Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
ReflexRefrac

ReflexRefrac

Ratings: (0)|Views: 206|Likes:
Published by djimenezgarc
dsd
dsd

More info:

Published by: djimenezgarc on Feb 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/18/2012

pdf

text

original

 
1
 
Un Robatori Inesperat
En John McFarlan, un detectiu d’Scotland Yard, ha vingut aquest matí al bar on elsprofessors anem a fer un cafè i tot desesperat parlava pel mòbil amb Ia seva companyade feina Natalia Ahmed Barranco. Com que parlava en veu alta, hem sentit que volienesbrinar com, uns lladres, havien pogut obrir la caixa forta del Banc Nacional de RegneUnit.Anteriorment molts delinqüents ho havien intentat però, fins ara, mai ningú ho haviapogut aconseguir degut a que la caixa forta estava molt ben protegida. El serveid’intel·ligència britànic, quan la va construir, va pensar que el millor era submergir-la dintre d’un aquari iinstal·lar al sostre uns làsers amb diferents inclinacions i, així, quan algú els travesséssaltaria l’alarma. Fins ara l’alarma sempre havia saltat. Però la nit anterior no va seraixí.La Natalia pensa que potser té alguna cosa a veure amb la refracció i la reflexió de lallum i com que sap que a la classe de física de 4t d’ESO estem estudiant les propietatsde la llum, ens ha demanat si podíem explicar-li aquests fenòmens per a veure si potsolucionar el cas.Per ajudar a la Natalia i al John disposem de:-
 
Focus-
 
Col.limador-
 
Lent de vidre-
 
Lent de Suport-
 
Disc de Hartl-
 
Mirall-
 
Banc Òptic1)
 
Amb aquest material mesureu:-
 
l’angle d’incidència (
θ
i
) i l’angle de reflexió (
θ
rfl
) del vostre feix de llum en la situació en que el raigviatja per l’aire i es reflexa quan troba el mirall.Ompliu la taula següent:
AIRE – MIRALL
θ
i
 
θ
rfl
 
 
2
 -
 
Quina relació observes entre l’angle incident i el reflectit?2)
 
Amb el mateix muntatge que heu fet servir, canvieu el mirall per la lent, i mesureu ara l’angled’incidència (
θ
i
) i l’angle refractat (
θ
rfr
) del vostre feix de llum en la situació en que el raig viatja per l’airei es refracta en el vidre i quan el raig viatja pel vidre i es refracta a l’aire. Ompliu les taules següents:
AIRE- VIDRE
θ
i
 
θ
rfr
 
VIDRE – AIRE
θ
i
 
θ
rfr
 -
 
Sempre observeu el mateix? Veus alguna cosa sorprenent a partir d’algun angle concret?-
 
Hi ha alguna diferència en la relació entre els angles incident i refractat quan el raig de llum passa delmedi aire al medi vidre o al revés?
 
3
 Els dos extreballadors de la CIA, el Dani i l’Ovidi, ara us mostraran el que passa amb els làsers que hi ha alsostre del Banc Nacional del Regne Unit. Hi han afegit un mirall a la base perquè podeu observar millor elsfenòmens que hi tenen lloc.Les tasques que us toca fer a vosaltres són:3)
 
Dibuixeu el diagrama dels rajos que observeu tot indicant la relació entre els angles (incident, reflectit irefractat).4)
 
Què passa a partir d’un angle concret? Saps com es diu aquest angle?Amb una simple ampolla de plàstic, aigua i un làser veurem un efecte molt curiós aplicant tot el que heuvist fins ara.5)
 
Una vegada observat aquest últim experiment, i tenint en compte el que li passava al làser en el casanterior, explica perquè el raig no surt del rajolí d’aigua.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->