Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
1. Primer Za Celosen Globalen_prirodni Nauki i Tehnika

1. Primer Za Celosen Globalen_prirodni Nauki i Tehnika

Ratings: (0)|Views: 1,651|Likes:
Published by Netka Mitko Dimoska

More info:

Published by: Netka Mitko Dimoska on Apr 01, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/03/2013

pdf

text

original

 
Основно училиште “Маршал Тито“ с. Муртино – Општина Струмица
ГОДИШЕН ГЛОБАЛЕН ПЛАНПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ТЕХНИКА ЗАVI ОДДЕЛЕНИЕ - ДЕВЕТОЛЕТКА
Учебна година Наставник2011/2012 Нетка Димоска
1
 
Реденброј.Наставни темиНовинаставнисодржиниПовторувањеВежбиВкупночасовиВреме нареализација1.ПланетатаЗемја вовселената26614IX - X2.Земјата единамиченсистем48618X - XI3.Особини наживиот свет17131040XI - III4.Екологија54312III - IV5.Природнитенауки восекојдневниотживот99624IV - VI
2
 
 
Тематско – процесно развојно планирањеза шесто одделение Училиште: ОУ “Маршал Тито” с. Муртино – Општина СтрумицаНаставен предмет: Природни науки и техникаНаставник: Нетка ДимоскаНаставен предмет: Природни науки и техникаОдделение: VI (шесто) за деветолеткаТЕМА 1.: ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ВО ВСЕЛЕНАТА ( 14 часа )Ред.бројСТРУКТУРА НА ТЕМАТАВРЕМЕ НАРЕАЛИЗАЦИЈАмесецнеделачас
1Вовед - Запознавање со целите,содржините и начинот на реализација напланираните активности
IX
112Вселена (Космос)-/- 123Повторување ( вежба ) за Вселената-/-134Сонцето како наша најблиска ѕвезда-/- 215Сончев систем-/-226Повторување за Сонцето и Сончевиотсистем-/-237Соѕвездија-/- 318Галаксија ( Млечен пат Кумова слама )-/-329Повторување за соѕвездија и Галаксија-/-3310Месечина и месечви мени-/- 4111Комети и метеори ( Халиева комета )-/-4212Повторување ( вежба ) за природнитесателити и другите небески тела воВселената-/-4313Човекот и Вселената
X
1114Систематизација на постигањата затемата:(контролен тест и оценување )-/-12
3

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Violeta Neceva liked this
Mesir Abdiu liked this
borisst liked this
Tami Aleksova liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->