Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
KITAB TAUHID 2012

KITAB TAUHID 2012

Ratings: (0)|Views: 234 |Likes:
Published by Hendra Gunawan
Kitab Tauhid Seikh Muhammad bin Abdul Wahhab yang di terjemah ke dalam bahasa SUNDA
anda dapat mengunjungi blog saya:
http://hendrafamily.mylivecuy.com
Kitab Tauhid Seikh Muhammad bin Abdul Wahhab yang di terjemah ke dalam bahasa SUNDA
anda dapat mengunjungi blog saya:
http://hendrafamily.mylivecuy.com

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: Hendra Gunawan on Mar 08, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/13/2013

pdf

text

original

 
 
KITABMAJMU’ATUT TAUHID
[
Tarjamah Basa Sunda
]
 
ا با  ا   يا 
] ا ا   ا و    [
 
Kitab Tauhid-anu eta teh hak Alloh kawajiban ‘abdi
MUHAMMAD BIN ‘ABDUL WAHHAB
با   
 Ditarjamhkeun ku : Ahmad Juhaman S. Al-Fahlawy
: أ  ن ىوا س 
Muraja’ah : Abu Hasan Ar-RifahiLay out ku: Abu Farraz Al-Jauzi
ا او  ا ا  ا  
 
ا ةو
Rabii’ul Awwal 1433 H – Februari 2011 M
 
 Kitab Tauhid 
ii
4
PANGJAJAP
   ا   ُ          ا ِ   ي           ا          َ  َ       َ   َ  ة  ا     م   و ا  َ        و   ر  ا        ا ، ْ       ُ    ا ْ ن   ا َ      ا    ا   و  َ   ه   َ   ِ     َ   َ      و ،  ا ْ       ُ   ا ْ ن            ً    ا   ُ   ه    و   ر        ُ        و ،      ا     و            َ          و    َ      آ       و    ِ         و      ا َ  َ   ى  ِ       ْ   ِ     .  ا           ُ  : 
Tauhid teh mangrupikeun pegangan (cepengan) pokosareng kalintang nangtoskeunnana kanggo kahirupan manusa,margi tauhid janten landasan kanggo sadaya ‘amal nudilakukeun.Mung amal anu didasaran ku tauhidulloh, numutkeuntuntunan Islam anu tiasa ngajajapkeun manusa kanakahirupan nu langkung sae (hayatan thoyyibah) sarengkahirupan anu langkung hakeki nyaeta di alam akherat anubaris kasorang ku urang sadaya. Alloh Ta’ala ngadawuhkeun:
®
ô
  
Β
Ÿ
≅ 
Ï
ϑ 
ã
 [
Ï
=≈ 
|  
¹
  
Ïi
Β
 @
  
Ÿ
2
Œ
÷
 ρ
&
4
© 
 \ 
Ρ
 é
&
 θ 
 è
δ
 ρ
 Ö
  
Ï
Β
÷
 σ 
ã
Β
 ç
µ 
¨
Ζ 
 
Í
‹ 
ó
ã
Ζ 
 n 
ù
Z
ο
4
 θ 
‹ 
x  
 m
Z
π 
Íh
Š 
Û
 ( ó
 Ο 
ß
γ 
¨
Ψ 
ƒ
Í
 “ 
ô
Ζ 
9
 ρΝ 
 è
δ
  
ô
 _
&
Ç
  
|  
¡ 
ô
 m
 Î
/
Β
(
#
 θ 
 ç
Ρ
Ÿ
2
βθ 
 è
y  
ϑ 
÷
è 
ƒ∩∠∪
“ Saha anu amal kasolehan ti lalaki atawa awewe bari manehna teh anu iman, nya tangtu bakal mere kahirupan  pisan kaula ka manehna kalayan kahirupan anu hade; jeung tangtu bakal mere babales pisan kaula ka maranehna 
 
 Kitab Tauhid 
iii
ganjaran maranehna ku anu leuwih alus tibatan anu geus bukti maranehna aramal.” 
(QS. An-Nahl: 97).Dumasar kana utamana peranan tauhid dina kahirupanmanusa, maka janten kawajiban ka sadaya umat Islam kanggonguninga hal-hal nu patalian sareng tauhid sakaligusngimankeun sareng nerapkeunnana dina kahirupan.Tauhid sanes sakadar terang sareng ngartos yen penciptaieu alam raya teh Alloh SWT, sanes mung saukur terang kanabuktos-buktos rasional ngeunaan ayana wujud Mantena,wahdaniyah (kamaha tunggalan) Mantena, sareng sanes mungsakadar terang kana Asma sareng sifat-sifat Mantena.Iblis percayaeun yen pangerannana teh Alloh; malah ngakukana kamahatunggalan sareng kamaha kawasaan Alloh ku jalan menta ka Alloh ngalangkungan Asma Mantena sarengsifat Mantena. Kaom jahiliyah kuno nu dipayunan kuRosululloh
oge percayaeun malahan ngayakinkeun yen Allohteh nu nyiptakeun, nu ngatur, nu ngurus sareng nu ngabawahieu jagat raya. (Uninga Al-Qur’an: 38: 82, 31: 25, 23: 84-89).Tapi, kapercayaan jeung kayakinan maranehna eta teungajadikeun maranehna jadi makhluk nu sumerah diri (Islam)ka Alloh, nu iman ka Alloh
.Nya di dieu muncul hiji patarosan: “Naon ari hakekattauhid teh?.” Tauhid teh nyaeta ngamurnikeun ibadah ka Alloh samata-mata. Maksadna nyaeta:
 
Ngabaktikeun diri mung ka Allohsacara murni sareng patuh ku jalan tho’at kana naon-naon anudiparentahkeun ku Mantena sareng sakuat tanaga ngajauhannaon-naon anu dilarang ku Mantena kalayan pinuh rasarendah diri, mipogot, miharep rohmat sareng sieun ku la’natMantena.Nya kanggo tujuan ieu pisan saleresna bangsa jin jeungmanusa diciptakeun, sareng saestuna misi para Rosul Alloh teh

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
hamjawi.82 liked this
Deden Encib liked this
aar_hakim liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->