Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
6Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Indian Recepies

Indian Recepies

Ratings: (0)|Views: 163|Likes:
Published by Tonya Ilă

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: Tonya Ilă on May 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/23/2013

pdf

text

original

 
 
SECRETELE BUCĂTĂRIEI INDIENE
 
INTRODUCERE
Teoretic bucătăria indiană nu ar avea nevoie denici o prezentare. Ea este binecunoscută în lumeaîntreagă datorită diversităţii preparatelor şi a gustuluilor inconfundabil; sunt necesare totuşi câteva precizărichiar şi pentru cei care au câteva noţiuni despre ceeace înseamnă bucătăria indiană.Arta de a prepara mâncarea este foarte veche înIndia. Unele reţete s-au strat îndin perioadadinastiei Moghule. Moghulii ridicaseră arta culinară larang de artă alchimică iar bucătarii lor îşi păstrausecretele, asigurându-şi în acest fel bunăvoinţasuveranilor. Secretul acestei bucătării constă în arta dea îmbina ierburile şi mirodeniile, precum şi în modulde a asorta preparatele între ele. Şi astăzi există înIndia specialişti în diverse preparate - unii suntspecialişti în paratha, alţii în kulfi, alţii în kabab - toţi păstrându-şi foarte bine secretele. Am reuşit însă, înciuda ermetismului, să adunăm un număr de reţete pecare le punem la dispoziţia cititorilor, încercând să-iintroducem în fascinanta lume a mirodeniilor şiierburilor exotice.
2
 
Se cunosc diverse feluri de masala preparatespecial pentru sosuri, fripturi sau preparate pe bază delegume.Cu fiecare pas cu care pătrunzi în minunatulm al buriei indiene descoperi o legendă înfiecare preparat, în fiecare mirodenie. ncareaindiană nu se prepară cu ustensile fermecate, n-arenevoie nici de vreun strop de magie şi nici de vreunritual anume. Tot ce rămâne de făcut este să aiîndenarea şi curajul de a experimenta ineditelefeluri de mâncare.
SAPNAA 
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->