Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Newsletter Volume 4 Issue 03

Newsletter Volume 4 Issue 03

Ratings: (0)|Views: 7 |Likes:
Published by Endri Bida

More info:

Published by: Endri Bida on Feb 19, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/19/2012

pdf

text

original

 
sot e kesaj dite sgjendet.Po perse u zhduk ky biznesmmen ? Kjo ka lidhje dhe duket e paster sepse ai ne mynyre miqsore I tregonPjeter Arbnorit takimin qe Berisha kish beremeMILLOSHEVICIN dhe GRIGOROVIN EMAQEDONISE. Lidhja e “pafajshme” e tëndjerit Pjetër Arbnori që duke shfrytëzuar miqësinë me Remzi Hoxhën i servir infor-macionin Berishës se i ishin zbuluar takimetme Grigorovin e Maqedonisë dhe Mi-loshevicin e Serbisë Pra duket mjaft e paster  perse Berisha urdheroi te happen depot earmeve te ndihmonte Serbine me arme dhenafte kunder Kosoves.Ja keta ishinudheheqesit e te ashtequajtures Demokraci neShqiperi. Po piramidave cemer duhet tiveme , kush I krijoi dhe kush I mori leket dheku shkuan keto leke? Varferia e popullit kisharritur kulmin kur papritur na hapet nje firmeme emrin VEFA ku pot e fusje nje shume paraje merrje dy fish mbas disamuajve.Filluan mafiozet e kuq te fusnin lekedhe tu jepnin disa njerezvesa te terhiqnin popullin mbare.Populli shiten shtepite dhe Ifuten leket ne keto firma piramidale.Kur  papritur keto na dolen te falementuara.Po atolejke qe mbeten ku shkuan?pashaqllaret e rinjte kuq ishin dhe me te poshter se te vjetrit .Imoren popullit dhe qindarkene fundit dhe elane me thenj ne troke themi ne ne anettona.Sipas deklarates te ish ministrit tewcultures zotit Ylli Pango keto paqra SaliBerisha I ka derguar tek daja e gruas se tijLiri Beruisha ne amerike ne shtetin e NewJersey.Shuma $10 milion dollare.Sic e shihniketo jane katile gjakpires, shushunja sifamilje… Ne keto moment klasa e ish te perndjekurve politike po eleminohej , zeri Ityre po shuhej nje dore gjakatare po ringjallejhapën armët sheshit ! Në zakon vulosur dhe në Kanun thuhet që para vrasësitduhet dënuar i zoti i armës me të cilën u bë vrasja, dmth ata që i kishin në dorëzim.Më dukej dhe i qëllimshëm hapja e maga-zinave e kjo ende më mundon»!P.A.(agimshehu kujtime) A.Shehu
-
«Ç’ju pengonte ju, të persekutuarit që të krijonit partinëtuaj; dëgjova se poeti Gjergj Komnino endjeu me kohë çgënjimin e nisi të men-donte për të»!«E di, shtoi; u muarr vesh më parë ngasigurimi se nga shokët e tij. E kërcënuantë largohej menjëherë, dhe ai mërgoi nëItali. Aty befas u gjend i vrarë»… «Dora eSigurimit arrin kudo gjersa u la e lirë» Prasic e shikojme dhe nga kujtimet e zotitAgim Shehu gjithcka ishte e instrumentuar nga pashallaret e kuq.President ne kohenqe u happen depot ka qene Sali BerishaVetem me urdher te presidentit , ai ishtekryetare I forcave te armatosura teshqiperise dhe vec ai kish te drejte teurdheronte per hapjen e depove te armeveme 1997. Me 1995 ne qender te Tiraneszhduket biznesmeni Remzi Hoxha ku dhe
DEMOKRACIA NE SHQIPERI NE KETO 21 VJET (fq.3)
 
SPECIALPOINTS OFINTEREST:
21 years of Democ-racy in Albania!!
No Sided articlesand no restrictionfor our members, ourguest and ourfriends.
Latest needs for ourcommunity and thelatest resolutions
Our Free Voice through our words.
INSIDE THISISSUE:
Democracia neShqiperi
Faqe1-3
15 vjet te plota
Faqe1-20
Sevime Nebija, VasilTabaku, Gresa Pira-na, Artan MUlla, Agimdesku, Pellumb Kulla
Faqe2-3,4-57-9
Gentiana Mikushnica,Mimoza Rexhvelaj,Pilo ZYba,Raimonda Moisiu,
Faqe5-79, 12
Silvana Berki, VullnetMato, Vasil Tabaku,Skender Braka , Ba- jram Kongjeli, AgimDesku
Faqe6-77,-9,10-1417-19
AdresaAnetaresimi
Faqe20
“NEW LIFE” JETA E RE
 
Our Words Weekly Issue 
Janar 16 , 2012 Volume 4, Issue 03
Sot 15 vite te plota nga Masakra e Recakut nga Monda Dibra (fq.20)
 
Sot 15 vite te plota nga Masakra e Recakut ngaMonda Dibra Albanologe
 
 Në orët e hershme të mëngjesit të datës 15 janar 1999, fshati Reçak (komuna e Shtimjes) usulmua nga formacionet militare dhe paramili-tare serbe. Pas granatimeve te shumta nga ar-tileria e rëndë ushtarake serbe, këto forca në orëte paradites u futën në fshat dhe i filluan bastisjetshtëpi më shtëpi.
 
 Në këto çaste të rënda, disa fshatarë, gjatë përpjekjeve të tyre për t'u larguar nga shtëpitë eveta u kapën nga forcat kriminale serbe dhe, pahezitim, u vranë e u masakruan në disa lokalitetetë fshatit. Ndërkaq, një grup tjetër prej 25mashkujsh, u përpoqën të fshihej në njëndërtesë, por edha ata u zbuluan nga njësitëkriminale të vdekjes.
 
Kriminelët serbe, këta civilë shqiptarë të pafa- jshëm, pasi i rrahin mizorisht, me kondak të pushkëve, me shqelma, me dru, me zinxhirë…,e me sende te tjera të forta, i nxorren ngaReçaku, i grumbulluan në një kodër të afërtmbi fshat, dhe me gjakftohtësi të madhe, njënga një i pushkatuan e i masakruan. Gjatë këtijoperacioni shfarosës, u vranë 45 civilë të paarmatosur, në mesin e të cilëve ishte edhe njëgrua.
 
 Democraci ne Shqiperi 
 
KETYRE LECKAVE FSHIHEN DIPLLO-MAT E PERENDIMIT” Pra ata ishin shumete afte per te drejtuar demokracine se kishinmbaruar ne perendim dhe e kishin pare jetenne demokraci se si vepronin ligjet dhe fjala eliresa respektohej dhe te drejttat e njeriut sarealizoheshin. Duke lexuar kujtimin e funditme Pjeter Abnorin nga Agim Shehu, kuptoj-me shume kjarte se kush e kish marre nedore PD. “Nuk më deshën asnjë « njëri astjetri » për president”Pjeter Arbnori. Tathem shkoqur si mikut…(Agim Shehut), nuk deshi as njëri, as tjetri (nga krerët e dy partive kryesore); atë detyrë unë e mirëprisjavetëm për të bërë ndonjë punë të mirë përtej premtimeve kot. Por, mbase e kanë më mirëata që s’më deshën»!... Sepse Pjetri do terespektonte drejtesine se per ate drejtesi eliri vuajti denimin agjitacion e propagande .Pse kërkova të dënohej Ramiz Alia?P.Arbnori(A.Sh.Kujtime) Besoj populli emban mënd kur si Kryetar Kuvëndi thashë botërisht se Ramiz Alia duhet dënuar vetëm për faktin që na erdhi në demokraci me 500milionë dollarë borxh, kur këtë ekundërshtonte Kushtetuta e miratuar prej tij.Dmth atë e dënonin dhe ligjet e tij, kursedemokracia e dënonte për kafe! Artisti ynë imirë shkodran, Gaspër Çurçia u pushkatua prej tij në diktaturë për 200 dollarë me punë biletash treni, kurse ish diktatori falej me500 milionë dollarë të vjedhura të cilat, pasmendimit tim i përdori për të ushqyer ring- jalljen e komunizmit me vegla të tij!..E folae askush s’më dëgjoi…Fola hapur nëKuvënd dhe për Pashkon me shokë si agjen-të grekë që shkatërruan e i vunë flakën dheasaj Shqipërie që kish mbetur. S’më dëgjoinjeri…Nisi të bëhej kërdia me vrasje e unëngrita së pari përgjegjësinë e atyre që i
 
Page 2 Our Words
në arqipeshkëvitë në Turqi, janë të ndaluar të zgjidhen si patriarkë ikumenikë edhe pse janë ortodoksë.
 
Sinodi i Shenjtë: Probleme të ngjashme,ekzistojnë për zgjedhjen e Sinodit tëLidhur me analizën e përgjithshme të zhvilli-meve në rajon, raporti sekret grek, thekson:“Ka patur vështirësi serioze për të siguruar stabilitetin në Ballkan, sidomos pas ndërhyrjessë NATO
-
s në Jugosllavi. Përpjekjet ngaSHBA dhe BE, për të zgjidhur çështjen eKosovës, nuk kanë qënë të suksesshme. Qeve-ria greke vlerëson, se ekziston mundësia e njëdestabilizimi rajonal, që mund të rrjedh ngazhvillimet aktuale, të cilat do të çonin në ndry-shimin e kufijve ekzistues. Nëse do tëndryshojnë kufijtë në Ballkan e veçanërisht nëKosovë, qeveria Greke, do të përpiqet të mbajëekuilibret, me synim për të ruajtur kufijtë e përfituar në vitin 1913.
 
Përsa i përket Jugosllavisë, raporti thekson, seqeveria Greke e vlerëson krizën Jugosllave si problem të administratës së Millosheviçit dhesipas saj, vazhdimi i izolimit të Jugosllavisë rritBozcaada. Në tërësi, statusi i këtyre pronave është i pasigurtë e i diskutueshëmnë të ardhmen, për shkak të shpronësimitqë mund të ndërmarrë shteti turk. Përsa i përket pronësisë së grekëve të Dodeka-nezit, grekët bizantinë, të cilët e kanëhumbur nënshtetësinë turke, kanë humbur të drejtën mbi këto prona dhe nuk mund t’itrashëgojnë më ato.
 
Problemi i Qipros: Përsa i përket problem-it të Qipros, Athina synon mbajtjen e pandërprerë të bisedimeve dhe kontaktevediplomatike Qipro
-
BE. Lidhur me tëardhmen e Qipros, Turqia ka propozuar formulën e Konfederatës, ndërsa Greqiaka propozuar formulën e “Federatës dy
-
zonale”.
 
Shenjtë, i cili merr pjesë në zgjedhjen ePatriarkut. Autoritetet turke nuk e njohinPatriarkanën, si Patriarkanë Ikumenike.Patriarkana, njihet si shoqëri që inënshtrohet vetëm ligjit turk.
 
Shkolla Teologjike e Khalkit: Kjo shkollë,në bazë të ligjeve të shtetit turk ështëmbyllur që vitin 1971 dhe akoma nuk është hapur.
 
Problemi pasurive të Patriarkanës: Përsa i përket pasurive të Patriarkanës, nga ana eshtetit turk, këto pasuri janë të garantuaraqë nga viti 1923. Me anë të dekreteve tëndryshme, shteti turk ka vënë kufizimembi të drejtat e pronësisë së grekëvë bizantinë në Stamboll, të grekëve të Stam- bollit me nënshtetësi greke, si dhe mbi pronat e grekëve bizantinë në Gokceada e
Plani Grek i vitit 2000, për coptimin e Shqipërisë, nga Kledian Lula (fq.3)
 
Shirat e vjeshtes dhe ererat e dimrit
 
 psheretimat e shpirterave
 
dhe lotet e jetimit
 
Me sjellin prane vellaun e shtrenjte
 
Ate qe ne lufte ishte sypatrembur 
 
ate qe ne mesnate ne mes plumbave
 
shendrriste sikur nje trim I vertete
 
Ate qe shkrepte si vetetimat
 
Dhe per kte toke te Arberit luftonte
 
sepse e kishte vende te shenjte
 
Malli per ty me dogji shpirtin
 
sa here qe ulem e te kujtoje
 
 pyes shoket se ku shkove?
 
 pyes martiret se ku rroni?
 
 pyes Zotin eshtrat e tua ku jetojne?
 
Askush dot nuk me pergjigjet
 
masive
 
ende kerkojnegjurme nga bijte etyre
 
ende sot kerkojnete verteten
 
ku u fundoseneshtrat e tyre
 
Invalid e desh-more te rene per liri
 
te stergjynosur ete vrare
 
e ndokujte trupin ia kane bere hi
 
e ndokush nuk e dine
 
Se a eshte gjalle biri tije
 
Tek Bjeshket e Kosharespushon trupi im
 
Ende kerkojne varrezat
Shkrime nga Sevime Kumanova Nebija
E une I shkreti flas meveten
 
vetem zogjte mbeten ti pyes
 
ndokund mos te kane pare
 
Pyes dhe eren qe fryn neKosove
 
Pyes ku eshte vellau ime
 
me dergo ta puthe dheun etije
 
Por se cme jep Zoti njeshprese
 
nje ze me thote ne heshtje
 
tek Bjeshket e Koshares aieshte i gjalle!
 
Vajta ne ate vend kuenderrova cdo nat
 
O Zot trupa te djegur eeshtra te thate
 
aty qenka vellau ime
 
ne mes shum lulevete lirise
 
Sot I sollem nevendlindje
 
edhe eshtrat i pusho- jne ne kte Dhe
 
 por ivalidet nuk rekuperohen
 
deshmoret nuk ngjallen
 
 plaget nuk sherohen
 
Jo mor jooo keshtunuk vjen liria
 
O Zot i madh a dosherohen plagetndonjehere ?
 
It takes for Diaspora to get moving to take the Guilty Albanian Politicians to the ICC Hague
 
.Nuk do ti harrojme asnjehere
 
vitet e debimit te dhunshem
 
te afro nje milion shqiptareve
 
shenje e kujteses qe nuk ka per tuharruar 
 
C’na ka mbetur nga deshmoretdhe martiret
 
 per pos ata pasardhes qe loti I tyresu shterr kurre
 
e juve solidarizohuni me ketaengjej
 
sepse vetem ne kte menyre
 
mundeni ti ndihmoni
 
Zoti I bekofte ata qe dhane jeten per lirine
 
O Zot ne kte dimer me fale njerreze dielli,nenen ta ringjalle
 
“Nene a e jep jeten per 
Per Liri dhe Per FlamureDita po Vjen
 
We dedicate this year to the kidsof the world!!!
 
Shqiptaret Duke u Sulmuar nga policia Kosovare e per-bere nga Shqiptare...Perse po shtyet ne vllavrasje?
 
 
Page 3 Volume 4, Issue 03
Interviste me Koco danaj nga Besnik Rama Shqiptarët kërkojnë Shqipërinë e tyre Natyrale (vazhdon)
 
Konferencës së Londrës me fakte dheargumente të panjohura deri më sot.
 
· Lista për Shqipëri Natyrale ështëmisionare, ajo nuk synon pushtetin politik, por shtetin
-
komb, prandaj nekemi antarë të Listës politikanë, de- putetë të cilët sot bëjnë pjesë në parti tëndryshme poltike, intelektualë të cilëtsimpatizojnë këtë apo atë parti politike.Prandaj quhemi Listë. Ne nuk nainterson kush është i pari. Për ne e paraështë domosdoshmëria e së ndërtimit tëShqipërisë Natyrale. Ne jemi të gjihë tënevojshëm, por nuk jemi të do-mosdoshëm, e domosdoshme ështëvetëm Shqipëria Natyrale, pa të cilënnuk do të ketë as progres, as mirqënie për shqiptarët, por as paqe dhe sta- bilitet për fqinjët dhe Brukselin. Kyci i paqes dhe stabilitetit rajonal ështëvetëm shqipëria natyrale.
 
shqiptarët shovinizmi fqinj dhe kolonializmievropian i dikurshëm. Dua të them se rish-kruarja e historise brenda shqiptare eshte enevojshme, por ajo do te ishte pa asnje lloj perfitimi per kombin shqiptar, nëqoftëse nuk njihet dhe nuk korigjohet edhe historia eshovinizmit fqinj sërb, malazez, grek dhe perkrahësve të tyre në Europë dhe botë mbikombin dhe teritoret shqiptare. Historia duhettë korigjohet, pastaj të rishkruhet. Për shem- bull: A e dinë shqiptaret historinë e shovinizmitserbo, greko malazez mbi ata dhe teritoret etyre? Nuk e dine. Ata nuk e dinë se cili ështëvendimi që Ulqini ju ankesua Malit të Zi, atanuk e dinë se ku është vendimi që 19 mijekilometra katrore ju dhanë Sërbisë në 1913.Ata nuk e dinë që këtë sipërfaqe, EdwardsGrey e konsideroi me përbuzje: disa fshatrashqiptare. Ata nuk e dinë qe Selaniku në 1913kishte 75 mijë hebrenj, 25 mijë grekë dhe 12mijë shqiptare, ata nuk e dijnë se si i shfarosishovinizmi grek, hebrenjtë dhe shqiptarët, atafilluar të artikulojnë nevojën e bashkimit tëtrojeve shqiptare. Kjo politikë ka disa arsye pse mban një qëndrim të tillë. Një pjesë prejtyre kanë frikë nga të huajt ose presin secfarë do të thonë të huajt, një pjesë kanëfrikën e pushtetit personalapo të partisë, sepse nuk dotë jetë njësoj të konkurroshvetëm në Drenicë apo Gja-kovë dhë në Tepelenë apoVlorë njëëkohësisht, ose tëkonkurrosh në Shkodër apoedhe ne Tetovënjëkohshisht. Ndërsa një pjesë janë thjeshtkozmopolitë. Për shembull, ju jeni në dijeni se shumë politikanë nëTiranë dhe Prishtinë po flasin dheveprojnë për të rishkruar historinë, që sipas tyre e kashkruar keq komunizmi. Por asnjë deri mëtani nuk po thotë se duhet korrigjuar dherishkruar edhe historia që ka shkruar mbi NA. A janë të shtrira degët tuaja kudo në trevatshqiptare?
 
· Pothuaj se në të gjitha. Aktualisht, po punohet për krijimin e degëve edhe në ato zona ku ekzistojnë bërthama të Listës së shqipërisënatyrale. Por dua të vë në dukjeedhe një vecori të Listes për Shqipëri Natyrale. Duke qënëListë, në gjirin e saj bëjnë pjesëedhe shoqata apo parti politike.Dhe sa kohë që këto shoqata apo parti politike janë antare të Listës, për aq kohë ne nuk krijojmë degëatje ku kryejnë aktivitetin e tyrekëto parti apo shoqata.
 
 NA. Komenti juaj për politikën aktuale shqiptare.
 
Politika aktuale shqiptare në Tiranë, Prishtinë,Shkup etj, në shumicën e saj është kozmopolite.Përjashtim bëjnë një pjesë politikanësh të cilët kanë
Shqiptaret ne Kosove nga te tere anet per te mbrojtur te drejtat e tyre duke u sulmuar nga vellezerit e tyre...
 
nacionalizmin e kombit serb, largonekonominë nga niveli i dëshirueshëmi zhvillimit dhe çon vendin në desta- bilizim të plotë. Sipas qeverisë Greke,nëse Millosheviçi qëndron në fuqi,veç të tjerash është një burim destabi-lizimi në rajon, pasi nuk ka njëopozitë të fuqishme e të besueshme.Sipas raportit, rënia ekonomike eJugosllavisë çon në rritjen e krimit tëorganizuar, pasi shumë politikanë tëlartë të regjimit të Millosheviçit, kanëtë Greqisë, përkrahja e opozitëssë Millosheviçit.
 
Parashikimi Grek në vitin 2000:Destabilizim i Maqedonisë dheRajonit
 
Sipas raportit, lidhjet e dobëta tëMaqedonisë me Ballkanin, do tadestabilizojnë atë, si rrjedhim,do të destabilizohej gjithë rajoni. Në një rast të tillë, në raportkëpunim me qendrat perëndimoretë vendim
-
marrjes, Millosheviçido të detyrohej të jepte dorëheqjene të strehohej në një vend të tretë,si psh. në Greqi, ky veprim do t’ikrijonte Greqisë probleme tëmëdha me perëndimin. Për rrjedhojë, Greqia në një rast tëtillë, nuk do të pranonte tastrehonte kurrë Millosheviçin,ndërkohë që do të ishte në intereskrijuar organizata të ndryshmemafioze. Por frika më e madhe eGreqisë, janë ngjarjet që mund tëndodhin në Jugosllavi, të cilatmund të sjellin mijëra refugjatë nëGreqi. Po sipas raportit, nëse do tëtentohet që Millosheviçi tërrëzohet me forcë e të çohet nëHagë, qeveria Greke parashikonzhvillime dramatike, të cilat do taçonin Jugosllavinë në luftë civiletë pashmangshme. Nëse në bash-
Plani Grek i vitit 2000, për coptimin e Shqipërisë, nga Kledian Lula nga (fq.2) (vazhdon)
 
theksohet, se popullsia shqiptare eMaqedonisë, do të thithej dhe mbështetejnga Shqipëria e Kosova. Sipas raportit,qeveria greke konsideron prioritar,rregullimin e emrit të Maqedonisë në përputhje me pëlqimin e të dy vendeve, për sistemet politike dhe popujt e tyre.Për këtë, skenari grek parashikon njëmarrëveshje reciproke për emrin, tëshoqëruar nga një paketë me zgjidhje për  problemet bilaterale, që sipas Greqisë,do të ishin:
 
ne emer te demokracise.Viti 1997 vitI zi per Shqiperine por dhe me I zi pas 1997.Ne vend qe shqiperia tefutej ne binaret e demokracise iu fut binareve te degjenerimit moral .Ajo po behej nje vend ku filloi te lulezoidroga dhe prostitucioni , ku nenatkishin frike te dergonin vajzat neshkolle se ua rrembenin dhe ua der-gonin rrugeve te Italise si prosti-tuta.Vrasjet ne mase .te gjithe tetronditur nga kjo gjendje po merrninrrugen e kurbetit te shpetonin femijete tyre nga kjo kolere qe e kishte zenevendin.E Kjo s’ishte gje tjeter vecmonedha qe Sali Berisha I la venditdhe familjeve shqiptare. Po me pasurite kombetare cpo behej ?Shkaterroheshin fabrikat me qellimqe te importonin.Mijera dollarendihma nga bota nuk e pane driten ediellit ne Shqiperi nga korrupsioni I pushtetareve.ne Shqiperi filloi teushqehej nje fryme qe te fitohej lekushume me lehte duke mbjelle drogese sa grure apo perime.keshtuShqiperia filloi te behej vendi Itranzicionit te droges dhe prostitucio-njerezore por me shume per fitimin. Ajo qe eshte edhe metronditese shperdorohet pasurijakombetare.Shqiperia vendi me I pasur ne bote per nafte minerale,ar, diamante vende turistike soteshte per te qare hallin .Perse?Sepse mineralet nafta jepen mekoncension per nje buke gojefirmave te huaja (ku ne fakt pastyre jane pashalaret e rinj te kuq)Si mund ta spjegojme qe Pashaiyne I neshtrohet nje shteti tefalimentuar?C’fare interesifshihet pas ketij nenshtrimi?C’far kane fshehur pushtetarettane neper bankat e tyre dhe ngafrika se mos u zbulohet e verteta pranojne te falin kombin etyre.Kjo eshte cmenduri .Zogu e beri nje gje te tille qe I shitiSHEN NAUMINMaqedonise.Por ku perse kerkonte fale jugun e shqiperise ceshtyn c’pazar ka bere? Mjer shqipria cpo heq ne kurrizin esaj.Po votimi me dy duar simund ta spjegojme qe anje uk nentoken dhe ajrin.Keshtuqe ish pronaret duhet te gezonin tokennentoken dhe ajrin.Por asnjeqeveri nuk e beri kete sepse men-donin vec per tu pasuruar vete nekurriz te ish pronare-ve.Shkaterrohet Riviera shqiptareqe ne kishim punuar shume per timbjelle ato ullinj e porto-kalle.Shkaterrohet bregdet I shqip-tare betonizohen sepse na u kriju-an pashallaret e rinj dhe duhet tevepronin si te vjetrit te kishin vilate tyre special duke I dhunuar token e ish pronareve dhe duke Ivrare me tritol.Humbet nocioni Iligjit konsolidohet klasa e pa-shallareve ne kurriz te nje populline kurriz te pasurise se tij. Vriten26 vete ne gerdec dhe pashai kavene djalin e tij sit e pare por qesmban pergjegjesi.Cdo gje per familjen e pashait ne dem tekombit.Minatoret 60 dite greveurije dhe pashai I Vicidolit ben notne det.MInatoret luftojne me jeten pashai me qejfin.Ne shqiperi nuk ka me respect per njeriun si qenienit.Mendja e cdo shqiptari ishte teikte dhe te mos kthehej me teshpetonte femijet nje ore e me pare.Vajzat shqiptare te rrembyerakishin dhe ato tragjedine e tyreneper rruget e botes. Nuk meharrohet , vertet u befasova dhe utrondita kur nje vajze e re metregoi se si e kishin rrembyer derguar ne itali .Dhe atje 6 djem edrogonin dhe perdhunonin , errihnin deri ne nenshtrimin per tedale ne rruge si prostitute.Keto temira na sollen demokratet eRamiz Alise pashallaret e rinj tekuq . Te dy keto parti te linduranga ppsh
-
 ja e drobiten popullindhe kombin shqiptare. Kushdo qee merrte pushtetin premtonte dhekurre nuk realizonte.Shitej pasuriakombetare per nje cope buke teashtequajtura firma te huaja , ku pas tyre ishin pushtetaret.Shqiperia mall pa zotkushdo mund te bente c’te donte. Nuk u eleminuan ligjet komuniste,mbi te drejtat e njeriut , dhe prones.Pronari I tokes ka dhe
DEMOKRACIA NE SHQIPERI NE KETO 21 VJET nga (fq.1)
 
friksohet nga ligji se denohet po shkelekushtetuten ?me indiferentizmin me temadh Jozefina Topalli deklaron ne oranews tv se ooo !!keshtu qenka mungonindo tu prej rrogen.Deri ku ka arrit injoran-ca dhe mosrespektimi I ligjit ne Shqiperi.Po ju drejtohemi ju more pashallare terinj te kuq se ne vertet jemi larg por sdota leme memen Shqiperi qe ju shushunjae gjakpires ta eleminoni.Ne kurre sdo tjulejojme te lozni me kombin.Mjaft luajten45 vjet, boll luajtet dhe ju 21 vjet tani eka radhen populli tju tregoi vendin qemeritoni me paudhesite qe keni bereduke shkelur ligjet e kushtetutes shqip-tare.Ne do te bashkohemi si diaspore me popullin atje dhe nuk do tju lejojme mete shkaterroni dhe eleminoni kombintone sin nje nder kombet me te vjetra neEurope.Hakmarrja e popullit do te bjerembi ju .Koha e shqiptareve ka ardhur dhe ne sdo te vonohemi per ti kthyer Shqiperise frymemarrjen e saj normale .FLUTUR ZAVALINA PRESIDENTE“NEW LIFE” JETA E RE AA-CO ,NY,USA 21 DHJETOR 2011
 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->