Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Gazeta Nr. 16

Gazeta Nr. 16

Ratings: (0)|Views: 349 |Likes:
Published by Fjala e Lire

More info:

Published by: Fjala e Lire on Apr 03, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/16/2012

pdf

text

original

 
Editor in Chief: Fatmir Terziu [ Tel.: 07854224291]GAZETE E KOMUNITETIT SHQIPTAR BRITANIE MADHEe-mail: albaniannews.gazeta@gmail.com
Britania e Madhe ka vendosur të heqi dorë si mënyra më emirë për të shpëtuar ekonominë e saj nga rencesioni. Qeveriae David Cameron ka bërë të ditur një skemë të detajuar përreduktimin e taksave për biznesin dhe individët me të ardhuramë të larta si masa më e eekshme anti krizë. Në projektbuxhe-tin e ri të paraqitur nga ministri britanik i Financave Osborne parashikohet që deri në vitin 2017 të reduktohet defciti bux-hetor dhe të prezantohet një buxhet i balancuar. Lehtësiminë taksa mbi të pasurit do të bëjë që norma tatimore për tëardhurat më të larta, duke flluar në prill të vitit të ardhshëmdo të ulet me 5 për qind, një sinjal ky që sipas Osborne do tëtërheq më shumë investitorë në vend.Me buxhetin e ri qeveria britanike i ka dhënë und menax-himit të krizës të shkaktuar nga kriza e kredive dhe ka hapurnjë kapitull të ri dedikuar rritjes ekonomike. Kjo do të arri-het përmes një instrumenti që është konkurrenca në politikënfskale për bizneset. Pavarësisht reduktimit kompleks të def-citit, Londra ka zgjedhur të përshpejtojë uljen e taksave përkorporatat dyfsh nga parashikimet, duke synuar në të ardh-men uljen e taksës mbi përftimet e bizneseve deri në 20 përqind.Menjëherë pas këtij lajmi një nga grupet armaceutike mëtë mëdha botërore “Glaxo”, ka garantuar 500 mijë sterlina përt’i investuar në impiantet britanike duke siguruar punësimine të paktën një mijë vendeve të reja të punës. Por jo vetëm kaq,duke reaguar me politikën e taksave të ulëta, Londra i përgjig- jet një kërkese specifke, t’i rikthejë rymëmarrjen sektorit in-dustrial. Që nga 2008 e më tej Britania e Madhe e ka kuptuarse nuk mjaon më fnanca për rritjen. Me uljen e taksës pro-gresive qeveria britanike ka identifkuar problemin e ekono-misë duke sjellë zgjidhje të reja. Rruga e zhvillimit tashmë dotë bazohet në uljen e taksave dhe zhvillimin e inrastrukturës.ë dy këto manovra janë prioritare në axhendën e ministrisësë fnancave britanike.
BRITANIA E MADHE
TAKSA ULËTA
KreshnikQato
ngre lart identitetinshqiptar
Agim Halili
modeli ishqiptarit tëintegruar
FAQE 2FAQE 5FAQE 12FAQE 4
Shqiptari që pikëtakon“botën” në Kensington
Emrin e shqiptarit Ilir Havolli e kemi ndeshur jo radhëherëmes një mjedisi të përkushtuar në integrimin britanik. Ështënjë emër që lidhet me përkushtimin dhe punën e tij.Rrëzë bjeshkëve të larta të Alpeve shqiptare,të maleve më të bukura të Kosovës, ku lumime ujin e pastër rrjedh vrullshëm.....
PEJA, krijimi më ibukur i natyrës
Nr. 16
PRILL 2012
 
2
PRILL 2012 - Nr. 16
KRESHNIK QATO
ngre lartidentitetin shqiptar
Me një vendim unanim të tre albitrave gjykues të ndeshjes ka triumuar sonte kam- pioni i boksit shqipëtar Kreshnik Qato ndaj letonezit Ruslan Pojonisevs. Ndeshja Qa-to-Pojonisevs e mbajtur në Londër, në sallën roski është dominuar në 6 raunde rad-hazi nga kampioni shqiptar, duke shtuar dhe një tjetër ftore në listën e sukseseve të tij.Menjëherë pas ndeshjes boksieri shqiptar ua ka dedikuar ftoren gjithë sportdashësveshqiptarë. “Ishte një ftore e vështirë por shumë emocionuese. Kjo ftore është për tëgjithë sportdashësit shqiptarë” tha Qato.
 Kush është Qato? 
Ashtu si shumë të tjerë boksierë me emër para tij, Kreshnik Qato vuri dorezat nëduar në një moshë të re. Ai e flloi karrierën e tij me ekipin e të rinjve të qytetit të Dur-rësit dhe trajneri i tij i parë ishte Hekuran Shkaba. Në vitin 1992 ai mori pjesë për herëtë parë në kampionatin kombëtar për të rinjtë, ku ftoi titullin kampion vendi.Ai përundoi studimet e tij shkollore gjatë viteve 1993-1997 në shkollën e sportit“Benardina Qeraxhiu” në Durrës. Nën kujdesin personal të trajnerit Dylaver Çobagjatë këtyre katër viteve të shkollës së mesme realizoi 18 ndeshje, të gjitha të ftuaranga Qato. Në kampionatin kombëtar për të rritur, ai mori pjesë për herë të parë në1996, ku u shpall si boksieri më i zjarrtë i veprimtarisë. Pas përundimit të studimeveu mor vetë me boks dhe shumë shpejt u bë pjesë e ekipit shqiptar.Në ushën ndërkombëtare Qato ishte i pranishëm për herë të parë në 1997 duke përaqësuar Shqipërinë në turneun vjetor “Golden Gloves” në Beograd, ku ftoi tëgjitha ndeshjet duke u shpallur kampion Ballkani për peshat 67 dhe 71 kg. Ky aktiv-itet ishte një ftore e dyfshtë për të dhe Shqipërinë. Shqipëria ftoi medaljen e tij të parë në një aktivitet ndërkombëtar boksi për amatorë.Ai mori pjesë në studime akademike gjatë viteve 1997 dhe 2000 në Akademinëe Edukimit Fizik “Vojo Kushi” në iranë, dega boks. Në vitin 2000 ai u zgjodh sikandidat për të përaqësuar Shqipërinë në Lojrat Olimpike që do të mbahej në SidneyAustralia.Sot, Kreshnik Qato është ylli në rritje në rrjet proesional. Ky talent në rritje uzbulua rastësisht nga Luigi Leo. Menjëherë pas takimit të tij të parë me Luigi Leo, icili ka qenë menaxheri i tij i trajnimit proesional Kreshniki vendosi që të trajnohetdhe të jetojë në Londër. Ai është bërë një emër me rëndësi ndërkombëtare në arenëne boksit. Këmbëngulja e tij për të luuar për ngjyrat e vendit të tij ka bërë që të ftojëmbështetjen e një sërë simpatizantësh, kudo ku ka shqiptarë. Qato është dritarja e parëdhe e vetme e Shqipërisë në botën e boksit proesionist.
NJOFTIM
NJOFTIM
Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Londër njoon të gjithë bashkëatdhetarët shqipëtarme banim në Britaninë e Madhe dhe në Republikën e Irlandës, të cilët i plotësojnë kushtet përtu pajisur me Pashaporta Biometrike të Shtetit Shqiptar që të paraqesin kërkesën e tyre via – on– line në adresën elektronike të mëposhtme: albpassport@gmail.comKy do të jetë një test numerik. Si i tillë nuk kërkon dhënien e identitetit. Varësisht ngaky numër do vendoset Hapja e Zyrës së Lëshimit të Pashaportave nga Qeveria Shqiptare dheKompania Aleat. Kjo do të vlejë edhe për studimin e fzibilitetit ekonomik.Aati i aplikimit on-line fllon me datën 8 Mars 2012 dhe zgjat deri me datën 8 Prill.Inkurajojmë tërë aplikuesit të njoojnë miqtë e tyre nëpër rrjetet sociale Facebook, witer dhenë ato të komunikimit të përditshëm elektronik që të njoojnë nëse dëshirojnë një gjë të tillë.Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Britaninë e Madhe inkurajon çdo shtetas shqiptar dëshiron të pajiset me Pasaportë Biometrike Shqiptare ta bëjë këtë brenda këtij aati.
Ambasada Shqiptare Londër
 
Nr. 16 - PRILL 2012
3

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Hermela Dako liked this
Leona Bardhaj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->