Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Adje Game Almanac

Adje Game Almanac

Ratings: (0)|Views: 155|Likes:
Published by Misja Srekamar

More info:

Published by: Misja Srekamar on Mar 05, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/13/2013

pdf

text

original

 
De grote Adje gamealmanac
Door WipneusjeMede mogelijk door BIER
 
 
Inleiding
 Door de jaren heen zijn we met een groep, stel zuiplappen uit Sittard, relatief heftig verslaafd geraaktaan het spel a
djegame. De naam adje game stamt uit het latijn. “Ad fundum” betekent “tot op debodem” en vertaalt zich in deze naar bier in een keer opdrinken. Adje
game is een leuke competitievemanier om alcohol te nuttigen. Verder is adjegame een spel dat geen verliezers kent. Of je wint van je tegenstander of je wordt, over het algemeen in een rap tempo, aangeschoten tot strontbezopen.Wat hierin je doelstelling is kun je zelf bepalen aan de hand van een aantal factoren:-
 
De grote van het adje-
 
De variant van het spel-
 
De snelheid waarmee je speeltZoals gezegd hebben we er aardig wat potjes op zitten. Dit heeft geleid tot een breed scalaverschillende varianten op het spel. In de komende hoofdstukken zal ik een poging wagen om ditscala aan varianten en regels in kaart te brengen zodat ook de leek toegang heeft tot deze schat aanadje game ervaring!Ik wens u veel leesplezier en succes met de kater! Het beste middel hiertegen is wat mij betreft eenglaasje water met zout drinken voor je gaat slapen!Geniet en drink met maten (hoe groter hoe beter)!
 
Basis regels
De basis regels voor het spel zijn erg eenvoudig. Bepaal wie er mag beginnen door een muntje op tegooien voor kop of munt. Plaats het glas op tafel. Gooi de munt via de tafel in het glas. Wanneer erraak gegooid word krijg je een punt en moet de ander een adje nuttigen.Dit adje kan bestaan uit een van tevoren tot een bepaalde hoogte gevuld glas, wat wel vrij heftig is,of een goeie slok uit je blik of glas.
 
De puntentelling verschilt per variant en deze zullen in de komende hoofdstukken worden behandelt.Wel gaan wij er van uit dat elk potje in principe tot de 5 punten gaat.
Beginners-tips
De manier van gooien is uiteindelijk een kwestie van oefenen. Toch zijn er wel een paar tips om je opweg te helpen:- Zorg dat je de munt zo gooit dat hij met de platte kant op tafel komt- Pak de munt tussen duim en wijsvinger of tussen duim en middelvinger, dit verschilt perpersoon- Gooi de munt in een vloeiende beweging en laat de munt los als deze +- 10cm boven detafel hangt- Bekijk hoe goed de tafel stuitert, hoe beter de tafel stuitert hoe minder kracht je moetzetten en hoe meer je moet mikken.- Wil je oefenen of ingooien, verschuif het glas dan na elke worp. Zo ben je daadwerkelijkaan het oefenen in plaats van alleen die ene beweging ritmisch aan het herhalen waar jeweinig meer aan hebt zo gouw het glas verplaatst.
Atributen in de adje game arena
Om het spel te kunnen spelen heb je een aantal dingen nodig. Je kunt het uiteindelijk zo bont makenals je wil natuurlijk maar de volgende attributen kan ik uit ervaring aanraden:Adje-tafelZorg voor een tafel die goed stuitert. Hout kan maar werkt vaak op elke plaats anders en de munt zaldeukjes achterlaten in het hout. Een marmeren tegel werkt bijzonder goed maar ook kunststof tafelswerken uitstekend. Metalen tafels werken over het algemeen het beste.Adje-muntDe munt die voor jouw het beste werkt verschilt voor iedereen. Wat voor ons het beste werkt is een50 euro cent munt. Wat hierin een bijkomend voordel is dat het minder uitmaakt als deze kwijtraaktin tegenstelling tot een 2 euro munt. Je zult aardig wat munten kwijtraken door de jaren heen.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->