Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Regulament Contorizare Individual A Apa Rece Si Calda

Regulament Contorizare Individual A Apa Rece Si Calda

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 2,157|Likes:
Published by Livia

More info:

Published by: Livia on Dec 28, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2013

pdf

text

original

 
 
Proprietarii, pentru a-si reduce cheltuielile la bloc, isi monteaza contoareindividuale atat pentru consumul de apa rece cat si pentru consumul de apacalda. In acelasi timp proprietarii care nu pot sa-si monteze aceste contoareindividuale sunt afectati financiar datorita calculelor gresite din partea unoradministratori care nu cunosc regulile de baza care fac obiectul calculelor corectein asemenea situatie.
Regulament* pentru calculul valorii consumului de apa rece sicalda in blocurile cu apartamente contorizate individual
* Pentru blocurile cu contor de bransament
 Conform art. 42 din H.G. nr. 400/2003 Adunarea Generala a proprietarilor din asociatia deProprietari la
convocarea obligatorie
a Comitetului Executiv/Presedintelui, urmare asolicitarii a cel putin unuia dintre proprietarii contorizati individuali (in baza aplicariiprevederilor Legii nr. 199/2000, modificata prin O.G. nr. 78/2001 si a H.G. nr. 933/2004 cuprivire la obligatia proprietarilor de a-si contoriza propriile consumuri), are obligatia sa adopteo HOTARARE cu privire la contorizarea individuala a consumurilor de apa rece si calda.Pentru bunul mers al lucrurilor in cadrul asociatiei de proprietari Hotararea Adunarii Generalea proprietarilor trebuie sa cuprinda urmatoarea procedura:1.
 
Se determina din valoarea facturii,
 procentul stabilit 
, de maxim 10 %, pentruconsumul/pierderile de pe spatiile comune (in subsol, ghena, spalatul scarii si/saupierderile pe distanta de la bransament/camin la subsol) care se repartizeaza, tuturorproprietarilor, indiferent daca sunt contorizati sau necontorizati individual, in functie decota-parte indiviza (functie de suprafata utila a apartamentului).2.
 
Se determina costul mediu pentru 1 m.c. de apa rece/calda prin impartirea valorii dinfactura, la cantitatea de apa facturata la bransament specificata pe factura;3.
 
Se citeste si se consemneaza consumul in m.c. inregistrat pe contoarele din apartamentelecontorizate (diferenta dintre indexul vechi si cel nou);4.
 
Se inmulteste costul mediu pentru 1 m.c. de apa rece/calda cu consumul in m.c. inregistratpe contoarele individuale pentru fiecare apartament contorizat;5.
 
Valoarea rezultata este suma pe care trebuie sa o plateasca pentru apa rece/caldaproprietarul apartamentului contorizat. Se calculeaza suma totala a valorilor rezultatepentru apartamentele contorizate.6.
 
Se face diferenta dintre valoarea de pe factura si valoarea rezultata la pct. 1). Din acestrezultat se scade valoarea rezultata pentru apartamentele contorizate conform pct. 5) iarceea ce ramane se repartizeaza, pe numarul curent de persoane care locuiesc inapartamentele necontorizate.Daca apartamentelor necontorizate le revine o valoare pentru un consum care este mai maredecat norma de consum fara contor individual pe Bucuresti de 10 m.c./persoana/luna la aparece si de 7 m.c./persoana/luna la apa calda atunci se va aplica urmatoarea regula:
 
nu se mai aplica pct. 1 sau valoarea de la pct. 1 este “ 0 ”.
 
diferenta rezultata dupa ce se scade din factura consumul apartamentelor contorizateindividual si norma de consum pentru apartamentele necontorizate mentionata mai sus seimparte tuturor proprietarilor, contorizati si necontorizati individual, in functie de cota-parte indiviza (functie de suprafata utila a apartamentului). Daca diferenta rezultata estemare (peste 15 % din factura) atunci trebuie de urgenta sa depistati pierderile care existape instalatia interioara a blocului pana la intrarea in apartamente, inclusiv pe distanta de lacamin pana in subsol, sau sa verificati impreuna cu furnizorul daca, contorul de

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
arabelabela liked this
fdianaadriana liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->