Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ushtrime algoritmikë

Ushtrime algoritmikë

Ratings: (0)|Views: 2,103 |Likes:
Published by Programmer

More info:

Published by: Programmer on Apr 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/24/2013

pdf

text

original

 
Algoritmike Ushtrime1B.Bimbari
Ushtrime algoritmikë
1.
 
Ç
vlere kthen funksioni me poshte:
int
f1(
n
)int r=0
for 
(int i=1; i<=n-1; i++
)
 
for 
(int j=i+1;
j<= 
n; j++)
for(int
k=1; k<=j;k++)
 
r:=r+1
return
r
Cili eshte kompleksiteti i tij?2.
 
Te ndertohet nje algoritem qe heq nga nje tabele e dhene te gjithe elementet qe perseriten, paperdorur ndonje tabele shtese ndihmese. Mund te perdoren nje ose dy variabla shtese. Cili eshtekompleksiteti i algoritmit te ndertuar?3.
 
Shkruani nje algoritem qe ndryshon rendin e elementeve te nje tabele. Psh tabela 1, 3, 2, 6, 7 duhette shderrohet ne 7, 6, 2, 3, 1.4.
 
Te shkruhet nje algoritem qe ne nje matrice te dhene MxN, nqs nje element eshte 0 atehere i gjitherreshti dhe kolona ku ndodhet ky element behet 0.5.
 
Te shkruhet nje algoritem qe gjen nese nje tab2 perftohet nga rrotullimi i nje tabele tab1. Pshtabela tab2 11,10,9,1,2,3,4,5,6,7,8 perftohet nga rrotullimi i tab1 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11.
Udhezim: nqs gjatesite e tabelave nuk jane te njejta atehere nuk plotesohet kushti. Nqs gjatesite jane tenjejta, atehere te bashkohet tabela tab1 me veten dhe te kontrollohet nese tabela tab2 eshte nentabele etabeles se formuar nga bashkimi.
6.
 
Te shkruhet nje algoritem qe numeron numrat e ndryshem me te vegjel sesa 1000 ne nje tabele.7.
 
Te shkruhet nje algoritem qe gjen numrin e kulmeve te nje liste rrethore (lista eshte rrethore kurpasardhesi i nje elementi eshte ndonje element tjeter i saj qe ndodhet me perpara ne liste).8.
 
Shkruani nje algoritem qe gjen numrin e kulmeve qe ndodhen ndermjet dy kulmeve te treguara ngady shenjues te dhene
 x 
dhe
ne nje liste rrethore.9.
 
Implementoni nje algoritem qe fshin nje kulm nga nje liste e lidhur kur jepet vetem nje shenjues tekkulmi i cili do te fshihet nga lista.10.
 
Te shkruhet nje algoritem qe zhvendos elementin me te madh te listes ne fund te saj.11.
 
Te shkruhet nje algoritem qe zhvendos elementin me te vogel te listes ne fillim te saj.12.
 
Te shkruhet nje algoritem qe ndryshon nje liste duke vendosur kulmet qe ndodhen ne pozicione tekpas atyre qe ndodhen ne pozicione cift. Renditja relative e kulmeve ne pozicione tek dhe cift duhette ruhet.13.
 
Te shkruhet nje algoritem qe kthen kopjen e nje liste te dhene.

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Thoma Axha liked this
Bojken liked this
Selajdin Balla liked this
Harizi Klajdi liked this
Odeta Kromici liked this
cimibaka liked this
Harizi Klajdi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->