Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
1Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ulangan Akhir Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 3

Ulangan Akhir Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 3

Ratings: (0)|Views: 268|Likes:
Published by Suyanto Bin Sumo

More info:

Published by: Suyanto Bin Sumo on Apr 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOCX, TXT or read online from Scribd
See More
See less

04/17/2012

pdf

text

original

 
PEMERINTAH KABUPATEN PURWOREJODINAS PENDIDIKAN DAN KEBUDAYAANUPT P DAN K BENERULANGAN AKHIR SEMESTER 1 SEKOLAH DASAR ( SD )TAHUN PELAJARAN 2011 / 2012
Mata Pelajaran : Bahasa JawaKelas : III ( Tiga )Hari / Tanggal :Waktu :
PETUNJUK UMUM
1.
 
Berdoalah terlebih dahulu sebelum mengerjakan soal !2.
 
Tulis nama dan nomor absenmu pada sudut kanan atas lembar soal !3.
 
Kerjakan soal-soal yang mudah terlebih dahulu !4.
 
Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan kepada Bapak / Ibu gurumu !
I.
 
Wenehana tandha ping (x) ing aksara sangarepe wangsulan kang paling trep !
Wacan kanggo soal nomor 1
 – 
5 !
Puntadewa
Puntadewa aliyas Yudhistira iku putrane Pandhu Dewanata ratu ing Ngastinasaka garwa Dewi Kunthi. Puntadewa duwe adhi kandung loro, yaiku Bima lan Arjuna.Puntadewa uga duwe adhi kuwalon loro, yaiku Nakula lan Sadewa.Puntadewa, Bima, Arjuna, Nakula lan Sadewa diarani Pandhawa, tegese anak lima lanang kabeh. Pandhawa iku anake Pandhu Dewanata. Dadi, Puntadewa ikuPandhawa kang barep utawa nomor siji. Puntadewa dadi ratu ing Amarta.Puntadewa alias Yudhistira duwe sifat adil lan jujur. Puntadewa uga duwe gelarAjatsatru amarga salawase urip ora tau duwe satru. Amarga duwe sifat-sifat kang becik mau, Puntadewa dihadhiyahi karo para dewa, nalika mlaku ora tau ngambah lemah.Nalika dheweke numpak kereta kencana, rodha kretane melu ngambang ing duwurlemah.1.
 
Ana nagara ngendi Puntadewa dadi ratu ?a.
 
Madukarab.
 
Ngastinac.
 
Amarta
 
2.
 
Kapan rodha kretane melu ngambang ing dhuwur lemah ?a.
 
Nalika Puntadewa numpak Kreta Kencanab.
 
Nalika Puntadewa mlakuc.
 
Nalika Arjuna numpak Kreta Kencana3.
 
Sapa asmane adhi kuwalone Puntadewa ?a.
 
Nakula lan Arjunab.
 
Nakula lan Sadewac.
 
Sadewa lan Bima4.
 
Apa tegese pambarep ?a.
 
Anak nomer siji (1)b.
 
Anak nomer loro (2)c.
 
Anak nomor telu (3)5.
 
Kepiye watake Puntadewa miturut wacan ing ndhuwur ?a.
 
Jujur lan becik b.
 
Adil lan wicaksanac.
 
Adil lan jujur6.
 
sing nonton wayang nang balai desa ?Tembung kang trep ka
nggo ukara ing ndhuwur yaiku ….
 a.
 
Geneyab.
 
Apac.
 
Sapa7.
 
regane buku basa jawa kuwi ?Tembung kang trep kanggo ukara
 pitakon ing dhuwur kuwi yaiku ….
 a.
 
Pirab.
 
Apac.
 
Sapa8.
 
Pak Narto mriksani
ringgit wacucal
. Ringgit wacucal padha tegese karo wayang
….
 a.
 
Uwongb.
 
Golek c.
 
Kulit9.
 
Kebone ditumpakake truk. Tembung ditumpakake linggane ….
 a.
 
Numpak b.
 
Tumpak c.
 
Umpak 
 
10.
 
Bukune (gawa) Ani.
Tembung gawa sing bener ….
 a.
 
Nggawakakeb.
 
Digawac.
 
Nggawa11.
 
Raden Nakula kasatriyane ing ….
 a.
 
Bumi retawub.
 
Madukarac.
 
Jodhipati12.
 
Kasatriyane Raden Sadewa ya
iku…..
 a.
 
Madukarab.
 
Bumi retawuc.
 
Sawojajar13.
 
Gambar wayan
g ing sisih kiwa iki jenenge…..
 a.
 
Nakulab.
 
Puntadewac.
 
Janaka14.
 
Gamane gambar wayang ing sisih kiwa iki jenenge…..
a.
 
Panah Pasopatib.
 
Kuku Pancanakac.
 
Kuntha Wijayandanu15.
 
a n kc m t
Ukara
ing dhuwur yen ditulis latin ….
 a.
 
ana kaca matab.
 
ana kasa matac.
 
hana kaca mata16.
 
.
cr bs jw
 
Tulisan jawa ing
ndhuwur unine ….
 a.
 
sara basa jawab.
 
cara basa jawac.
 
cara ngaca jawa17.
 
.
tn
mt
 
Tembung kang trep kanggo ukara ing ndhuwur yaiku….
 a.
 
.
7r
 b.
 
.
ar
 
c.
 
kc
 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->