Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
0Activity

Table Of Contents

Модел на процеси во оперативен систем
Имплементација на системот за поддршка на работа со процеси
Работа на најниското ниво кај ОС кога ќе се случи прекин
Системски повици за управување со нитки
Користење на нитки: Процесор на текст
Користење на нитки: Споредба на начините за креирање наWeb Server
Имплементација на нитки во јадрото на оперативниот систем
Меѓусебна исклучивост со критични региони
Меѓусебна исклучивост со работно чекање(busy waiting)
Заспиј(Sleep) и Разбуди се(Wakeup)
Решение на проблемот со
Интер-процесна комуникација со пораки
Проблем на читање и запишување
Кога се извршува распоредувањето
Категории на алгоритами за распоредување
Цели на алгоритамите за распоредување
Мерки за перформанси на распоредувачките алгоритами
Распоредување во Batch-системите
Најкратката работа прва
Најкраткото преостанато време следно
Три нивоа на распоредување во Batch системите
Распоредување во интерактивните системи
Распоредување со приоритети
Повеќекратни Редови
Најкраткиот процес следен
Гарантирано распоредување
Распоредување со Лотарија
Распоредување воReal-Time системи
Политика на распоредување во однос на Механизмите за распоредување
Распоредување кај нитките реализирани во корисничкиот простор
Распоредување кај нитките реализирани во јадрото
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
SS-02 Procesi

SS-02 Procesi

Ratings: (0)|Views: 11|Likes:

More info:

Published by: Виктор Лесноски on May 29, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/29/2012

pdf

text

original

You're Reading a Free Preview
Pages 5 to 27 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 32 to 83 are not shown in this preview.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->