Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Çështja palestineze , JO-Fetare, por Nacionale

Çështja palestineze , JO-Fetare, por Nacionale

Ratings: (0)|Views: 42|Likes:
Published by Justin Hawkins
Çështja palestineze , JO-Fetare, por Nacionale
Çështja palestineze , JO-Fetare, por Nacionale

More info:

Published by: Justin Hawkins on Apr 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/19/2013

pdf

text

original

 
Çështja palestineze , JO-Fetare, por Nacionale
 
 
Lufta mes palesinezëve dhe izraelitëve eshte çështje kombëtare palestineze e joçështje fetare siç përpiqen t'a proklamojnë Islamistët e sotëm, e megjithate , farae keqe e ekstremizmit islamik është perhapur kudo , jo vetëm në palestinë,, e përmë tepër popuj të tjerë myslimanë si psh Kurdët po shtypen nga vendemyslimane si Iraku, Turqia, Siria , e Irani, dhe per keta nuk paska xhihad ...kursepër palestinezët paska, ..pse nuk e thonë hapur që qëllimi i tyre është Izraeli e jovëlezrit e tyre myslimanë??...pasi nqs do ishte kështu ,..pse ateherë nuk bëjnë njëjtën edhe për Kurdët???:
Populli i Palestinës është në mazhorancë myslimane , por ka edhe tëkrishterë me kombësi palestineze,Palestinezët e krishterë i takojnë komuniteteve , ortodokse , katolike dheprotestante,Ka shumë palestinezë të Krishterë që luftuan për çlirimin e Palestinës, sipsh:Daoud MikhailHannan AshrawiEmile HabibiEduard SaidElia SulejmanAtallah MansourAzmi BisharaAnis ShorroshGeorge HabashNayef HawatmehRifat Odeh KassisRaimonda TawilBabai i Hanan Asshrauit, Daoud Mikhail-i, ishte themelues i Organizatëspër Çlirimin e PalestinësGeorge Habash , i cili ishte një palestines i krishterë ortodoks , ishtethemelues i PFLP(Frontit popullor për çlirimin e Palestinës)Atallah Hanna, ishte zëdhënëse e Kishes Ortodokse në Jeruzalem , qëndihmoi rezistencën Palestineze me përpjekjet e saj kundër okupacionittë huaj Izraelit.Palestinezët si popull , si te krishterë ashtu dhe myslimanë , janë që tëgjithë nën presionin e regjimit Izraelit.Ne vitin 1948, Palestinezët e Krishterë përbënin 35% të popullatës ,Tani 55% e palestinezëve të krishterë janë jashtë Atdheut të tyre Mëmë,
 Një protestë që u mbajt kundër murit Izraelit që ndan palestinën në qytetin BeitJala ,nga një grup i të krishtereve palesinezë, ku të pranishëm ishin edhemyslimanë palestinezë :
 
25 Shkurt 2012 Myslimanët e pranishëm e ndjanë lutjen me të krishterët sipas menyrës sëtyre(duasë)-lutjes myslimane
 
 Kurse më poshtë është një protestë më e hershme e të krishterëve Palestinezëkundër okupacionit Izraelit ku në duar mbajnë edhe Kryqin edhe Kuranin:Demotix Newsmë poshtë, femij i krishtere palestinez me flamurin kombëtar palestinez në dorë:

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->