Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
kumpulan pidato jawa

kumpulan pidato jawa

Ratings: (0)|Views: 25 |Likes:
Published by Deny Sulistio

More info:

Published by: Deny Sulistio on Apr 04, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/04/2012

pdf

text

original

 
Pidhato Perpisahan
Ingkang dahad kinormatan Bapak Kepala Sekolah , Bapak ugi ibu guru, staf TU, Lan konco-konco ugi adek-adek sedaya kemawon ingkang kula tresnani.Sapisan, monggo kita sedaya sesarengan ngaturaken puji syukur dumateng Gusti ingkang MahaAgung, Ingkang sampun maringaken nikmat kewarasan dumateng kita sedaya. Dados kitasedaya saget sesarengan kempal dhateng adicara perpisahan siswa kelas 9 sapunika. Kula siswakelas 9 ingkang tinanggenah guru kagem mewakili konco-konco kelas 9 kagem ngaturakenmatur sembah suwun kula sakonco namung saget ngaturaken ucapan matur sembah nuwunkagem sedaya bapak ibu guru ingkang sampun mbulawantah kula sakonco dangunipun tigangwarsa dateng pawiyatan menika. Kula sakonco inggih badhe nyuwun pangestunipun supadoskula sakonco saget nglebeti pawiyatan enggal ingkang sae ingkang sampun dhados tujuan kulasakonco. Ugi supados kula sakonco saget dados tiyang ingkang migunani kagem keluarga,masyarakat, ugi bahasa lan negara. Sejatosipun kula sakonco kraos awrat sanget kagemnilaraken pawiyatan menika. Kula inggih gadhah sekedik pesen kagem adek-adek kelas 7kaliyan 8 supados sinal ingkang sregep sinau supados saget wujudaken cita-cita nipun ugidados lare ingkang lanthip.Cekap semanten saking kula, manawi anggen kula sakonco kagungan sisip sembering.Ingakang klenthu, kula nyuwun agunge panga puten dumateng sedaya kanawon. Kula aturakenmatur sembah suwun
 
Pidhato Nasionalisme
Ass. Wr.wb.Kulo aturaken matur suwun kagem Ibu semono ugi kagem Saderek-saderek sedanten ingkangsudi nyisih aken wedalipun ngrawuhi pidato meniko.Saderek-saderek sedanten……..Minurut pengamatan kalian kulo raosaken akhir-akhir meniko kathah wargo ingkang kirangmenghargai negeri nasionalipun inggih puniko negeri “tercinta” Indonesia. Hal meniko sangetngrisauaken yen diterus-terusaken saget dados masalah ingkang serius……..Saderek-saderek, kawulo mudho sedanten……..Wonten jaman sakniki sampun kathah “pengikisan” kebangsaan nasionalisme! Menikodisebabaken kathah kawulo mudho ingkang ngelalekaken jatidirinipun dados wargo Indonesiasebabipun poro kawulo mudho luwih condong marang pergaulan utawi budoyo-budoyo Baratingkang ndugi saking media cetak, elektronik, ingkang rupo: acara-acara televisi, majalah, suratkabar, utawi kathah wargo luwih seneng mundhut produk-produk luar negeri disebabakenregoipun luwih mirah lan kualitasipun luwih sae……..Saderek-saderek sebongso lan setanah air……….Masalah-masalah meniko saget diicalaken lan saget mbangsulaken raos cinta tanah air negeri“tercinta” Indonesia meniko kalian salah sawijine coro inggih puniko mundhut barang-barang produksi Indonesia, menghormati jasanipun poro Pahlawan lan poro Pejuang, tindak dhatengMuseum-museum Nasional utawi monumen-monumen perjuanganKulo raos meniko ingkang saget kulo sampekaken……. mugi- mugi saget ndhatengaken perubahan lan saget mbangsulaken utawi nguataken roso Nasionalisme kito sedanten.Matur suwun kulo sampekaken………Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->