Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Puterea prezentului

Puterea prezentului

Ratings: (0)|Views: 175 |Likes:
Published by Costi

More info:

Published by: Costi on Mar 14, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/08/2013

pdf

text

original

 
1- Starea obisnuita a oamenilor inrelatie cu mintea
Când o persoană se duce la doctor şi spune: „Aud o voce incapul meu", probabil că va fi trimisă la psihiatru. Cert este într-un mod foarte asemănător, aproape toată lumea aude una saumai multe voci în cap tot timpul: ndurile involuntare înlegătură cu care nu vă daţi seama că aveţi puterea de a le opri.Monologuri şi dialoguri continue. Probabil aţi întâlnit pestra„nebuni" care vorbesc faoprire, cu voce tare saumormăind în barbă. Ei bine, acest lucru nu diferă foarte mult deceea ce faceţi dvs. înşivă şi toţi oamenii „normali", cu excepţiafaptului că nu vorbiţi cu voce tare. Vocea comentează,speculează, compară, judecă, se plânge, acceptă sau respingeetc. Ea nu este neapărat relevanta pentru situaţia în care vă aflaţi în acel moment; poate evoca trecutul recent sau îndepărtat,poate repeta sau imagina posibile situaţii viitoare. Işi imagineazădeseori lucruri negative,finaluri nedorite; acest lucru este numit„îngrijorare", uneori, aceasbandă de magnetofon carezbârnâie în fundal este însoţită de imagini sau „filme mentale".Nu de puţine ori, vocea este cel mai aprig duşman al dvs. Mulţioameni traiesc and în minte un tiran care îi atacă şi îipedepseşte continuu, acaparându-le mare parte din energiavitală. El este cauza nefericirii şi a suferinţei neexprimate, şichiar a bolii.(superstitiile)
 
2-
Cum putem sa ne eliberam de vocile dinminte
Vestea bună este că vă
 puteţi 
elibera de mintea dvs.
Aceasta estesingura eliberare autentică. Puteţi face primul pas chiar acum.1-
Incepeţi să vă ascultaţi vocea care vorbeşte în capul dvs. câtputeţi de des.Sa observam ganditorul — este un alt fel de a  spune: ascultă-ţi vocea minţii, acolo ca spectator, ca martor.Când vă ascultaţi vocea minţii, încercaţi să fiţi imparţial. Adicănu o judecaţi. Nu judecaţi şi nu condamnaţi ceea ce au ziţi, altfel nu scapati de ea.Conştientizarea faptu lui eu sunt— acest sentiment al propriei prezenţe — nu este un gând. El vine deundeva de dincolo de minte. Aşa că, atunci când ascultaţi un gând, conştientizaţi nu nu mai  gândul, ci şi propria dvs. prezenţă ca martor al gândului.Atunci gândul îşi pier de puterea asupra dvs. şi începe cu repeziciune săslăbească în intensitate, în forţă, pentru că nu mai continuaţi să încărcaţi mintea cu energie prin identificarea cu el. In această  stare de conectare interioară sunteţi mult mai alert şi mai treazdecat în momentele de identificare cu mintea. Sunteţi în întregi-me prezent. Aceasta reşte frecvea vibriei mpuluienergetic care dă viaţă corpului fizic.
Când conştiinţa se eliberează pe sine din identificarea cu formelefizice şi mentale, devine ceea ce noi am putea numi conştiinţă sauprezenţă pură ori iluminată. Acest lucru li s-a întâmplat deja câtorvapersoane şi se pare că este destinat să se întâmple din nou la o scară
 
mult mai largă, deşi nu există nicio garanţie că va fi aşa. Cei mai mulţioameni se află încă în ghearele modului de conştiinţă dominat desinele fals: se identifică cu mintea lor şi sunt conduşi de ea. Dacă, laun moment dat, nu se vor elibera de mintea lor, aceasta îi va distruge. 
Concentrarea asupra clipei de acum
2 În loc să „observaţi gânditorul", puteţi crea dvs. înşivă un gol  în fluxul gândirii, pur şi simplu concentrându-vă atenţia asupraClipei de acum.
 
Deveniţi intens conştient de momen tul prezent. Este un lucru care va aduce o profunsatis facţie. 
Aceasta
 
este esenţa meditaţiei.
In viaţa cotidiană, puti face acestexerciţiu oprindu-vă la orice activitate de rutină care de obiceieste doar un mod de a atinge un obiectiv, acordându-i toatăatenţia dvs., astfel încât să devină un scop în sine. De exemplu,de câte ori coborâţi şi urcaţi scările acasă sau la locul de muncă,fiţi extrem de atent la fiecare pas, la fiecare mişcare, chiar şi larespiraţie. Fiţi total prezent.
 
Sau când vă spălaţi pe mâini, fiţiatent la toate informiile senzoriale asociate cu aceastăactivitate: sunetul şi felul în care simţiţi apa, mişcările mâinilor,mirosul săpunului ş.a.m.d. Ori atunci când vă urcaţi în maşină,după ce închideţi portiera, opriţivă pentru câteva secunde şiobservaţi-vă respiraţia. Conştientizaţi senzaţia calmă, dar intensăa prezenţei.Există un singur criteriu sigur în funcţie de care văputeţi sura succesul în aceasactivitate: gradul în caresimţiţi pacea interioară.
  Într-o zi s-ar putea să vă surprindeţi zâmbind vocii din minte, aşacum v-aţi amuza de poznele unui copil. Iar aceasta denotă că, decâtva timp, nu mai luaţi în serios ceea ce se petrece în minte,

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->