Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Wawacan Lalakon Gusti Patimah

Wawacan Lalakon Gusti Patimah

Ratings: (0)|Views: 134 |Likes:
Published by Abdulrohman Yahya

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Abdulrohman Yahya on May 11, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2012

pdf

text

original

 
RARATAN JEUNG WARUGA NASKAHA. RARATAN NASKAHJudul Naskah : Lalakon Gusti PatimahPanulis :Nu boga naskah : Pa Wiryadipura (70 taun)Kp. Cipeundeuy, Rt 02 Rw 07 Desa Taraju Sari, BanjanFungsi Naskah : Banda PusakaB. WARUGA NASKAHUkuran Naskah : 16,2 x 14 cmRuang tulis : 12,5 x 13 cmKaayaan naskah : LusuhJumlah kaca : 52 kaca ( kaca 1 tepi ka kaca 52)Jumlah jajaran tiap kaca : 9 jajarBasa : SundaAksara : PegonUjuran Aksara : SedengWangun Aksara : BiasaTapak Kalam : Mital, seukeut (ipis, kandel)Warna mangsi : Hideung jeung biruWarna kertas : KuleuheuJenis kertas : Kertas polio bergarisKaayaan tulisan : Jelas (lancar dibaca)Cap kertas : -Wangun karangan : Puisi (ugeran)
 
LALAKON GUSTI PATIMAH1. PUPUH DANGDANGGULATanggal 6 hapit 1356 1862. 1932,3 14 //1. Bismillahirrohmannirrohim (1)Kulo nyebut jenengan Pangérankang murah ing alam kabehasih ka sadaya mahlukkulo nuwun pangaksamiréh kulo kumawawanu lua layang luhungtina Basa Arab Jawapara wargi seueur nu tacan kagalihéta anu dua basa2. Malak mandar émutan sim abdiArab Jawa disalin basanaBasa Sunda nu écésNu ngaos ana ngadanguHoyong terang lahir batincarios // na ieu layang (2)bab istri linunung jenengan Gusti Patimahenya éta éstu putra Kan jeng NabiMuhammad Ya Rosululloh3. Kacarios nu kawit di guritNya Sang Ali Purwadaksina ngadikaTi kudrat irodatna téhSareng Dingding Jalal WahuAras Korsi Eloh Kolami
 
keur maruk geureuhaPatimah diwujukNyai téh mugi ngumingailmu rasa sadaya mugi hasilNyai sing ngéstukeun pisan4. Apan aya bumi // sareng langit (3)nya bakal irodat-Na ku Allohbumi kudrat bakalna tehngaras jeung kursi tangtunya bakalna enur nu jadiNyai mugi uningaDingding Jalal kudunu dijadikeun nya étaéta nyai uninga aksara alipéta pamanggih Engkang5. Ya Muhammad lawa awal sayeuktinama rusul lam ahir sanyatnaenya éta asalna téh jaler istri tangtunumawi heunteu saruanya bakal na kolam mangsikolam bakal lamangmangsi istri tangtutah nya // éta asalna nu jadi mangsi (4)enay hihideungna soca6. Anu jadi pameget sejatiti gaib na bobodasna socaeta kitunasalna teh

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->