Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Το Πρώτο Φιλί

Το Πρώτο Φιλί

Ratings: (0)|Views: 193|Likes:
Published by Andreas Kritsimas
Το πρώτο φιλί ενός φανταστικού ήρωα...
Το πρώτο φιλί ενός φανταστικού ήρωα...

More info:

Published by: Andreas Kritsimas on Apr 19, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/02/2012

pdf

text

original

 
Κριτσιμάς Ανδρέας13.04.2011
Το Πρώτο ΦΙΛΙ:
"ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΙΑΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ"
- ("Οι ερημιές του έρωτα") - AR. RIMBAUDΑλέξης κρατάει στα χέρια του μια φωτογραφία, όπου τον γυρνάπολλά χρόνια πίσω. Στην φωτογραφία διακρίνονται καθαρά δύοανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες ανταλλάσουν ένα φιλί στα χείλη. Τοένα του χέρι, έτσι όπως κρατά την φωτογραφία, απομακρύνεται καικατευθύνεται σχεδόν από μόνο του, μοιάζει να έχει ζωντανέψει και να παίρνειπρωτοβουλίες μονάχο του, προς το πρόσωπό του. Αγγίζει το μάγουλό του καιαστρα
 π
ιαία περνά μια εικόνα μπροστά από τα μάτια του: μια κοπέλα του δίνειένα χαστούκι. Αφού συνέρχεται από την ανάμνηση, γυρίζει την φωτογραφίαστο πίσω μέρος και βλέπει γραμμένο:
“ΑΛΕΞΗΣ + ΝΑΝΤΙΑ = LOVE FOR EVER!” 
. Με ένα νοσταλγικό ύφος, τα μάτια του κατευθύνονται προς το κενό,αρχίζει να σκέφτεται και αφήνει τον εαυτό του να χαθεί στις αναμνήσεις,γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, όπου και βλέπει τον εαυτό του είκοσι χρόνιανεότερο, γυμνασιόπαιδο.
Ο
Στέκεται στο κρεβάτι και αφού πρώτα μουτζουρώσει κάτι στοημερολόγιό του, αρχίζει και γράφει. Φαίνεται τόσο ενθουσιασμένος για κάτιπου πρόκειται να συμβεί. Σε λιγότερο από τρεις ώρες έχει ραντεβού,ραντεβού με ένα κορίτσι πίσω από το γυμνάσιο. Τι πιο φυσικό από ένα αγόρικαι ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία να βγαίνουν ραντεβού. Λογικό δεν είναι;Σίγουρα και είναι! Κάτι ξέρει και η μητέρα φύση που τα έφτιαξε όλα με τόσηαρμονία. Ο Αλέξης, με το μυαλό του, ονειρεύεται τη στιγμή, τα φαντάζεται όλακαρέ-καρέ, για το πως θα είναι το πρώτο του φιλί. Προσπαθεί να μαντέψειαπό το πόση ώρα θα κρατήσει, μέχρι το τι γεύση θα μπορούσε να έχει.Εύχεται να μπορούσε να είχε ένα μαγικό ραβδάκι και με μια τόσο δα μικρούλακίνηση να πάγωνε το χρόνο στο πρώτο του φιλί.
Σαράντα πέντε λεπτά πριν το ραντεβού…
 
Κριτσιμάς Ανδρέας13.04.2011
Ο Αλέξης στέκεται κάτω από ένα δέντρο, πίσω από το γυμνάσιο, καιπροσπαθεί να μην τον δει κανείς. Η αγωνία του μοιάζει με Αυγουστιάτικαμελτέμια που κάνουν όλο του το σώμα να κουνιέται, σαν ένα καΐκι στο γιαλόπου είναι έτοιμο να βουλιάξει από την ανυπομονησία του. Δεν είχε τοκουράγιο και την υπομονή να περιμένει στο σπίτι του, και έτσι ετοιμάστηκε καιήρθε στο σημείο του ραντεβού να περιμένει τη ντάμα του, για ένα καρέ πουεύχεται να του μείνει αξέχαστο. Η ώρα δεν περνάει με τίποτα, αρχίζει ναιδρώνει από το άγχος του. Σαν κάποιος να του κάνει πλάκα και να έβαλε τουςδείχτες του ρολογιού να μετακινούνται όσο το δυνατόν πιο αργά μπορούνε. Ακόμη και μια χελώνα, Κεντέρης, μπροστά στο χρόνο που μοιάζει ναπαγώνει, πιο νωρίς απ’ ότι ευχήθηκε ο Αλέξης. Στέκεται εκεί και περιμένει,περιμένει, περιμένει…
Μισό λεπτό πριν το ραντεβού…
Προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το τρακ του, σιγοτραγουδώνταςδιάφορα ερωτικά τραγούδια. Εδώ και ένα τέταρτο, μουρμούριζε τους στοίχουςαπό το “Do you something to me” σχεδόν εμμονικά, ούτε οι δείκτες τουρολογιού δεν έχουν τέτοια εμμονή με τη δουλειά τους. Αφού και ο ίδιος τοαντιλήφθηκε και είπε ν’ αλλάξει τροπάριο. Έτσι άρχισε να ψελλίζει το «Σ’ έχωερωτευθεί» στρέφοντας το βλέμμα του στον ουρανό, προς το μέρος τουφεγγαριού. Πραγματικά, εκείνο το βράδυ, το φεγγάρι είχε κάτι το ιδιαίτερο, σαννα συμπαραστέκονταν στον Αλέξη, σαν να ένιωθε την αγωνία του. Εκεί στηνάκρη του ουρανού, σαν φίλος, τον παρακολουθούσε, σαν να είχε έννοια για τητύχη του, για το τι επιφυλάσσει το μέλλον στον πιτσιρικά. Και ξαφνικά, σκάειμύτη μια όμορφη ύπαρξη. Βλέποντάς την θα έλεγε κανείς ότι τελικά υπάρχουννεράιδες! Το ίδιο και ο Αλέξης, που ήταν έτοιμος να εκραγεί απόενθουσιασμό, η καρδιά του χτυπά ποιο δυνατά και από το Μπικ Μπεν! ΗΝάντια πλησιάζει προς το μέρος του, το φεγγάρι της δείχνει τον δρόμο τουπροορισμού της.
Και σκάει μύτη… το φιλί!!! 
Τα χείλη των δύο ηρώων φτάνουν τόσο κοντά το ένα με το άλλο, είναιέτοιμα να ταιριάξουν και να κολλήσουν το ένα πάνω στο άλλο, και να μείνουνέτσι, στην ίδια θέση για πάντα. Ο Αλέξης θέλει να είναι όλα τρυφερά καιρομαντικά, σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζουν όλα με παραμύθι. Τώρα ήρθε ηώρα όπου τα όνειρά του θα πάρουν σάρκα και οστά, και που ξέρουμε ίσως ηπραγματικότητα να είναι πολύ πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα. Αυτή τη στιγμήη φαντασία του είναι έτοιμη να περάσει από την μεριά των ζωντανών, τωνπραγματικών και να τον κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο.Επιτέλους, τα χείλη τους γίνονται ένα. Αυτή τη στιγμή κανονικά θα έπρεπε νατην συνοδεύουν βεγγαλικά και μελωδίες αγγέλων. Αυτή τη στιγμή θα τηνέγραφε η ιστορία, η δική του ιστορία. Όμως τα πράγματα για τον Αλέξη δεν
 
Κριτσιμάς Ανδρέας13.04.2011
έγιναν όπως τα ονειρεύτηκε. Η πραγματικότητα γι’ αυτόν ήταν διαφορετική. Όχι, τόσο ρομαντική, όσο τη περίμενε. Αδημονούσε να εμφανιστεί ο θεός τουέρωτα και να τους καρφώσει με τα βέλη του, αλλά μάλλον ξέχασε το ραντεβούτου. Δεν ήταν εκεί… Ακόμα και το φεγγάρι, που έστεκε εκεί πάνω στον ουρανό σαν φίλοςτου, κρύφτηκε από την ντροπή του. Ακόμα και αυτό δεν άντεχε την θέση του Αλέξη. Όλα τα στοιχεία της φύσης τον συμπονούσαν και έκαναν απόλυτηησυχία, το σκηνικό έμοιαζε με νεκροταφείο. Όλος ο ουρανός, τα αστέρια, τοφεγγάρι, έσβησαν εκείνη τη στιγμή, πενθούσαν για το φίλο τους. Ο Αλέξης,σχεδόν ανέκφραστος, έμενε να παρακολουθεί το θέαμα πίσω από την Νάντια.Κανένα συναίσθημα δεν έκανε την εμφάνισή του στο πρόσωπό του, ούτε κανεκείνο της οργής. Αυτό το θέαμα θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμητου, θα του αλλάξει όλο του το είναι, όλη του τη ζωή. Πλέον δεν θα είναι ο Αλέξης που ξέραμε, αλλά ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Μοιάζει μετραγική φιγούρα που πέθανε ο συγγραφέας της και έμεινε ανολοκλήρωτη. Ο Αλέξης που ξέραμε… πάει, πέθανε.
 Χρόνια μετά το πρώτο φιλί…
 Ένα αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο κοντά στην παραλία, με τα φώτασβηστά. Η πανσέληνος τους κρατάει το φανάρι. Είναι το ίδιο φεγγάρι με τότε,μόνο που είναι κάπως διαφορετικό. Πέθανε μαζί με τον Αλέξη. Πλέον είναιάβουλο, απαθές σε όλα, απλά κάνει τη δουλεία του εντελώς μηχανικά, σανένα από τα χιλιάδες γρανάζια μιας μηχανής. Ο Αλέξης επιστρέφει στο αμάξιμε μια νέα και όμορφη κοπέλα. Μπαίνουν μέσα στο όχημα, αυτή τον χαϊδεύεικαι αυτός απομακρύνει το χέρι της. Βάζει τη μίζα σε λειτουργία και φεύγειμαρσάροντας.Ο Αλέξης καθώς οδηγεί, κοιτάζει το φεγγάρι και αφαιρείται. Κάτι στηνέκφρασή του μαρτυρά μελαγχολία. Εκεί στην όψη της πανσελήνου, θυμάται τοπρώτο του φιλί με την Νάντια. Ξαφνικά, συνέρχεται από τις σκέψεις του καιδιαπιστώνει πως η κοπέλα που έχει στο αμάξι, έχει τοποθετήσει το χέρι τηςστο παντελόνι του και του ανοίγει το φερμουάρ με αργή κίνηση. Την κοιτάζειστα μάτια έκπληκτος. Όμως κάτι τον χαλάει. Βλέπει στο πρόσωπό της κάποιαάλλη, τη Νάντια. Εκείνη τη στιγμή, ακινητοποιεί το αμάξι στη μέση τουδρόμου, χωρίς να τον νοιάζει τίποτα. Σε έξαλλη κατάσταση, κατεβαίνει καιπηγαίνει από τη μεριά της κοπέλας. Στέκεται έξω από την πόρτα της και τηςανοίγει για να κατέβει. «Κατέβα» της λέει ψυχρά, είναι πιο ψυχρός και από ένακομμάτι πάγου. Η κοπέλα απορεί από τη συμπεριφορά του, «Όχι, δενκατεβαίνω. Μα τι έπαθες; Είσαι με τα καλά σου; Μπες μέσα, σε παρακαλώ.»Ο Αλέξης την κοιτάζει και βλέπει ξανά το πρόσωπό της Νάντιας πάνω στοδικό της. Και αμέσως την τραβάει από το μπράτσο και την σέρνει έξω από τοαμάξι. Η κοπέλα του ασκεί βέτο, αλλά ο Αλέξης την πετά κάτω και φεύγει.Βάζει μπροστά το αμάξι του και την αφήνει στην ερημιά και όλα αυτά, για τοπρόσωπό της Νάντιας που τον στοιχειώνει, σαν πνεύμα που αρνείται νααφήσει τον κόσμο των ζωντανών και να μεταβεί στο άγνωστο.

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Marw Karystos added this note
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!! (ΜΑΡΩ)
Katerina Barbie Dior added this note
πολυ καλο φιλε μου Ανδρεα! και εις ανωτερα!

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->