Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Mika tivadar Mulató - Márciusi programok

Mika tivadar Mulató - Márciusi programok

Ratings: (0)|Views: 74 |Likes:
Published by Daniella Bókai

More info:

Published by: Daniella Bókai on Mar 05, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/22/2014

pdf

text

original

 
márciusiprogramok
Slam Poetry Budapest Klubminden hónap utolsó csütörtökén
“Ez a Slam Poetry, és hát lehet káromkodni”Egy év kihagyás után újból havi rendszerességgel pofozzaszavakkal a közönséget a SLAM Poetry Budapest (SPB). Amodern performansz költészeti stílus nem új hazánkban,immáron hat éve került először megrendezésre az akkorköltők és rapperek csatájaként konferált esemény a Műcsar-nokban, 2008-tól pedig a szomszédos Kőleves pincéjébentalálkoztak a verselni vágyók minden hónapban. A költésze-tet, rappet és színházat ötvöző stílus már egyesületi formátöltő szervezőbrigádja és a rendszeres fellépők célja, hogy azestek fix találkozási pontként szabad mikrofont (Open Mic)és versenyt is biztosítsanak az új, bátor jelentkezőknek. Azesteket minden alkalommal beszélgetések, videózások éskülönleges vendégek színesítik.
http://slampoetry.hu/ 
Szerdai Bridzs Party with Haze & Bodoo & Friends,22:00-tól minden szerdán
A Mika Tivadar nejlonból előhúzott vadonatúj szerdánkéntitáncos sorozata, a Bridzs hetente túrja elő és pakolja szín-padra azokat az adukat, amik elkeveredtek a pesti éjszaká-ban vagy eddig pakliba sem kerültek: klasszikus DJ szettek és élő produkciók az ezredforduló jóemlékű éjszakáiból, ha-zai és messziről jött vendégek a Pécs-Budapest tengely kéthamiskártyás osztójával párban tesznek színre színt, amígel nem fogynak a lapok. Licit indul, se passz, se joker, csak vállalás.Bodoo + Haze és vendégeik szerdánként a Mikában: ne csak a kezünket figyeljék!
Keresd a Facebookon
Sound Exhibition hangkiállítás és partyminden hétfőn, 22:00-tól
A Sound Exhibition célja, hogy felhívja a figyelmet a bulik és partyzenék improvizatív, ezáltal megismételhetetlen mi-voltára, mely - ha belegondolunk -, ugyan olyan művészetiérték, mint az improvizatív táncos vagy színházi előadások.Egy igazán profi dj set például messze nem csupán zene-számok egymásutánja, hanem a lemezlovasok legális tu-datmódosító alkímiája, melyet bár nekünk és előttünk koty-vasztanak, mégis alig vesszük észre, annyira feloldódunk benne. Válogatott modern sámánjaink várnak mindenkit,aki még nem szállt el a fülén keresztül!
https://www.facebook.com/mikativadarmulato
 JazzaJ koncertsorozat, 20:30-tól minden kedden
A téli meditáció véget ért! Jön a márciusi JazzaJ, tele zúzás-sal, zajjal és dzsessz-szel!A JAZZAJ egy 2010 szeptemberében indított nyitott-zeneiklub, ahova minden kedden olyan zenekarokat hívunk meg,akik kizökkentenek a megszokott mederből, hogy a lehe-tő legközvetlenebb módon tárják elénk zenei világukat. Haakarnánk, se tudnánk őket egy kalap alá venni - free jazz,experimentális pop, elektroakusztikus improvizált zene egy-aránt felbukkan itt. Ami közös bennük, hogy a saját zenéjü-ket játszák, nyitottan a pillanatra. A közönség: alkotótárs.Keresd a FaceBookon!
Apu azért iszik, mert te sírsz.Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton fejtegetia világot, 20:00-tól minden csütörtökön
Az ironikus és egyben provokatív cím Puzsér Róbert és Far-kas Attila Márton beszélgetéssorozatát hirdeti. Kulcsszavak:kultúra, társadalom, politikaelmélet, vallás. Se nem jobb, senem bal, még csak nem is szélsőközép. Önirónia, önreflexió,semmi önigazolás. Humor, provokáció, tudat-felszabadítás!Eddigi vendégek: Kékesi Balázs, Kanada Káosz, Dinnyés Ger-gő, Magyar Dávid, Gödri Bulcsú, Hamvas Béla, Jahve, Ószö-vetségi próféták, az iszlám hívői, a párkapcsolati paranoia ésa férfi feministák...
Keresd a FaceBookon, vagy az apu.blog.hu-n! 
 
Színház a Mulatóban
Márciusban sem csak mulatni, hanem kultúr-ínyenckedniis jöhettek a Mika Tivadar Mulatóba. A Slam Poetry Klubmellett színházzal, improvizációs előadással kacsintunk atavaszra!
március 5. és 12. /hétfő/
19:30: A Z’Art Osztály előadása: Csendestárs (FriedrichDürrenmatt)A gazdasági válság idején az elismert tudós, Doc az utcárakerül. Egy ideig taxisofőrködni kényszerül, de végül a jobbmegélhetés reményében a legnagyobb bandavezér szol-gálatába áll. Bandavezér + Rendőrfőnök + A város leggaz-dagabb embere. A szálak összefonódnak, hiszen érdekeik egymáshoz kötik őket. Vagy mégsem minden az, aminek látszik? Hová vezetnek a szálak és ki irányítja őket? Meg-kezdődnek a hatalmi harcok, amiket sekélyes kapcsolatok,tisztességtelen játszmák kísérnek. Marakodásuk nyomábanhalmozódó hullahegyek. De ki lesz az, aki a mocskot eltaka-rítja? Doc csendestársként – mint az egyetlen megtűrt értel-miségi - asszisztál a körülötte lévő nagykutyák tetteihez.Rendező: Csizmadia IzabellaDoc: Földes Tamás m.v.Boss: Mózes Balázs m.v.Cop: Kulcsár BalázsAnn: Balogh AmandaBill: Moldván LeventeJack: Rédecsi KrisztinaSam: Brasch BenceJim: Barkóczi Sándor
http://zartosztalytarsulat.gportal.hu/ 
Az előadások nem ingyenesek, de a jegyek árával 100%-ig atársulatokat támogatjátok. A jegy ára elővételben a Mulató-ban 800 Ft, a helyszínen 1200Ft. Az előadásra maximum 40ember fér be. Gyertek!
március 10. és 24. /szombat/
19:00 A Grund Színház improvizációs előadásaA Grund Színház a Play Grund Nyitott Improvizációs Mű-hely workshopjaiból nőtte ki magát igazi társulattá, AndrewHefler, Iványi Marcell, és Borda Eszter elképzelései alapján. AMulatóban egy hosszú formátumú improvizációs előadástláthattok. Ami várható: spontaneitás, bőkezűség, elfogadás,kaland. Gyertek!
http://www.playgrund.hu/ 
Az előadások nem ingyenesek, de a jegyek árával (500 Ft)100%-ig a társulatokat támogatjátok!
Napi bontás
március 1. csütörtök 
20:00: Apu azért iszik, mert te sírsz.Az ironikus és egyben provokatív cím Puzsér Róbert és Far-kas Attila Márton beszélgetéssorozatát hirdeti. Kulcsszavak:kultúra, társadalom, politikaelmélet, vallás. Se nem jobb, senem bal, még csak nem is szélsőközép. Önirónia, önreflexió,semmi önigazolás. Humor, provokáció, tudat-felszabadítás!
http://apu.blog.hu/ 21:00: Anselmo Crew koncert 
Belvárosi világzene egy energiától kirobbanó városi kom-mandótól, Kijeven és Berlinen át Budapestig!
http://soundcloud.com/anselmocrew 
Köd – Gitár, vokálSub – Vocál, gitárMC Guacho - MC, vocál, ütőhangszerek Csuto – Dobok, vokálJakab – Billentyűk, vokálTommaso – Dob, vokál22:30: DJ Guacho
márc. 2. péntek 
22:00: Peg Top Djz/ Tilos: Elliot&Séf A budapesti éjszaka hírhedt funk soul specialistái, ba-kelitgyűjteményük darabjait random dobálgatják a le-mezjátszókra, kevergetve az alapvetéseket kis breakkel,rockandrollal, hiphoppal. Imádják az ínyenc remixeket, okosbootlegeket, de legfőképp azt, ha mindenki táncol, ki él, ésmozog körülöttük. Keresd a FaceBookon!
márc. 3. szombat
22:00: Deck Attack w. Infragandhi&NegroHiphop, garage, funk, easy listening és hasonló témák puhaelektronikába ágyazva, táncolási célzattal!
http://www.myspace.com/deckattack 
március 4.: zárvamárcius 5. hétfő
19:30: A Z’Art Osztály előadása: Csendestárs (FriedrichDürrenmatt)A gazdasági válság idején az elismert tudós, Doc az utcárakerül. Egy ideig taxisofőrködni kényszerül, de végül a jobbmegélhetés reményében a legnagyobb bandavezér szol-gálatába áll. Bandavezér + Rendőrfőnök + A város leggaz-dagabb embere. A szálak összefonódnak, hiszen érdekeik egymáshoz kötik őket. Vagy mégsem minden az, aminek látszik? Hová vezetnek a szálak és ki irányítja őket? Meg-kezdődnek a hatalmi harcok, amiket sekélyes kapcsolatok,tisztességtelen játszmák kísérnek. Marakodásuk nyomábanhalmozódó hullahegyek. De ki lesz az, aki a mocskot eltaka-rítja? Doc csendestársként – mint az egyetlen megtűrt értel-miségi - asszisztál a körülötte lévő nagykutyák tetteihez.
 
Rendező: Csizmadia IzabellaDoc: Földes Tamás m.v.Boss: Mózes Balázs m.v.Cop: Kulcsár BalázsAnn: Balogh AmandaBill: Moldván LeventeJack: Rédecsi KrisztinaSam: Brasch BenceJim: Barkóczi Sándor
http://zartosztalytarsulat.gportal.hu/ 
Az előadások nem ingyenesek, de a jegyek árával 100%-ig atársulatokat támogatjátok. A jegy ára elővételben a Mulató-ban 800 Ft, a helyszínen 1200 Ft. Az előadásra maximum 40ember fér be. Gyertek!22:00: Sound Exhibition hangkiállítás és partyhttps://www.facebook.com/mikativadarmulato
március 6. kedd
20:30: JazzaJ koncertsorozat: Dzsindzsa feat. Pozsár MátéA Dzsindzsa groteszk jazz-beat triója számára a free és atánczene egymás mellett van a térképen és ezzel vendégük,Pozsár Máté is egyetért.Weisz Gábor - szaxofonHock Ernő - basszusG. Szabó Hunor - dobPozsár Máté – zongora
Keresd a FaceBookon! 
22:00: Ritka Bítek Klub w. Suhaid, Shuriken, Gandharva, VonYodi, Tomanek, Kanada Káosz & friends
Keresd a FaceBookon! 
március 7. szerda
22:00: Bridzs Party Vol. 9.Nickodemus (Turntables on the Hudson, Wonderwheel Rec.NYC) & Bodoo & HazeA 9. Bridzs New York-i vendége, a Giant Step és a Turntableson the Hudson sorozatok világjáró apukája, Quantic produ-cer- és dj-társa, a Cielo rezidense, Nickodemus. Ennek függ-vényében kéretik a táncosabbik cipőket glancolni szerdára!
Például itt tessék hallgatózni: http://nickodemus.com/mixes.html 
március 8. csütörtök 
20:00: Apu azért iszik, mert te sírsz.Az ironikus és egyben provokatív cím Puzsér Róbert és Far-kas Attila Márton beszélgetéssorozatát hirdeti. Kulcsszavak:kultúra, társadalom, politikaelmélet, vallás. Se nem jobb, senem bal, még csak nem is szélsőközép. Önirónia, önreflexió,semmi önigazolás. Humor, provokáció, tudat-felszabadítás!http://apu.blog.hu/21: 00: Dizko Masters & Mr. Stu feat. NÉMETH JUCINőnapi különkiadás a zeneileg és grammatikailag is összeke-veredett underground ütemgyárosokkal. A Monday Sessionés az S10 oszlopa, Mr. Masters (Fejes Sándor), a számtalanprojektben zenélő Dizko Stu (Sabák Péter), és az est dívája,Németh Juci, live acttel tiszteleg a női erények előtt.Hölgyeknek ingyenes, Uraknak 300 Ft a beugró!23:00: DJ Sanyi aka Kovács Kinga, a Tilos Rádió tiszteletbeli-férfiváavatott, elsőszámú rezidens lemezlovasa (...mikor mégritkaság számba mentek a lány DJ-k a szakmában), vezeti lea nőnapi mulatságot.
március 9. péntek 
22:00: ManaMana w. Suefo&GandharvaSuefo&Gandharva a jól bevált, tőlük megszokott, ám mégismindig megújuló easy-jazz-elektronikával varázsol át titekettéli búslakodókból hajnalig táncoló, boldog emberekké.
http://www.manamana.hu/ http://www.budabeats.com/ 
március 10. szombat
19:00 A Grund Színház improvizációs előadásaA Grund Színház a Play Grund Nyitott Improvizációs Mű-hely workshopjaiból nőtte ki magát igazi társulattá, AndrewHefler, Iványi Marcell, és Borda Eszter elképzelései alapján. AMulatóban egy hosszú formátumú improvizációs előadástláthattok. Ami várható: spontaneitás, bőkezűség, elfogadás,kaland. Gyertek!
http://www.playgrund.hu/ 
Az előadások nem ingyenesek, de a jegyek árával (500 Ft)100%-ig a társulatokat támogatjátok!22:00: DJ KeyserDJ Keysert (Mozsik Tibor) a hazai eklektikus djzés alapjaitlefektető mozgalmárok között jegyzik. 1998 óta lemezját-szózik, de külön-külön már előtte is foglalkozott bakelitgyűj-téssel. Az elmúlt évek során nemzetközi elismertségre tettszert, mint fanatikus lemezgyűjtő és a legkülönfélébb régi– elsősorban jazz, funk, soul, afrobeat, latin jazz, brazil – és azezekből táplálkozó új elektronikus zenék szelektora.DJ Keyser Budapesten és a nagyobb hazai városokon kívülEurópa számos szegletében megfordult, többek között fel-lépett New Yorkban, Londonban, Berlinben, Amszterdam-ban, Lyonban, Bécsben, Prágában, Pozsonyban, Zágrábban,Ljubljanában, Szarajevóban, Újvidéken és Bukarestben is.Ezeken az eseményeken olyan híres dj-kkel játszott együtt,mint Gilles Peterson, Patrick Forge, Rainer Trüby, a Jazzanova,DJ Vadim, Nicola Conte vagy Nickodemus.
http://cratesoul.blogspot.com/ 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->