Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ion Iliescu Vrea Renegocierea Acordului Cu FMI Si Economie Centralizata

Ion Iliescu Vrea Renegocierea Acordului Cu FMI Si Economie Centralizata

Ratings:
(0)
|Views: 9|Likes:
Published by mamaruza
hotnews.ro Ion Iliescu: Spargerea sistemului energetic national in bucatele, cu conducere separata, a fost o greseala / Cred ca trebuie sa rediscutam acordul cu FMI
hotnews.ro Ion Iliescu: Spargerea sistemului energetic national in bucatele, cu conducere separata, a fost o greseala / Cred ca trebuie sa rediscutam acordul cu FMI

More info:

Published by: mamaruza on May 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2012

pdf

text

original

 
VIDEOIon Iliescu: Spargerea sistemului energetic national in bucatele, cuconducere separata, a fost o greseala / Cred ca trebuie sa rediscutamacordul cu FMI
HotNews.ro
Vineri, 11 mai 2012, 21:33
Revista Presei | Radio TVIon IliescuFoto: Captura B1TV
"Cred ca s-a facut o greseala prin spargerea sistemului energetic national in bucatele cuconducere separata [...] Noi avem un sistem pus la punct, de ce trebuie sa il faramitam? De ce atrebuit sa il impartim? Mi se pare nerational. De aceea a aparut si categoria aceea de intermediari,baietii destepti. Asa se fac afaceri", a declarat presedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, vineri seara laB1TV. Liderul social-democrat a argumentat ca ar trebui deschisa o dezbatere pentru a vedea cumpoate fi refacuta "entitatea comuna a sistemului energetic si nu faramitarea lui si privatizarea asta pebucatele. Acestea nu sunt rationale" dupa care a atras atentia ca o problema similara poate fiobservata si in cazul CFR.Alte declaratii facute de Ion Iliescu:
Improvizatia guvernului a parut cam brusca. Nu urmaresc activitatea curenta de partid, credca nici Ponta n-a avut timp sa se consulte cu conducerea de cadre pentru alegereaministrilor.
Nu stiu de unde a aparut propunerea Corinei Dumitrescu, pentru Mangnu erau probleme, deci a fost o surpriza aparitia scandalului.
Victor Ponta a lipsit ieri din tara si nu cred ca a fost o actiune premeditata sa nu-i raspundala telefon lui Mang.
Trebuie o munca mai serioasa in pregatirea candidatilor pentru diferite functii. Acest incidenttrebuie sa reprezinte o invatatura.
Imi place cum a inceput Ponta, arata maturitate, e o schimbare rapida in bine si constat cuplacere o evolutie interesanta, pozitiva in abordarea problemelor si in modul de lucru.
Despre conflictul de interese de la Ministerul Agriculturii: Eu sper ca DanielConstantin prin raspunderea pe care o are sa manifeste un act de independenta sisa se debaraseze de amprenta lui Dan Voiculescu.
 
Masura brutala de reducerea salariilor cu 25% a dus la nemultumirea populatiei fata de PDL.Nicaieri in toata Europa, nici macar in Grecia, asemenea masuri nu s-au luat.
Asumarea raspunderii de catre USL reprezinta un avantaj pentru pregatirea alegerilor. Toatastructura administrativa putea sa prezinte slabiciuni. USL nu-si permite sa nu faca corecttoate operatiunile.
Guvernul Romaniei nu trebuie sa mai admita functionarilor organismelorinternationale sa se mai substituie Guvernului. Functionarul sa isi faca datoria defunctionar. Vine sa discute cu reprezentantii Guvernului, nu sa iasa in public si sadea lectii guvernantilor.
Noi am avut relatii cu FMI-ul si inainte, insa niciodata reprezentantii FMI nu ieseau in publicsa faca declaratii si sa dea indicatii. Discutau civilizat cu reprezentantii guvernului, cuministrul de Finante, uneori ii primea presedintele tarii; la asta se limita prezenta lor. Trebuieinvatati si functionarii acestor institutii sa aiba un comportant civilizat, de respect fata deGuvernele cu care au de-a face.
Eu cred ca este valabila pentru noi si astazi cand se pune problema unor privatizari necesare,multe din ele chiar necesare, un avertisment pentru tarile fost comuniste. Este vorba despreo noua moda - privatizarea ca scop in sine, privatizarea solutia miracol modernizare,eficientizarea economiei etc.
Trebuie privit ca un instrument pentru a eficientiza niste activitati si nu un scop in sine.
Pentru fiecare asemenea obiectiv (n.r. de privatizare) trebuie deschisa o dezbatere publica.Trebuie facute niste analize, discutate toate consecintele.
Trebuie evitate niste fenomene de coruptie si aparat interesul national. In ceea ce privestemarile infrastructuri, cu atat mai mult. Acum se pune problema privatizarii sistemuluienergetic national sau parti ale lui.
Cred ca s-a facut greseala prin spargerea sistemului energetic national inbucatele cu conducere separata.
Noi avem un sistem pus la punct, de ce trebuie sa il faramitam? De ce a trebuit saimpartim? Mi se pare nerational. De aceea a aparut si categoria aceea deintermediari, "baietii destepti". Asa se fac afaceri.
Ar trebui deschisa o dezbatere nationala in legatura cu ceea ce e rational si ce nu e rationalde facut ca sa refacem entitatea comuna a sistemului energetic si nu faramitarea lui siprivatizarea asta pe bucatele. Acestea nu sunt rationale.
Si CFR-ul merita o privire mai atenta, si acolo vor sa privatizeze pe bucatele.
Infrastructura CFR a fost lasata de izbeliste, nu se mai fac de vreo 20 de ani investitii, vitezacomerciala a coborat la jumatate fata de cea dinainte de razboi. In Europa se mareste viteza,in Franta TGV-urile au devenit dominante. Asta a insemnat o consolidare o infrastructurii caresa admita trenurile de mare viteza. Asta e singura cale de a face din calea ferata uninstrument modern. Altfel e compromisa.
Sa nu lasam lucrurile sa mearga sub impulsul unor porniri spontane.
Eu cred ca trebuie sa rediscutam acordul cu FMI. S-au acceptat niste lucruri farasa se judece.
Sunt posibilitati sa mentinem un anumit echilibru in economie in aceste sase luni.
Sunt doua directii majore care trebuie sa insoteasca aceasta crestere economica din ultimultrimestru al anului: acest final de an sa consolideze situatia de stabilitate si relansareacresterii economice - a incurajarii intreprinzatorilor proprii din sectorul industriei si relansareaagriculturii etc.
Trebuie o strategie speciala pentru relansarea agriculturii romanesti siincurajarea micilor proprietari pentru a se reuni, a se relansa, pentru a construiimpreuna niste structuri eficiente.
Despre uninominalul pur: Este initiativa Ponta - Antonescu insa are la bazareferendumul presedintelui Basescu. Mie nu imi place nici una, nici alta (initiativaPonta-Antonescu si propunerea lui Traian Basescu). Eu prefer sistemul pe care l-am avut (sistemul proportional). Era mai democratic: o prezentare mai ampla acandidatilor, o posibilitate mai mare de alegere.
S-a facut referendum ca sa se mearga pe un asemenea sistem uninominal.
Nu vreau sa dau judecati rigide, fiecare are ratiunea lui cand face niste propuneri. Personalnu sunt de acord cu asa ceva si as prefera sistemul vechi, dar presedintele Basescu a lansatideea si a bulversat lumea.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->