Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Marketing Industrial

Marketing Industrial

Ratings: (0)|Views: 8|Likes:
Published by Maria Crssssss

More info:

Published by: Maria Crssssss on May 25, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2012

pdf

text

original

 
CERCETARI DECERCETARI DEMARKETING INDUSTRIALMARKETING INDUSTRIAL
Prof.univ.dr. ec.ing. AugustinProf.univ.dr. ec.ing. AugustinSEMENESCUSEMENESCU
Facultatea Stiinta si Ingineria MaterialelorFacultatea Stiinta si Ingineria MaterialelorUniversitatea POLITEHNICA din BucurestiUniversitatea POLITEHNICA din Bucuresti
 
I.Elementele unui plan de marketingdirect
Cu toate ca dezvoltarea Internetului ca mediu de marketing, dedistribuie i de comunicare a adus multe elemente noi înprocesul de planificare a marketingului tradiional, acest capitolprezint elementele planului de marketing direct într-un modfamiliar. Planul de marketing direct rmîne o parte a unui limbajcomun pe care comercianii tradiionali, comercianii direci icomercianii pe Internet pots-lrecunoasc.
La fel ca alte tipuri de planuri, planul de marketing direct este ofoaie de parcurs care trebuie urmat. Pentru dezvoltarea ipunerea în aplicare a coninutului su este nevoie de cercetare,organizare i rbdare. Cu toate acestea, el nu este undocu-ment static, ci trebuie în permanen revzut, actualizat icorectat, pe msur ce obiectivele companiei se modific înfuncie de evoluia pieei.
 
Elementele unui plan de marketing direct
Planul de marketing direct include, prin însi natura sa, o laturstrategica i una tactic. Latura strategic trebuie pus la punct înainte ca acea companie s aloce resurse elementelor saleexcepionale. Un plan strategic de pia inadecvat sau prostconceput ar putea fece ca respectiva companie s investeasc în domenii care au puine anse s-i asigure succesul financiar. Afirmaia este valabil atît pentru companiile care opereaz peInternet, cît i pentru cele care vînd pe baz de catalog.
Elaborarea planului de marketing direct
 Atunci cînd considerai c planificarea este în contextul su,este uor s vedei corelaiile dintre diferitele tipuri de planuri.De exemplu, proiectele financiare cuprinse într-un plan deafaceri se bazeaz pe datele cuprinse în planul de marketing.Planul de marketing precizeaz unde, cum i cînd vor fi fcutecheltuielile promoionale, bazîndu-se pe nivelul ateptat alvînzrilor. împreuna, aceste informaii constituie elementelefundamentale ale proiectelor financiare.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->