Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cartea viselor

Cartea viselor

Ratings: (0)|Views: 253|Likes:
Published by biblioteca_ta
Uploaded from Google Docs
Uploaded from Google Docs

More info:

Published by: biblioteca_ta on Mar 06, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/05/2014

pdf

text

original

 
INTERPRETARI VISE
Cea mai importantă regulă în domeniul interpretării visurilor este flexibilitatea. Astfel, simbolurile pot semnificafapte diferite de la persoană la persoană. Când cineva visează un câine, are mare importanţă dacă persoana respectivă aavut un căţel la care a ţinut foarte mult în copilărie sau dacă prima sa amintire legată de câini este că a fost muşcat. Impor-tanţa unui vis este cu atât mai mare cu cât cel care a visat se simte mai marcat de el. Visăm mult, dar nu ne amintim decâtepisoadele care ne-au impresionat cel mai tare. Nu toate visurile au valoare profetică. De multe ori visăm persoane pe carele-am întâlnit de curând sau evenimente recente, avem visuri legate de lucruri pe care le-am văzut la televizor sau subefectul medicamentelor ori al febrei. Visurile acestea nu trebuie considerate premonitorii.
Dicţionar de viseA
:
 
(
literă
) avertisment că trebuie să iei o nouăiniţiativă, că te afli în faţa unui alt început, sautrebuie să iei totul de la capăt.
ABAJUR:
(
lampă cu abajur 
) încerci să ţii secretă oacţiune personală, poate te jenezi de ceea ce faci sau pur şi simplu nu vrei să faci publică o intimitate dea ta;intimitate, singuratate, discretie; (
lampa fara abajur 
)sinceritate, deschidere, destainuri personale care nuiintereseaza pe ceilalti, de aceea ar trebui să limitezi ariaconfesiunilor tale, pentru a nu-i plictisi pe ceilalti. Visulevoca o nevoie de liniste, de intimitate sau dereculegere. Poate sugera necesitatea de a ne nuantamodul de a gandi sau atitudinea. lasam luminainterioara să „vorbeasca”, să se manifeste. Daca luminaeste aprinsa, inseamna ca suntem capabili să privim farateama problemele cu care ne confruntam. Daca luminae stinsa, atunci ne este teama de realitate, de cauzelereale ale unei probleme care ne framanta.
ABANDON:
subconstientul iti trimite un mesaj privind ceea ce urmeaza să abandonezi în vis; dorinta dea duce ceva la bun sfarsit, dar senzatia ca te lasa puterile;lasitate, neincredere, incapacitate de a te implica profund, fuga de raspundere, teama de angajament total;doresti să pui capat unei etape inutile în viata ta; (
a nuabandona
) curaj, incredere, ambitie, vointa, putere de aajunge la rezultate concrete, tenacitate. Visele deabandon evoca renuntarea, doliul, esecul. Aratainsecuritatea noastra în faţă vietii, frica primara de a fiabandonati, parasiti. Daca suntem abandonati în vis,atunci visul exprima o stare de dependenta, retraireaunor frici din copilarie. Anumite evenimente ne vor impiedica mergem pana la capat intr-o direcţiegresita: trebuie să ne schimbam modul de a gandi,abandonand astfel o orientare gresita în viata. Daca noiabandonam pe cineva în vis, atunci inseamna ca, înmod constient, ne vom schimba orientarea, telurile înviata.
ABATOR:
primejdie, boala care te pandeste, careia nui te poti opune; trebuie să treci peste acest moment pentru a ispasi o greseala pe care nu ai vrut să o faci.Visul este în legatura cu nevoia noastra de a darui şiindica dificultatea de a da fara rezerve. Animalul careeste sacrificat simbolizează trasatura de caracter care neimpiedica să impartasim altora din bunurile noastre.Daca ne aflam în interiorul unui abator, atunci inseamnaca noi posedam aceasta trasatura de caracter (deexemplu: egoism, incapatanare, lacomie, etc.) şi secuvine să ne corijam. Daca vedem abatorul din exterior,inseamna ca noi suportam consecintele caracteruluideficitar al altora. Sub aspectul vietii erotice, abatorulexprima o viata sexuala nesatisfacatoare în pofida uneidorinti arzatoare. Mai poate insemna, funcţie de situatie,ca ne riscam viata prosteste.
ABCES:
vezi inflamatie sau infecţie sau dinti. Dacaavem o infecţie sau un abces inseamna ca suntemingrijorati, indecisi sau chiar depasiti de o problema pecare trebuie să o rezolvam. Mai poate insemna canutrim ganduri, idei, „infectate”, poate ganduri derazbunare... Trebuie ne intrebam ce anume neotraveste viata. Partea corpului atacata de infecţie nearata domeniul din viata care e afectat. Visul poatesugera o situatie care e pe cale de a da roade dar carenecesita ne inarmam cu rabdare, în asteptarearezultatului final.
ABDOMEN:
(
dureros
) nereguli sau probleme interne, profunde în viata ta, ce se cer descoperite; (
dezgolit 
)lipsuri materiale, deschidere la orice propunere, (
umflat  sau foarte mare)
acumulare exagerata de bunuri saurelatii, lacomie, exagerare, snobism; imaginatie bogata;minciuni.
ABECEDAR:
acumulare de noi cunostinte, nu stiitoate datele unei probleme, trebuie să accepti sfaturi dela altii cu experienta; esti abia la inceputul unui drumlung; se cere rabdare.
ABIS:
Abisul este o mare adancime a reliefului, ogroapa foarte adanca. El este un simbol alinconstientului - toate visele despre adancimi, profunzimi, se raporteaza la inconstient. Abisul evocadeci adancimea insondabila a inconstientului în careriscam să ne pierdem. A cadea intr-o groapa sau intr-unloc adanc, anunta o boala sau o perioada depresiva.Daca ne visam suspendati deasupra unui abis: alarma -trebuie să ne schimbam urgent comportamentul pentrua evita neplacerile! Daca ne gasim pe fundul unui abisinseamna ca ceea ce a fost mai greu, intr-o situatiedramatica, a trecut... A reusi să iesim la suprafaţă,semnifica o vindecare dupa o boala sau o mai bunaintelegere a unei situatii, a unei probleme de viata (o mai buna perceptie despre noi insine).
ABONAMENT:
obligatii care trebuie onorate cuseriozitate; se cere pastrarea cuvantului dat şi achitarea promisiunilor.
ABSENT:
(
neatent sau de la un eveniment sau de la scoala
) eschivare, fuga de raspundere, retragere pe pozitii secunde, fara obligatii; deocamdata nu te simticapabil să ajungi la un rezultat concret; lipsa de griji,
1
 
 pierderea controlului asupra unei situatii care tiar putea provoca neplaceri; fii precaut.
ABSOLVENT:
completarea unei faze importante, aiajuns la o concluzie buna, la o solutionare.
ABSTINENTA:
(a te abtine de la bautura sau alteispite
) avertisment asupra excesului de incredere de caredai dovada; fii mai precaut;
ABUNDENTA:
imaginatie, dorinta de acumulare de bunuri; dorinta de realizare, de marre, de a ajunge la untrai indestulator; te afli în mijlocul unor evenimentefebrile, care te iau prin surprindere; multumiremomentana; (
multe lucruri de acelasi fel intr-un singur loc
) exces de zel, exagerare, abuzuri, risipa, acsiuniinutile, snobism, incredere prea mare.
ABUR:
lucruri confuze, neclare, nesigure, nelamuriri pe plan profesional sau intelectual; (
rece
) incercarea dea te concentra profund intr-o problema; (
 fierbinte
) tesimti extenuat, suprasolicitat, nemaifacand faţă laaglomeratia de informatii sau evenimente pe care ledetii sau provoci.
ABUZ:
(
abuzand de cineva
) vei suferi repercusiunigrave din partea prietenilor faţă de care nu teai purtatonorabil; profitori, înşelătorie, tradare, eschivare, fuga deraspundere
; (simti ca se abuza fizic de tine
) riscul de acadea pe mana dusmanilor tai; vei suferi numai daca nuvei lua în seama avertismentul şi de a da mai multaatentie celor ce se intampla în jurul tau; necazuri;implicare în prea multe lucruri simultan, exagerare,exces de zel, stress, lacomie, suprasolicitare,supraestimare, oboseala inutila.
AC:
certuri, critici, cinism, remarci ostile, ironii, umor neinteles de altii; ceva nu merge bine; neliniste; (
 gasind 
)griji inutile cu privire la lucruri banale; extenuare;senzatia ca nu mai faci fă evenimentelor;minutiozitate, atentie sporita la detalii, trebuie să privestilucrurile în amanunt, fara să te apleci numai asupraaspectului de ansamblu; munca de detaliu şi precizie;(
 punand ata în ac
) pregatiri pentru noi planuri sau proiecte.
AC DE CUSUT:
Acul de cusut semnifica plierea înfaţă constrangerilor vietii. Ne putem astepta la neplaceridin partea unei persoane. Daca pierdem un ac inseamnaca incercam să ne debarasam de anumite sarcini care nedisplac, sau ca neglijam anumite detalii. A cauta un acinseamna a tenta imposibilul. A cumpara un ac aratanevoia de a face ordine în viata noastra sau de a reparaanumite greseli din trecut. A coase, arata succes. Dacane intepam intr-un ac de cusut inseamna ca avemnevoie să ne autostimulam. Daca visam ca gasim un acîn iarba sau în fan, inseamna ca vom avea o sansanemaipomenita.
ACADEA:
vorbe dulci, de impacare; linguseala; relatiicu un barbat cu chelie.
ACADEMIE:
dorinta de a ti se recunoaste meritele decatre superiori sau persoane influente; spernate în reusita profesionala dupa efort indelungat; proiecte mari, cusanse de succes; dorinta de marire şi apreciere;asteptarea unor distinctii sau laude meritate; dorinta derecunoastere publica a calitatilor.
ACASA:
centrul vietii tale; senzatie de adapost;satisfacerea nevoilor esentiale în actuala perioada; bucurie în sanul familiei; incredere în propriile puteri,simtindute în largul tau în ceea ce faci, pe teren sigur;atmosfera calda; securitate, siguranta, speranta,incredere; atmosfera placuta, armonie apaenta.
ACATIST:
dorinte şi planuri multiple, multe cunostintenoi; ti se cere sa-ti intorci gandul catre religie sau catreorigini (casa, familie, regiune de bastina).
ACCELERATIE:
(
apasand pe pedala la un vehicul 
)vei atinge obiectivele pe care ti leai pus în plan cu ajutor din afara, nu numai prin eforturi proprii; (
 pedala esteblocata)
nu dezvolta un obicei care sar putea transformamai tarziu în viciu; abtinete de la unele lucruri ce ar  putea deveni periculoase; nevoia de a incetini putinritmul pentru a nu exagera; exces de zel ce ar putea ducela extenuare sau suprasolicitare; senzatia ca lucrurilestau pe loc şi dorinta de a face ceva concret pentru ainainta mai repede.
ACCENT:
(
ciudat în vorbire
) piedici sau blocaje încomunicare; nu te faci usor inteles de ceilalti; scoatereaîn evidenta a unei greseli personale, fara ati da seama;(
accent marcat pe o litera
) avertisment, atragereaatentiei asupra unui detaliu important din contextulvisului.
ACCEPT
: conditii favorabile, perspectiva unor avantaje;
(ti se propune ceva şi accepti cu greu
)intelegere, acord, colaborare, cu sanse de succes;indoieli, suspiciuni, incertitudine, nehotarare; ai nevoiede o perioada de gandire intro chestiune importanta; secere multa chibzuinta; (
accepti imediat 
) siguranta,incredere, initiativa, curaj, sperante mari.
ACCIDENT:
turnura proasta a evenimentelor, surprizeneplacute, vesti proaste, zbucium sufletesc, teama deesec, pesimism, neincredere în viitor; ganduri negative; piedici în evolutia unor proiecte; blocaj în comunicare;relatii defectuoase cu cei din jur; neintelegeri, cponflicte,lipsa de armonie în plan relational; dispute; (
martor sauimplicat intr-un accident de orice fel 
) avertisment; prudenta sporita în relatie cu ceilalti
; (de masina
) blocaje în comunicare; neintelegeri; conflicte în domeniifinanciare, probleme legate de bani şi proprietati; (
deavion
) neintelegeri pe plan profesional, dispute aprinse,contradictii cu colegii de serviciu sau cu sefii; (
 pe mare
)mari probleme pe plan emotional, zbucium sufletesc,neintelegeri în cuplu sau în relatiile cu cei dragi. Visuldespre un accident de automobil poate avea mai multeinterpretari, în funcţie de circumstantele accidentului,astfel: Daca vehiculul în care ne aflam loveste unobstacol în timp ce avansam, inseamna ca exista ocontradicţie intre evolutia noastra actuala şi fiintanoastra veritabila, sau ca incercam să solutionam cuforta un conflict care exista intre vointa noastra şi posibilitatile noastre fizice. Daca lovim un obstacol întimp ce dam inapoi cu automobilul, inseamna ca estetimpul să intram în contact cu subconstientul nostru, sauca trebuie să facem ordine, să facem lumina, asupraunor evenimente din trecut care ne afecteaza. Dacalovim un obstacol cu partea laterala a vehiculului,trebuie să ne intrebam daca nu cumva modul nostru dea evolua este dezechilibrat, sau drumul nostru evolutiveste deviat. Poate ar trebui să punem capat sau să neincetinim activitatile. Daca vehiculul în care ne aflam
2
 
loveste un alt vehicul, atunci visul exprima o stare deagresivitate pe care incercam să o refulam, sau poatearata ca evolutia noastra intra în conflict cu cea a uneialte persoane. Daca un alt vehicul îl loveste pe cel încare ne aflam, inseamna ca ne culpabilizam, sau caactiunile noastre sunt prea riscante. Mai poate insemnaca cineva incearca ne provoace. Daca lovim o persoana cu automobilul, inseamna ca manifestamagresivitate faţă de altcineva, sau ca planurile noastre,modul cum intelegem noi să ne traim viata, să evoluam,sunt în contradicţie cu ale altei persoane. Daca lovim unanimal cu vehiculul atunci suntem avertizati de un pericol fizic care ne ameninta, sau arata ca ne neglijamsau chiar dispretuim viata noastra instinctuala. Daca noisuntem loviti de un vehicul, starea noastra psihica este în pericol: arata culpabilitate, disperare, stare depresiva,sau poate ca cineva incearca să submineze integritateanoastra psihica sau fizica.
ACID:
pericole, riscuri, tendinta spre cinism, jignire,critici dure; ai grija la ce spui; nu arunca nechibzuit cuvorbe; teama de a fi criticat de altii.
ACLAMA:
vezi aplauze.
ACNEE (COSURI):
Visul indica o perioda de cautarea propriei identitati, procesul afirmarii de sine,clarificarea dorintelor noastre intime, elucidareadrumului nostru în viata. Din punct de vedere al vietiierotice, a ne visa cu cosuri pe faţă, inseamna ca vomtrece printr-o perioada dificila în dragoste. Visul mai poate anunta o insulta, o jignire, o ofensa, rani de ordinsentimental. A ne vindeca de acnee, semnificarecastigarea dragostei, increderii şi fericirii.
ACOLADA:
sprijin; ai nevoie de ajutor de la maimulte persoane; se cere colaborare şi cooperare; muncaîn echipa.
ACOMPANIAMENT:
cooperare, colaborare pentruatingerea unui scop comun; nu lucra individual, de unulsingur, ci numai în echipa.
ACONT:
(
a plati un acont 
) asigurai pe cei din jur de bunele tale intentii; ceilalti se indoiesc de tine şi aunevoie de dovezi de seriozitate din partea ta; nevoie deangajare totala, cu garantii clare de implicare şi promisiuni certe, pe care trebuie să le indeplinesti.
ACOPERI:
(
ceva
) incercare de a ascunde ceva;eschivare, teama de raspundere, egoism; (
 pe cineva
)grija, compasiune, intelegere, mila, instinctmatern/patern dezvoltat, nevoie de implicareemotionala.
ACOPERIS:
senzatie de siguranta, ocrotire,multumire, protecţie în faţă problemelor materiale;confort; incredere, ajutor dat de cineva la nevoie;(
 stricat, spart, darapanat 
) nesiguranta, instabilitate,insecuritate, probleme în sanul familiei. Acoperisul esteîn legatura cu capul. Simbolizează structura mentala.Reprezinta ansamblul tuturor principiilor, criteriilor carereglementeaza viata unei persoane. Evenimentele careau loc sub acoperis indica ce se petrece în minte. A neafla în siguranta, pe un acoperis solid, este semn desucces. A vedea un acoperis de culoare rosie ne anuntatot felul de necazuri. Stand pe un acoperis şi privind spreoras, anunta ca o iubire stabila, care ne va marca viata,incepe se infiripeze. Panzele de paianjen careinvadeaza acoperisul sunt un indiciu de anxietate, dedepresiune psihica. A vedea un acoperis luat de vant,anunta necazuri datorita geloziei şi invidiei altora. Untrasnet care loveste acoperisul anunta un pericol deaccident la cap. Daca lucram la innoirea acoperisuluiunei case, ne asteapta succesul, bogatia. Apa care seinfiltreaza în interiorul acoperisului arata ca suntem prea permisivi, şi ca ne controlam rau emotiile. Un incendiucare se declanseaza sub acoperis, ne avertizează casanatatea noastra mentala este în mare pericol. Unacoperis neterminat arata dificultatea pe care o avem dea termina ceea ce incepem. Un acoperis subred, indica olipsa de rezistenta psihologica, instabilitate mentala. Unacoperis care se prabuseste este un avertisment serios de pericol de pierdere a luciditatii, de cadere psihica.
ACORDA:
(
un instrument 
) lucrurile nu merg bine,deci trebuie să incerci să le repari din timp, inainte caceilalti să observe ca te afli în contratimp; reabilitare,reformulare a unor principii mai vechi; dezacorduri;nevoia de a recupera diferente sau handicapuri.
ACORDEON
: emotii puternice, melancolie,romantism, amintiri puternice, sentimentalism.Acordeonul este o expresie a sentimentelor şi aemotiilor. Simbolizează manipularea emotiilor prinincitare la revolta, la o atitudine combativa. Daca vedem pe cineva cantand la acordeon inseamna ca ne lasammanipulati emotional, fiind incitati la revolta. Daca noicantam la acordeon, inseamna ca manipulam pealtcineva , provocandu-i sentimente de revolta.
ACROBAT:
(
 pe sarma sau la trapez 
) situatie riscanta,hazardanta, se cere curaj şi infruntarea pericolului deunul singur, intro situatie incerta, dar cu posibilitatea dea primi sprijin la nevoie; nesiguranta, teama de a gresi;(
cazand 
) ai nevoie de autocontrol sau de o alternativade rezerva, care să te scoata din impas în cazul unui posibil esec. Acrobatul reprezinta uniunea dintre forta şigratie, cu alte cuvinte dintre masculin şi feminin. Elsimbolizează ingemanarea puterii intelectuale şi acapacitatii de adaptare şi de creatie. Cel mai dificil lucruîn viata este pastrarea echilibrului intre spirit şiconstiinta, pe de o parte şi instinct şi tot ce e inconstientşi misterios, pe de alta parte. Visele despre acrobati şiechilibru releva tocmai acele zone din noi insine undene lipseste armonia, aflandu-ne în pericol de a nedezechilibra psihic. Daca posedam o abundenta de bunuri materiale sau de calitati exterioare (educatie, placeri carnale, etc) trebuie să acordam, în egala masura,o foarte mare atentie vietii noastre spirituale. Un acrobatcare evolueaza cu siguranta, la mersul pe sarma sau latrapez, poate să ne sugereze ca nu putem spera la oadevarata evolutie interioara daca nu ne asumam riscuriîn viata, invatand astfel ce este curajul spiritual. Visul poate sugera o aventura riscanta în viitorul apropiat.Daca acrobatul din vis reuseste numarul sau cu bine,atunci este o prevestire de succes.
ACRU:
nemultumire, ceva nu iti convine, dezamagire,deziluzie, dezinteres, durere profunda, sanse minime derevenire la normal; cinism, spirit critic, ironie, rautate.
ACT:
(
document 
) probleme cu oficialitatile.
ACTOR:
(
vedeta
) dorinta personala de recunoastere,de realizare; doresti să capeti ceva din personalitatea
3

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
amalia.barac5679 liked this
nic1238 liked this
ionel26 liked this
ilcob liked this
tyutyu liked this
Nunvailer liked this
Odette Irimiea liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->