Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Newsletter Volume 4 Issue 13

Newsletter Volume 4 Issue 13

Ratings: (0)|Views: 12|Likes:
Published by Endri Bida

More info:

Published by: Endri Bida on Apr 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/12/2012

pdf

text

original

 
shkohet perpara por edhe mund te stopohet cdogje, Plani i Zhvillimit i ka dhene mundesikompanive te operojne deri ne 25 vjet!
 
kAM PERPARA NJE DOKUMENT MEDATE 04.09.2006, NR PROT 3365,DREJTUAR MINISTRIT RULI, ME STA-TUSIN “KONFIDENCIAL”. NE TEPERCAKTOHET SE ALBPETROL DUHETTI DOREZOJE KOMPANISE SAXON ATE-HERE
-
BANKERS TANI, 120 PUSE CDO VIT
-
SIPAS PLANIT TE ZHVILLIMIT TEMIRATUAR NGA MINISTRI RULI. PO NETE THUHET SE NE PERIUDHEN EVLERESIMIT KOMPANISE I JANE KALU-AR VETEM 107 PUSE, NGA MBI 1000 QE IKA LESHUAR SALI BERISHA ME PLANINE ZHVILLIMIT TE MIRATUAR NGA MIN-ISTRIA E TIJ.
 
3. Sot vetem dy kompani operojne me planizhvillimi afatgjata, 25 vjecare, Bankers Petrole-um dhe Stream Oil.
 
4. Planin e Zhvillimit te Bankers Petroleum eka miratuar Ministri i Ekonomise Genc Ruli, nemars te vitit 2006 duke i dhene mundesinekompanise te operoje per 25 vjet ne vendburi-min Patos Marines!
 
5. Plani i Zvillimit te Stream Oil nuk eshtemiratuar nga ndonje institucion. Perkundrazi,oponenca akademike dhe AKBN e kane rre-zuar! Ministri Prifti nuk e ka miratuar. Plani izhvillimit per 5 vendburimet me te mira nenafte e gas te Shqiperise ka hyre ne fuqi “neheshtje”! KY ESHTE SKANDALI ME IMADHE PER TE CILIN KA PERGJEGJESIPENALE!
 
MBYLLE GOJEN QE MESAZHI!
 
Ministri i Ekonomise dje ka shkuar edhe metej: Ka shkarkuar pergjegjesine e tij, te SaliBerishes mbi opoziten! DUKE GENJYER!
 
Ja perse:
 
1. Sot ne fuqi jane kater marreveshje hidro-karbure. Per nje vendburim, ate te PatosMarinzes ka vendosur Qeveria e Fatos Nanos! SaliBerisha e ka zgjeruar kete marreveshje dyvite me pare
-
 pra e ka bere edhe me temadhe! Per Per 6 vendburime te tjera, nder me cilesoret qe ka Shqiperia ne nafte e gas,me tre marreveshje ka vendosur Sali Berishadhe Sali Berisha e Ilir Meta!
 
2. Ne kete sektore operohet me marreveshjehidrokarbure, me license marreveshje si dheme plane zhvillimi 25 vjecare! Planet ezhvillimit jane ato qe u kane dhene kom- panive mundesine te operojne ne vend- burime. Nese marreveshja hidrokarbure kanje periudhe vleresimi pas se ciles mund te
Nafta Shqiptare pasuron Klanin Berisha (Fq.26)
 
SPECIALPOINTS OFINTEREST:
Albanian Oil enrich-es the Berisha Clan.
No Sided articlesand no restrictionfor our members,our guest and ourfriends.
Latest needs for ourcommunity and thelatest resolutions
Our Free Voicethrough our words.
INSIDE THISISSUE:
Nafta
Faqe1-26
Shqiptaret po Shuen
Faqe1-3
Cafo Boga, SevimeNebija, Koco Danaj,Vasil Tabaku, Agimdesku,
Faqe2-3,4-57-9
Mimoza Rexhvelaj,Raimonda Moisiu,Gjinushi, Robert Elsie,Silvana Berki, VullnetMato, Ymer Nurka
Faqe5-79, 12
Skender Braka , AgimDesku, Monda Hamit-aj, Mimoza Rexhvelaj,Vasil Tabaku, AgimGashi, Zguri, Hyqmete Hasko
Faqe6-77,-9,10-1417-19
AdresaAnetaresimi
Faqe26
“NEW LIFE” JETA E RE
 
Our Words Weekly Issue 
Mars 26 , 2012 Volume 4, Issue 13
Maqedonia Po “Shuan” Shqiptarët! Nga Besnik RAMA (fq. 3)
 
Realiteti mediatik lexon të kundërtën e asaj seçfarë po ndodh realisht në Maqedoni. Media proqeveritare, por edhe ato që janë kundër saj, meemëruesin e përbashkët “maqedoni” po nxijnëimazhin e shqiptarëve duke arritur që pse jo t’ifshijnë edhe nga analet e historisë së tyre.
 
Maqedonia që sot ka probleme me Greqinë,sigurisht nuk e ka mendjen tek zgjidhja e çështjessë emrit. Ajo po përgatitet të shkruaj një histori tëvetën, e ka shkruar dhe po e rishkruan përseri,gjithmonë në përmiresim e sipër të imazhit dhetermave maqedon, nga ana tjetër zbehje tëndikimit shqiptar, thua se vërtetë maqedonët tëkenë luftuar për atë që sot përbën vërtete territorine tyre, shtetin maqedon. E turpshme më shumë për ne, ne shqiptarët anembanë dhe veçanërishtaspak burrnore për shqiptarët e Maqedonisë, qëvazhdojnë të gënjehen nga një copë bukë për tëfshehur ndoshta edhe identitetin e tyre kombëtar shqiptar. Nga këto, shumë kanë humbur kujtimete luftës së gjatë, për të cilat do të përfitonte Aliume një grup të tij, sigurisht që këto të fundit nuk kishin ndërmend të ardhmen e shqiptarëve, por konsolidimin e shtetit maqedon. E ndërsa, gjakuilir po shuhet dita
-
ditës. Mund të jenë mbi 1million shqiptarë në Greqi, rreth 40% nëMaqedoni, mbi 93% në Kosovë e thuajse 99,5 %në Shqiperi.
 
 Në Greqi nuk ka një njësi matëse të përqindjessë shqiptarëve. Në Maqedoni regjistrimi po bën
 Erjon Brace
 
 Naço gënjen për naftën, kur denoncovavjedhjen më dhanë mesazhin, “Mbyll gojën”
 
Deputeti i Partisë Socialiste, Erjon Brace,akuzoi për mashtrim dhe gënjeshtra ministrin eEkonomisë Nasip Naço në lidhje me koncesio-net e vendburimeve të naftës. Me anë të njëdeklarate të publikuar në Facebook, Braçehodhi poshtë deklaratën e ministrit Nasip Naco, i cili tha dy ditë më parë se buxheti ivendit nuk ka përfituar asnjë të ardhur ngakoncensionarët e naftës, për shkak temarrëveshjeve te nënshkruara ne kohen kur PSishte ne pushtet.
 
Deputeti i PS thekson se muaj më parë kur denoncoi vjedhjet e mëdha në këtë fushë, morimesazhin se duhej ta mbyllte gojën.
 
Më poshtë deklarata e Erjon Braçes,
 
MINISTRI I EKONOMISE NASIP NACOGENJEN!
 
AI DHE MINISTRI I FINANCAVEPERGJEGJESIT DIREKT PER VJEDHJETMASIVE E PERFITIMET EDHE ME MA-SIVE TE KONCESIONAREVE QEZHVASIN NAFTEN SHQIPTARE!
 
Ministri i Ekonomise Nasip Naco ka pranuar dje, per here te pare, qe perfitimet e Shqiperisenga nafta jane “zero leke”!
 
Por Ministri per kete fajeson opoziten! Kjoedhe pse prej 8 vitesh sektorin e menaxhonQeveria e Sali Berishes.
 
Rreth kater muaj me pare, kur une deshmojane sy te Sali Berishes per zhvatjen e pasurivekombetare nga nje grusht klientesh te tij, per  perfitimet zero per shqiptaret Sali Berishatentoi te me largonte nga foltorja e Kuvendit!
 
 
Page 2 Our Words
The Roleof Diaspo-ra inDiplomacy
 
Albaniandiasporasaround theworld indiscussionsabout thefuture of the Albanian nation, reconcileour differences, and formulize mutuallyacceptable policies to protect the interestsof Albanians everywhere, especially thoseleft outside the border of Albania. Todaythe Albanian nation is disfranchised; itdoes not speak with one voice in mattersof national interests. Consequently people provide Albanians in their country with thesame economic opportunities as they do for their respective dominating ethnic groups.
 
Using Diaspora for Knowledge EconomyPerspectives: The Advancement of Education,Science, and Technology
 
This is about limiting the affects of “braindrain” by instead creating a “brain exchange.”This would require intensification of the scien-tific community’s cooperation with universi-ties, laboratories, and research institutions inWestern Europe, the United States, and Canadawhere a relatively large number of PhD
-
holdersand researchers are employed.
 
There is no doubt that Albania needs to trans-form its educational system by raising stand-ards and aligning them with those of the west-hesitate to talk about reunification for thesake of being politically correct.
 
One should never hesitate to do the rightthing. After all, I am not suggesting thatwe should start redrafting the borders of Balkan nations, although that sooner or later might become necessary. But theseare two independent countries and the willof their people should be recognized. Aunified Kosova and Albania would be astronger country than the two are today,improve peace and stability in the Bal-kans, and give the European Communityone less problem to deal with. With re-spect to Albanians living in Greece, Mace-donia, Montenegro, and Presheva Valley,it is Albania’s duty to make sure that therights of its kin are constitutionally pro-tected and that respective governmentsare confused, disoriented, and franklydisappointed.
 
This year is the 100th anniversary of themodern state of Albania and preparationsare underway to celebrate the occasion.The reality is, however, that Albaniaremains a truncated country unlike the onethat was established in 1912. Without thereunification of Albania and Kosova intoone free and democratic country, the100th anniversary will be half celebrationand half mourning. The founding fathersof Albanian independence, led by IsmailQemali of Vlora and Isa Buletini of Koso-va, never envisioned a divided nation;they fought so the Albanian people couldlive free and united under one flag. Yetthe leaders of both Albania and Kosova
The Role of Diaspora By Cafo Boga (vazhdon)
 
AI qe po na vretUrdheroni pergjigjuni flisni dheveproni vete …………….
 
Nje shekull
-
Besa bese para BallitKombetare
 
(Per ty gjyshi im H.Bilall Nebija)
 
Te fala te percjelle Kukesi
-
Shqiperia
 
vendlindja e prinderve dhegjysherve tu,
 
Te fala te percjelle Karadaku eKosova
 
vendlindja e vellezerve,motrave tu,
 
Te fala te percjelle Kumanova
 
vendlindja e bijeve,mbesave dheniperve tu .
 
keto vargje vetem per kureshtje “
 
Po shenoj meLote dhe me lotedo e mbylli keteshenim
 
Uroj Zotin te behet mire …. per kete popull, per popullin timFrymen e fundit po e le aty kueshtrat e mijakane per tu thaPikerisht nevendlindjen ku jam rritdhe ketu do vdes
 
Po te ket ndokush pergjigje me te mire se
Per familjet e burgosura
 
shenuar kot edhe ju po te lexoni
Shkrime nga Sevime Kumanova Nebija
Te fala te percjellin gjithefshataret e luftetaret
 
Sot gjithe te bashkuar 
 
 po kremtojne diten tende
 
 po kremtojne heroizmintend te pa thyer 
 
 po kremtojne besen eatdhetarizmit.
 
O gjyshi yne,
 
Sot eshte dita yte
 
 Nuk ke mbet vetem
 
Sot edhe shpirterat eushtareve te tu
 
sebashku kremtojne“lirine” e atedheut tone.
 
 Nga veprat e atdhed-ashuriseedhe toka e pergja-kosur 
 
ndjene zemren tend te pashembur 
 
Ushtaret krenohenme ty
 
Krenohen metrashegimtaret
 
qe ia le ketij me-medheu.
 
Si udheprijes per qellimin e shqipes seKaradakut
 
kjo toke meriton burra me besnikerine
It takes for Diaspora to get moving to take the Guilty Albanian Politicians to the ICC Hague
 
e gjakut
 
Per Shqiperine Etnike shume terinje u vrane
 
aty rane,flijuan jeten tek malet eTanushes
 
 per amanetin “Lirine e atdheut”
 
amanetin e gjysherve tane .
 
 Ne livadhet,ne zonen e Karadakut
 
edhe fisi yte ra deshmore
 
femi,djeme e bije,nena e baballare
 
ketu rane eshtrat e fisit tend
 
nga varri masiv qe Sllavet ia bene.
 
Prej shume te plagosurve
 
njeri ishe ti qe ke mbijetuar 
 
 por ende sot
 
nuk e ke shpirtin e qetesuar.
 
Gjakun e deshmoreve
 
Azem Hajdari iku dhevrasesit e tij po lundrojnne llumkse!!!
 
A po I mban premtimet e fushatesLuli Vocerr??
 
Cdo gje po shitet ne Shqiperi athua dhe kjo eshte per shitjeperseri sic ishte ne Kosovegjate Kohes se luftes???
 
The people suffer and no onespeaks for them!!! Any menstill alive there in Albania???
 
No one has said anything inregard to the 8 million Euroscollected in Albania in 2012for charity ?
 
Does she rememberwhen she worked onthe fields?? She couldgo back soon!!!
 
 
Page 3 Volume 4, Issue 13
E vërteta historike mbi shqiptarët
-
pse nuk thuhet? Fatbardha Demi (vijon)
 
KA ARDHUR KOHA TËMESOHET E VËRTETA HISTORI-KE DHE JO SAJIMET POLITIKE
(9)
 
“Lufta kundër kulturës unike (shk 18)kalon nëpërmjet mohimit të modelitfrancez”
-
Laibnic shprehej
-
është mëmirë të jesh një origjinal i gjermanisht-es , se sa një kopje e frëngjishtes” (10)Disa të tjerë, e komentojnë si një nevojë për të krijuar një shtet
-
komb, që të kishteorigjinën, gjuhën, folklorin dhe heronjt evet legjendarë, të cilët do ta lidhninemocionalisht, popullatën shumë
-
etnike brënda kufijve të tij. Një nga nacional-istët gjerman të shk 18, Fredrich LudwigJahn, theksonte kuptimin politik të idesëkombëtare :“shteti nuk është asgjë paPopullin dhe një qeveri e mënçur, nuk evendos shtetin mbi popullin, por popullin brënda shtetit” ( 11)
 
Pavarsisht arsyjeve të shumta, që sollënfaktuan se Mancpherson “nuk ka mundur tëgjente epopenë e shk 3, veçse në përfytyrimin e vet”.(15)
 
Përpjekje të tilla u bënë edhe në vëndetë tjera. Këto përpjekje poetike, nuk shkonin më herët se mesjeta dhedështuan me “vërtetësinë” e tyrehistorike.Ishin gjuhëtarët gjermanë, qëdhanë provat e para shkencore tëlidhjes midis popujve “të vjetër” e “tërinj”, duke bërë krahasimin e fjaloritdhe strukturës gjuhësore të gjuhëve.Filologu gjerman Friedrich von Schle-gel pohon se : “sanskritishtja ishte njëgjuhë farefisnore me gjuhën latine,greke, persiane dhe gjuhët gjermani-ke.” ( 16)
 
 Në këtë mënyrë, u gjënd “filli ”gjuhësor dhe historik, për të lidhtur lashtësine e popujve të shk 18
-
19, me po atë model “greko
-
romak” nga i cili Ne 1800 , Universiteti i Kopenhagenit shpallikonkurs për tëzëvëndësuar mi-tologjinë greko
-
romake me atëgjermane ose kelte(14) Intelektualëve jukërkua, të rizbuloninnga “goja e popullit” poemat “homerike” tëvëndit të tyre. I pari qeskocezi JamesMancpherson , që më1761 botoi “Fingal,Poemë e Lashtë Epikenë 6 vëllime shkruar nga Ossian, i biri iFingalit” që“dëshmoi” se ekzis-tonin tradita të tjera nëthemel të kulturëseuropiane. Por gjuhëtarët e kohës,këtë lëvizje , fillimisht politike dhe intelektuale, e vonë patriotike dhe çlirimtare, që të gjithë synonin tëdëshmonin se sa “të lashtë” ishin, dhe se meritonin tëvlerësoheshin dhe të nderoheshin nga të tjerët, apo të përligjej krijimi i shteteve të reja. Historia e Lashtë qëmësohet sot në të gjitha nivelet e shkollës, për popujteuropianë, nuk është edhe aq “e lashtë”. Ajo ështëhartuar me materialin e mbledhur dhe studimet efolkloristëve, gjuhëtarëve, arkeologëve, historianëvedhe intelektualëve të fushave të ndryshme të shk 18
-
19. Për t’u përfaqësuar me një Histori duhesh gjëndur  pasuria kulturore dhe origjina, e trashëguar. Veprat eHomerit dhe të figurave të politikës dhe kulturës mënë zë, të Greqisë së Lashtë dhe Perandorisë Romake, përbënin materialin mësimor edukativ europian dheishin përfaqësuesit e vetëm të lashtësisë. (12)
 
 Në periudhën e Rilindjes, filozofi C.F. Chasseboeuf 
-
Volney , paraprijës i shkencave të en-tologjisë,antropologjisë dhe sociologjisë së shk 20, më1795 pohon se “duhej të kërkoheshin burime të tjerakulturore, të ndryshme nga ato të Greqisë dheRomës” (13)
Shqiptaret ne Kosove nga te tere anet per te mbrojtur te drejtat e tyre
 
efektive, (jo vetëm ndaj krimit dhekorrupsionit), por për të mbrojtur nëmënyrë më të dinjitetshme tërësinëterritoriale të Republikës së Kosovës.Miratimi i rezolutës nga ana e Ku-vendit të Kosovës, me anë të të cilëskundërshtohet mbajtja e zgjedhjeve tëSerbisë në territorin tonë, është organ-izimi më i fuqishëm dhe më legjitim,në mbrojtjen e parimeve të shtetësisë.Qeveria e Kosovës e ka për obligimligjor, që t’i mbrojë interesat e shtetitdhe gjithë qytetarëve të vet. Ky principduhet të jetë i prekshëm dhe i ap-likueshëm në tërë territorin e Kosovës. Ndryshe nga këto principe, Qeveriadhe Kuvendi i Kosovës, janë kthyer nëarenë fushate elektorale se kush ështëSerbinë, pa hequr dorë kjo efundit nga kushtetuta hegjemon-iste e cila e mban Kosovën si pjesë të saj. Pasojat e fusnotës dotë jenë afatgjata, dhe të paparashi-kueshme. Pra, fusnota është shteg përmes të cilit Serbia vazhdon takeqtrajtojë Kosovën, jo vetëm nënismat rajonale, por edhe përmes pakicës së vet në shtetin tonë.Kthimi nën 1244, ka qenë synim i përhershëm i Serbisë, edhe rënianë këtë deregje ka ndodhur  pikërisht për “hatër” të Beogradit. Në prezantimet ndërkombëtare,(përmes fusnotës) Republika eKosovës nuk prezantohet sipasKushtetutës së vet, por në bazë tëmbi këto formulime të paqarta tëfusnotës, Kosova dhe Serbia edhemë keq do të përlasën në nismatrajonale. Duke iu referuar Re-zolutës 1244, Serbia do ta trajtojëKosovën si krahinë të saj, (por nën protektorat ndërkombëtar). Në anëntjetër Kosova do t’i shpërfill ten-dencat e Serbisë, për ruajtjen elegjitimitetit të kësaj të fundit ndajshtetit tonë. Beogradi do të reagojëkundër përfaqësimit të Kosovës së pavarur, gjithnjë duke u bazuar nëkushtetutën e vet hegjemoniste tëhartuar që në kohën e SlobodanMilosheviqit. Pikërisht për këtëarsye, Prishtina nuk është dashur të pranojë asnjë marrëveshje memë patrioti, duke harruar  përgjegjësinë qe e ka pushteti nëmbrojtjen e interesave të shtetit dheqytetarëve të vet.Degradimi i shtetësisëFormulimi i fusnotës se Kosova përfaqësohet në nismat rajonale pa prejudikim për statusin, sipasRezolutës 12 44 dhe mendimitkëshillëdhënës të GJND
-
së, ështëdegradim i shtetësisë dhe sov-ranitetit. Pra, vet formulimi ifusnotës dhe interpretimi i saj biejnë në kundërshtim meKushtetutën dhe Deklaratën e pavarësisë së Kosovës. Pikërisht
Agresioni i Serbisë kundër shtetit të Kosovës Nga Ramiz Bojaj nga botimi 12
 
Kornizës Kushtetuese, e cila e prezantonshtetin tonë si etni të veçantë por mestatus të pa definuar. Kosovës i duhetkonfirmim ndërkombëtar edhe për aktet eveta juridiko
-
kushtetuese, e jo të atillë qëështë i zbatueshëm vetëm brenda terri-torit. Pra, Kushtetuta e Kosovës nuk ështëakt i njohur ndërkombëtarisht,dhe si e tillëështë minorë, ngase çdo shtet i pavarur  bazohet në Kushtetutën vet edhe nëinstanca ndërkombëtare. Kthimi në Re-zolutën 1244, i lë hapësirë Serbisë, qe tërrahë telallin e statusit të pazgjidhur për Kosovën, edhe pse një gjë e tillë ështëmbyllur me 17 shkurt të vitit 2008.
 
kërdinë mbi shqiptarët. Kosova kadalur nga regjistrimi e plagosur dhe esakatosur, aq sa edhe popullsia nëstatistikat e nxjerra nga regjistrimi kamë pak se çfarë është në të vërtetë popullsia e saj. Ndërsa goditja finale po ndodh me Tiranën zyrtare, e cila nëvend që të mblidhte mendjen dhegjithë shqiptarët së bashku po vendosvulën greke në jug të vendit, duke ushprehur hapur “Greqi, të qoftë falur mëma tokë”.
 
 Në Maqedoni regjistrimi po bëhet siçdo Gruevski & Co. Opozita edhe psekundërshtuese për shumçka e poli-tikave të qeverisë aktuale, kur vjen Ndërkohë, ne shqiptarët qëndro- jmë në mëshirën e Europës dhefaktorit ndërkombëtar, që tëreagojnë negativisht ndajregjistrimit qe po kryhet nëMaqedoni.
 
Shqiptarët janë lënë menjanë.Edhe në Shkup kur takon mjaftshqiptarë vihet re qartë që qeveriadhe çdo faktor rregullues i jetëssë tyre i ka lënë në harresë. Ndajtyre përkujdesja është zero osenën të. Ndaj çunave te Ali Ah-metit përkujdesja është 10, madjeme bollëk të fryre, edhe më mirëse maqedonasit vetë, pasi historiafakti tjetër dëmtues i këtij procesiështë se e vetmja gjuhë që përdoretnë formularët e regjistrimit ështëgjuha e tyre, e “bekuar” për to, por edhe e “dekoruar” nga pseudo-shqiptarët, gjuha maqedonase. Endërsa gjuha shqipe asqë bëhetfjalë të jetë pjesë e plotësimit nëformular, si variant për popullsinëshqiptare. Nga ana tjetër në vendetku ka shumice shqiptare nuk porealizohet regjistrimi fare, e përsërikëtu Ali Ahmeti po hesht. Ligjeteuropiane jane thyer e sterthyer.Maqedonia është vend multi
-
etnik,kësisoj ajo ka të zyrtarizuar gjuhënmaqedonase dhe atë shqipe. Por,sigurisht nuk pyetet për asgjë. puna tek regjistrimi i popullsisë nëMaqedoni ka një pakt me qeverinë,e veçmas me BDI
-
në e Ali Ah-metit. Sigurisht, kur vetë partia që perfaqëson shqiptarët bëhet palë për asgjesimin apo numerimin samë të paket të tyre, çfarë do të prisnim nga vetë maqedonët për fatin tonë?!
 
Regjistrimi në Maqedoni po real-izohet vetëm për ato shtetas qëndodhen «de facto» në Maqedoni. Një pjesë shumë e madhe e emi-grantëve nuk i jepet mundësia për tu regjistruar, sigurisht që pjesakryesore janë shqiptarë. Ndërsa,
Maqedonia Po “Shuan” Shqiptarët! Nga Besnik RAMA nga Fq. 1 (vijon)
 
e Maqedonisë do të flasin vetem për maqedonët, e ndihmësë të madhe sot poua jep partia shqiptare në koalicionqeverisës me to.Shkupi 2014 ka problemet e veta. Duketqartë mungesa e çdo figure shqiptare, kjotë lë të dyshosh që Shkupi zyrtar po përgatitet të shkruaj një histori të sajën, tëvetën, pa përfshirë shqiptarët, duke har-ruar se po të mos ishin shqiptarët as pjellae tyre nuk do te ekzisonte. Një pjellë efshehur gjatë gjithë jetës ndaj çdo armikudhe sulmi. Ndërkohë ne shqiptarët si ndër më të shumtit në numër në rajon pohumbasim çdo gjurmë të identitetit tonëkombëtar, pasi falanga të tilla krimi po bashkepunojnë kundër shqiptarëve, drejtvrasjes së tyre kombëtare.
 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->