Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
i-godina,oktomvri

i-godina,oktomvri

Ratings: (0)|Views: 18|Likes:
Published by Ubavka Isijanovska

More info:

Published by: Ubavka Isijanovska on May 26, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as ODT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/20/2014

pdf

text

original

 
 ПОДГОТОВКА ЗА НАСТАВЕН ЧАС 
 ИДЕНТИФИКАЦИОНИ ПОДАТОЦИ 
 ПРОФЕСОР: ИСИЈАНОВСКА УБАВКА ПАРАЛЕЛКА: I-1....I-7  ВРЕМЕ НА РЕАЛИЗАЦИЈА 25.10.2011
1. ПредметАнглиски јазик- I година2. Наставна единицаUnit 73. Тематска целина FAME4. Тип на часПрезентација (обработка на нова содржина)The present perfect simple tenseII.5. Цели- да го збогатуваат вокабуларот со нови зборови иизрази;- да се фокусираат на градбата на present perfect simpletense и на неговата употреба во контекст;
-употреба на различни зборовни конструкции и нивнапримена во различни говорни ситуацииIII. Наставни методиРазговорпишувањеобјаснувањечитање (текстуална)презентацијаIV. Форми на наставната работаФронтална работа во паровииндивидуалнаV. Наставни средства и помагалаКомпјутертабла и креда речникинтернетVI. ЛитератураУчебник headway pre-intermediate работна тетратка headway pre-intermediateдополнителни материјали подготвени од наставникотVII. КорелацијаСо предзнаењата од мајчиниот јазикза изразување на минато неопределено времеVIII. АКТИВНОСТИ

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->