Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
15Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
MENAXHIMI I TEKNOLOGJISË

MENAXHIMI I TEKNOLOGJISË

Ratings: (0)|Views: 2,614|Likes:
Published by Veton Sopjani
Literatur
Literatur

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Veton Sopjani on Feb 25, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/18/2013

pdf

text

original

 
MENAXHIMI ITEKNOLOGJISË
 
Të gjitha llojet e operacioneve përdorin në një mënyrë apo tjetër teknologjinë e procesit.Pavarsisht nëse teknologjia e procesit është një proces i vogël ose është një fabrikëkomplekse shumë e automatizuar dhe e sofistikuar, operacionet duhet të bëjnë zgjedhjen eteknologjisë, sepse presin ti realizojnë disa avantazhe prej saj.Cilido qoftë motivi, të gjithë menaxherët e operacioneve duhet të kuptojnë se çfarë mund tëpresin ata nga përdorimi i teknologjisë, ose me fjalë të tjera çfarë avantazhesh mund tusjellë teknologjia dhe çfarë kufizimesh/problemesh mund të shkaktoj ajo mbi operacionet. Kyështë synimi i këtij kapitulli dhe fig. 1. tregon cilat çështje përfshinë ai në raport memodelin e përgjithshëm të projektimit të operacioneve.Në këtë kapitull do të shqyrtohen:
1.
Raportet ndërmjet teknologjisë së produktit dhe teknologjisë së procesit;2
.
Zhvillimet e teknologjisë së procesit në operacionet e përpunimit të materialeve;3
.
Zhvillimi i teknologjisë së procesit në operacionet e përpunimit të informacionit;4
.
Zhvillimi i teknologjisë së procesit në operacionet e shërbimit ndaj klientit;5
.
Tre dimensionet e përgjithshme që përdoren për të përcaktuar të gjitha tipet eteknologjisë-Shkalla e automatizimit-Madhësia e operacionit-Shkalla e integrimit
.
 
Ç
farë është teknologjia e procesit?
Teknologji të procesit janë makinat, pajisjet dhe mjetet qëndihmojnë operacionet të transformojnëmaterialet,informacionin dhe tju shërbejnëkonsumatorëve me qëllim që të shtojnë vlerën dheplotësojnë objektivat strategjikë të operacionit. Aparatetfaks, kompjuterat, telefonat celular, robotëtskanerët(mjekësorë) makinat korrëse , avionët,instrumentët metal-prerëse, pajisjet për larjen emakinave etj. janë që të gjithë shembuj të teknologjisësë procesit. Të gjithë operacionet përdorin teknologji tëprocesit, edhe ato me intensitet më të lartë të punës sëgjallë. Mund të ndodhë që të përdoret vetëm një telefon,por edhe ai ndihmon procesin të transformoj burimet etij, duke shtuar në këtë mënyrë vlerën.

Activity (15)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
fshta liked this
Arditi Bytyqi liked this
Faton Mustafa liked this
Besi Hoxha liked this
kxholli03 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->