintei, ne indreptam atentia catre un colt dingradina unei case, acolo undear trebui sa existe cat mai putin beton si foarte multa vegetatie – iarba,pomi fructiferi sau decorativi, flori etc. Nu voi reusi sa inteleg niciodata de ce alergam atat timp dupa ocasa si atunci cand ajungem sa o realizam, vom opta pentru betonarea celei mai mari parti din curte saupentru alei pavate (tot un fel de beton) si nu dorim sa amenajam zone cu cat mai multe elemente realizatedin materiale naturale – lemn, piatra, pamant etc.De data aceasta vom vedea cum putem realiza un mic iaz cu o cascada asociata. Primul pas estealegerea amplasamentului pentru lucrarea noastra, un colt al gradinei. Dupa stabilirea pozitiei iazului sicascadei trecem la saparea santurilor ce vor constitui partea din spate a cascadei.In santuri in vom introduce trunchiurile de copac pregatite anterior (taiate si curatate de scoarta), aceastapentru a realiza un parapet pentru sustinerea cascadei, care sa aiba si un rol decorativ. Asezam trunchiurile la o inaltime convenabila si le fixam bine utilizand pamantul sapat. Daca este cazulumezim pamantul pentru a se tasa foarte bine.
 
Pentru zona de iaz vom utiliza un bazin din PVC cumparat din comert, le gasiti in diverse forme sidimensiuni. Stabilim locul unde va fi ingropat bazinul pentru a putea realiza sapaturile necesare.Sapam dupa forma fundului bazinului si atat cat sa putem pozitionam bazinul putin peste cota solului.Pamantul scos de la saparea gropii pentru bazin si cel ramas de la santurile pentru fixarea trunchiurilor ilutilizam pentru amenajarea casacadei. Pozitionam o folie din polietilena si umplem cu pamant intreagazona formata de parapeti. Tasam straturile succesive pentru a stabiliza pamantul.
 
Pe fundul gropii unde va fi pozitionat bazinul vom aplica un strat de cativa cm de nisip pentru a asigurasuprafata de contact optima intre fundul bazinului si pamant, acesta va elimina abaterile de planeitate siva maximiza suprafata de asezare. Asezam bazinul in groapa si incepem umplerea spatiului perimetral cu nisip.Pentru asezarea corecta a bazinului vom uda nispul din belsug. Operatiunea se va face cu bazinul umplutcu apa si urmarim ca asezarea bazinului sa se faca la nivel, utilizam un dreptar suficient de lung.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->