Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
13Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cardul de Debit Cu Overdraft

Cardul de Debit Cu Overdraft

Ratings:
(0)
|Views: 1,892|Likes:
Published by anca9004

More info:

Published by: anca9004 on Mar 13, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/14/2013

pdf

text

original

 
2
I Notiuni generale
Cardul de debit cu overdraft (descoperit de cont) este un fel de card hibrid, dedebit-credit. Este cardul pe care se primesti salariul, la care banca a adaugat (la cerereasolicitantului) optiunea de a retrage sume mai mari decat cele depuse.De obicei, dobanda aplicata descoperitului de cont este mai mica cu catevaprocente decat cea de la cardurile de credit. Doar daca se apeleaza intotdeauna laperioada de gratie pe care o au unele carduri de credit, dobanda platita in final poate fimai mica decat la un card cu overdraft.Overdraftul este o facilitate pentru angajatii firmelor care au conventii cu bancile,care le permite sa primeasca credite ce reprezinta de obicei echivalentul a 3 veniturilunare nete (exista cazuri in care overdraft-ul este mai mare, dar in genere se opresete la5,000 de euro).Dupa ce se apeleza la facilitatea de overdraft si se retrag mai multi bani decatsunt detinuti, banca isi ia automat dobanda pentru sumele utilizate cand salariul urmatorse vireaza pe card.Cardul de debit cu overdraft este mai usor de obtinut decat un card de creditpentru ca angajatorul este cel care garanteaza creditul oferit de banca. Din aceasta cauzanu va trebui sa se prezinte la banca nici macar o adeverinta de venit: are deja aceste datede la firma unde lucreza solicitantul.Caracteristici:
 
Daca solicitantul are card de salariu la banca X, tot acolo trebuie sa cearasi un card cu overdraft. Exista si banci care accepta sa ofere un card cudescoperit de cont fara sa se detina cardul de salariu la ele, dar suma pecare se poate imprumuta va fi mult mai mica (cel mult doua salarii nete).
 
Intre banca X si firma unde lucreza solicitantul trebuie sa existe oconventie sau protocol care sa permita acordarea acestei facilitati.
 
3
 
Firma unde lucreza solicitantul este cea care nominalizeaza salariatii carepot beneficia de un descoperit de cont. Tot ea decide si limitadescoperitului de cont (cate salarii nete pot imprumuta) pentru ca eagaranteaza creditul.
 
Pentru a obtine o astfel de facilitate, trebuie intai sa se completeze o seriede formulare tip si o cerere catre angajator, care va contacta banca.
 
Solicitantul va trebui sa platesca o taxa de administrare cont card carepoate varia de la 0.5 RON pe an pana la 350 RON in cazul unor carduriexclusiviste.
 
Exista banci care ofera astfel de carduri fara sa perceapa nici o taxa deemitere, dar sunt banci la care ea poate urca pana la 100-200 RON (la fel,pentru carduri premium)Obtinerea unui card de debit este extrem de simpla. Dupa completarea unuiformular si achitarea unei taxe de emitere de circa 5 RON, in maxim doua zile se poateobtine cardul solicitat. In plus, comparativ cu un card de credit, unde banii nu sintpurtatori de dobanda, avantajul cardurilor de debit cu overdraft este acela ca pentru baniiscosi de la bancomat, dincolo de disponibilul din cont, se platesc dobanzi mult mai micidecit cele la cardul de credit, uneori diferentele ajungind si la 8-9 la suta.In general, suma pe care trebuie sa o rambursati lunar este constituita dindobanzile si comisioanele datorate pentru luna respectiva, rambursarea integrala a sumeifiind necesara in situatia in care detinatorul de card isi schimba locul de munca.
II Cardurile de debit cu overdraft oferite de principalelebanci comerciale
Piraeus Bank
Cardul de debit Piraeus Visa Electron Shop&Cash este un card care poatebeneficia de facilitatea overdraft. Este un card cu valabilitatea internationala, iar valoarea

Activity (13)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Lia Liush liked this
Florin Iorga liked this
Florin Iorga liked this
Velea Iuliana liked this
ISOLDAcleo liked this
YOana Love liked this
YOana Love liked this
Cristian Shaolin liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->