Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
20Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
PYETJE NGA MAKROEKONOMIA

PYETJE NGA MAKROEKONOMIA

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 4,689|Likes:
Published by coupletea

More info:

Published by: coupletea on May 13, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/31/2015

pdf

text

original

 
PYETJE NGA MAKROEKONOMIA
Pyetje nga makroekonomia .
1.Cka perfaqeson konsumi?
?-Konsumi perfaqeson shpenzimet e konsumatoreve privat per mallra konsumi,pra permallra qe perdoren per te nxjerr dobi ne periudhen korente(tanishme).
2.Nga qka percaktohet konsumi?
-Konsumi percaktohet nga te ardhurat e disponueshme.
3.Cka paraqet kursimi?
-Kursimi paraqet pjesen e pa shpenzuar te te ardhurave te disponueshme.
4.Vendet e varfera ne cka me se shumti i shpenzojn te ardhurat e tyre?
-Pjesen me te madhe te te ardhurave te tyre I shpenzojne per te mira me rendesijetike si ushqim dhe strehim.
5.Konsumi qfar proqesi eshte?
-Konsumi eshte proqes ne te cilen shpenzohen te mirat materiale,produktet dhesherbimet qe plotesohen ne treg dhe sherbejn per permbushjen e nevojave tekonsumatoreve.
6.Kush e perben tersin e konsumit?
-Individet,familjet,grupet ,institucionet,organizatat(firmat)etj.
 
 
7.Cka kuptojm me konsumator?
-Pjesemarresit ne sferen e shpenzimeve,te perdorimeve dhe te shfrytezimeve kanenje emer te perbashket:konsumator.
8.Cilat jan dy teorit baze moderne te konsumit?
1.Teoria e ciklit jetesor te konsumit dhe kursimit2.Teoria e te ardhuravepermanente(qendrueshme)
9.Cka tregon teoria e ciklit jetesor te konsumit dhe kursimit?
-Se njerzit kursejn shum kur te ardhurat e tyre jan te larta ne krahasim me teardhurat mesatare te jetes dhe e kunderta.
10.Cka argumenton teoria e te ardhurave permanente?
-Se konsumi nuk eshte I lidhur me te ardhurat korente por ne nje vlersim me afatgjatte te ardhurave.
11.Pse eshte e dobishme konkurenca per konsumatorin?
-Konkurenca eshte e dobishme per konsumatorin sepse ajo ndikon tu afrohen produktedhe sherbime cilesore konsumatoreve me qmime te volitshme.
12.Cka nenkuptojme me sjelljet e konsumatoreve?
-Reagimet e individeve,te grupeve,te institucioneve qofshin positive apo negative qekan te bejne me marrjen vendimeve per blerje ose per mosblerje.
 
13.Cka eshte e nevojshme per te kuptuar sjelljet e konsumatoreve?
-Te dihen se cilat jan pamjaftueshmerit e tyre,ne cilat segmente jane te kufizuaradhe sa eshte shkalla e domosdoshmeris,dhe e dobis se tyre,burimet e teerdhurave,kursimet etj.
14.Nga cilat aspekte munde te veshtrohet sjellja e konsumatoreve?
-Ekonomik(parimi i racionalitetit ),psikologjik(emocional)dhe sociologjik(shoqeror).
15.Nga qka varen investimet ne nje vend?
-Nga konsumi dhe kursimi
16.Shpenzimet per investime ne sa kategori ndahen?
-Investimet fikse te biznesit,investimet per banesa,investimet per inventar.
17.Nga qka perbehen investimet per banesa?
-Nga ndertesa per nje familje te veteme ose godina per shum familje te cilat I quajmshtepi banimi.
18.Banesa ku dallon nga pasurit e tjera ?
-Per nga jetegjatesia e tyre .

Activity (20)

You've already reviewed this. Edit your review.
inamuja liked this
Dmcc Dmkk added this note
g
Dmcc Dmkk added this note
phh
kaltrinablakaj liked this
Dmcc Dmkk liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
283905 liked this
Luljeta Rexha liked this
Mehmet Isufaj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->