Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
KERJA KURSUS GEOGRAFI TINGKATAN 3 2012

KERJA KURSUS GEOGRAFI TINGKATAN 3 2012

Ratings:
(0)
|Views: 1,949|Likes:
Published by Nana Idrus
ekosistem terganggu di kawasan hutan tanjung ketapang , muar, johor
ekosistem terganggu di kawasan hutan tanjung ketapang , muar, johor

More info:

Published by: Nana Idrus on May 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/21/2013

pdf

text

original

 
 
Bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah dan rahmatNya dapatlah saya menyiapkan kerja
kursus geografi ini yang bertajuk “ Ekosistem Hutan Terganggu Di Tanjung Ketapang Muar,
Johor.Pertama sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pengetua sekolah, Puan HajahSuhana Binti Sulaiman kerana telah memberi kebenaran kepada saya untuk menjalankan kerjakursus geografi ini.Di setiap sudut kesempatan ini, saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada gurumata pelajaran geografi saya, Cik Rohaida Binti Arsat yang telah banyak membantu saya darisegi pencarian maklumat yang dapat dimuatkan dalam kerja kursus ini.Selain itu, tidak lupa juga kepada kedua ibu bapa saya, Encik Idrus Bin Daud dan Puan WanRohanah Binti Sheikh Mohamad yang telah memberi bantuan dari segi kewangan dan sanggupmeluangkan masa untuk membawa saya ke kawasan kajian serta memberi sokongan yang padukepada saya untuk melengkapkan kerja kursus ini.Bagi rakan-rakan saya Nur Farah Farhana Binti Roslan, Nor Adibah Binti Rafar, NurSafuhah Binti Abu Samah, Alya Aqilah Binti Jelani dan Siti Hajar Binti Hazilin yang telahbanyak menyumbangkan idea. Jasa kalian tidak akan saya lupakan.
 
 Akhir sekali, saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pegawai dan kakitanganMajlis Perbandaran Muar kerana telah memberi saya peta dan maklumat tentang kawasan kajianyang saya kaji.Semoga jasa yang anda sumbangkan akan mendapat balasan yang baik di dunia dan diakhirat.Sekian , terima kasih.
 
Semua calon PMR wajib melaksanakan kerja kursus Geografi sebagai salah satu daripadakeperluan penilaian terhadap pencapaian pelajar dalam kerja kursus Geografi berdasarkankepada aspek-aspek yang telah ditetapkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia.Saya telah memilih Tanjung Ketapang , Muar Johor kerana kawasan ini terletak di kawasanpinggir laut menghadap ke Selat Melaka yang terdapat kawasan hutan paya bakau atau air masinyang semakin hari semakin terganggu akibat daripada kerakuasan manusia. Kawasan inimerupakan salah satu kawasan rekreasi yang terkenal di Muar. Tanjung Ketapang jugaberdekatan dengan sekolah saya iaitu kira-kira 1 km dari SMK (P) Sultan Abu Bakar. Saya telahmelawat kawasan kajian sebanyak dua kali sewaktu cuti sekolah penggal pertama untuk membuat tinjauan dan menyoal selidik pengunjung kawasan kajian.Saya mengambil masa selama 3 bulan yang bermula pada bulan Mac hingga Mei 2012 untuk menyiapkan kerja kursus ini.

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Rosimah Ismail liked this
Zul_442 liked this
Ilham Kasih Salsabila liked this
Dawinder Preet liked this
Farah Syazwani Zaini liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->