P. 1
Wawacan_Nabi_Yusup

Wawacan_Nabi_Yusup

Ratings: (0)|Views: 460 |Likes:
Published by Abdulrohman Yahya

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Abdulrohman Yahya on May 11, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/30/2012

pdf

text

original

 
1
RARATAN NASKAH JEUNG WARUGA NASKAH
A.
 
Raratan NaskahJudul naskah : Wawacan Nabi YusupNomer Naskah : -Nu boga naskah : -Tempat naskah : Musieum Geusan Ulun SumedangAsal naskah : -B.
 
Waruga NaskahUkuran naskah : 18 x 22 cmRuang tulis : 13 x 18 cmKaayaan naskah : WedelJumlah kaca : 117 halamanNomer kaca : AyaBasa : SundaAksara : ArabUkuran aksara : SedengWarna mangsi : HideungTapak alat tulis : MintulTanda baca : AyaKaayaan tulisan : EcesBahan naskah : Kertas Eropa heubeul bergaris bayangCap keretas : -Warna keretas : Bodas semu konengKaayaan keretas : KasapCara nulisna : Bulak-balikWangun karangan : PuisiEusi carita : Nyaritakeun lalampahan Nabi Yusup
 
2
SAWATARA TANDA BACA DINA TRANSKRIPSI
//…// nya
éta tanda garis miring rangkap.Ieu tanda teh dipaké dina awal, tengah, jeung ahir téks. Tanda garis miring rangkap nuaya dina awal teks nuduhkeun bubuka téks, dina tengah téks nuduhkeun wates kaca dinanaskah, sedeng di ahir téks nuduhkeun panutup téks.
 
31 // BISMILLAHIRROHMANIRROHIM
I. PUPUH DANGDANGGULA ( ed. )
1. Bismillahirrohmanirrohiim,asma Allah dianggo kawitan,sakerung dangdan pamujén,puji puja pinunjul,tur basmalah éta pinilih,pamurwa kautamaan,sampurna ning laku,supaya tambah berkatna,barang lakuna nya ku bismillah,sampurna ka utamaan.2. Tina awit asalna sim kuring,ulik kitab nanging basa arab,loba- loba anu teu hartos,nabi kitab disebut,nya éta toraisu majalis,eusina warna- warna,carita para rasul,bareng diilo kapendak,nya hiji carita nu leuwih manis,kuring datang pikiran.3. Hayang pareng sim kuring téh nganggit,ina basa Arab kana Sunda,supaya sami ngahartos, jeung hayang maké kagu, (sic!)sugan jadi tambah birahi,

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
muhammadnain liked this
hudromel liked this
Bustamin Ari liked this
muhammadnain liked this
seniman liked this
Sabarina Ishak liked this
Ugan Sugandi liked this
Hendera Irawan liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->