Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dorotejeva Pravila i Aforizmi Vezani Za Horarnu

Dorotejeva Pravila i Aforizmi Vezani Za Horarnu

Ratings: (0)|Views: 53|Likes:
Published by Aleksandra D.

More info:

Published by: Aleksandra D. on Feb 26, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/17/2014

pdf

text

original

 
Dorotejeva pravila i aforizmi vezani za horarnuUnajmljivanje i iznajmljivanjeAko elite neto unajmiti ili iznajmiti, tada Asc oznaava u kakvom je stanju ono to uzimate ili dajete,Desc oznaava vlasnika, MC cijenu i IC ishod svega.Ukoliko pronaete malefika na Asc ili kako ga aspektira, tada e se onaj koji eli unajmiti povui ili eprevariti vlasnika.Ako je malefik u sedmoj kui ili je aspektira, tada e se povui vlasnik ili je prisutna neka obmana.U desetoj kui, stvar nee biti asna, ali e donijeti gomilu novaca.U etvrtoj kui, ak i ako transakcija bude potena, njezin konani rezultat e biti lo. Mjeseevaseparacija i aplikacija oznaavaju isto.Kupovanje i prodavanjeUkoliko neto elite kupiti ili prodati, tad zvijezda prema kojoj aplicira Mjesec oznaava kupca icijenu, zvijezda od koje se Mjesec separira oznaava onoga koji prodaje, dok sam Mjesec oznaavarobu. Ako malefici aspektiraju Mjesec ili planet koji je s njim, tad ovo oznaava da e se pri svemudogoditi nesrea.Ukoliko su na nekom od ovih mjesta benefici, tada slijedi uspjeh.Asc takoer oznaava kupca, Desc onoga koji prodaje, MC cijenu, a IC oznaava robu. Kada subenefici ili malefici na uglu ili u aspektu s uglom, tada e nastupiti gubitak ili dobitak u stvarimavezanim uz taj ugao.Ako je Mjesec u podruju uzdizanja i raste mu broj, tada e onaj koji bude kupovao, kupovati sveseljem. Ukoliko je Mjesec u podruju zalaska i smanjuje mu se broj, tada e on jeftino kupovati.
 
P
odruje uzdizanja je od Vodenjaka do Raka i takoer i sjeverni vor; podruje zalaska je od Lava doJarca i juni vor.
P
osuivanjeUkoliko elite neto posuditi ili vratiti posueno, procijenite stanje onog koji daje posudbu preko Asc ionog koji prima posudbu preko DC, Mjeseca ili Merkura. Ako je Mjesec zajedno s beneficima ili ga oniaspektiraju, no takoer ga i ugroava i jedan od malefika, tada e on platiti svoj dug, no nakon togae ponovo posuditi. Ukoliko je Mjesec pod Sunevim zrakama, tada procijenite preko pozicije i stanjaSunca. Ako je Mjesec unutar spaljenog puta ili na prvim stupnjevima Lava, Blizanaca ili Jarca; iliukoliko ti stupnjevi pripadaju Asc, tada nije dobro za donoenje bilo kakve odluke.Ako elite od nekog neto posuditi, uinite to kad Mjesecu opada svjetlost u znaku Lava, korpiona,Strijelca, Vodenjaka ili Riba, Jupiter, Venera i Merkur aspektiraju Asc ili Mjesec, najbolje jedno idrugo.Ukoliko je Merkur zajedno sa Saturnom, tad e biti konfuzija i obmana s plaanjem.Ako je Merkur s Marsom ili ga aspektira iz jake kue, osoba nee izvriti obaveze i bit e prepirke.
P
rosuivanje preko ascendentaAko je uzdiui znak duge ascenzije, akcija e biti teka i spora. Ukoliko se benefik uzdie na Asc ili gaaspektira, pomoi e da se akcija uspjeno privede kraju, no ukoliko je to malefik, to dovodi doodgaanja, problema i boli. Ako su na Asc zajedno benefik i malefik, akcija je mjeavina dobra i zla.Asc u tropskom znaku oznaava prekidanje akcije prije nego to je privedena kraju, te da e osobaponovo pokuati.Asc u dvotjelesnom (promjenjivom) znaku oznaava da akcija zapoeta u taj sat nee biti dovrenasve dok prije nje ne zavri neka druga akcija.
 
Ako netko zapone akciju po danu, tada je najbolje da su Asc i Mjesec u nekom od dnevnih znakova;ako zapone po noi, najbolje u nekom od nonih znakova.Traenje pomoiTraite pomo od:- utjecajne osobe kad je MO na Asc ili ga aspektira kvadratom ili trigonom, dok istovremeno raste ubrojevima ili svjetlosti ili kad je vladar Asc direktnog kretanja i zajedno s MO. Jo bolje ukoliko je MOu Raku ili aspektira Raka, a ME je s JU- trgovca ili uitelja kad je ME snaan- stare osobe, kriminalca ili sluge kad je SA snaan- ako podnesete molbu kad je ME sa SA ili ga ovaj aspektira iz snane kue, ona nee biti prihvaenaKirurka operacijaNe bi se trebalo operirati kad su Asc ili MO u Biku, Djevici, Jarcu ili Ribama. Trebali bi takoerizbjegavati kad je MO pod sunevim zrakama i kad ulazi u opoziciju sa Suncem. Ukoliko MA ili SAaspektiraju Asc ili MO, tada to oznaava da se osoba nee oporaviti ili da e uskoro trebato novolijeenje. Najbolje kad MO opada u svojoj svjetlosti, malefici su u zodijaku iza MO, a VE i JUaspektiraju Asc ili MO.Izbjegavajte dio tijela kojim vlada znak u kojem su postavljeni MO ili Asc.Ukoliko je MO u tropskom ili dvotjelesnom znaku, tada je to loe ako benefici istovremeno neaspektiraju MO.

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->