Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
11Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Retete pentru slabit

Retete pentru slabit

Ratings: (0)|Views: 336 |Likes:
Published by romeo1966
Câteva reţete utile care vă ajută să slăbiţi: Ciorbă de varză: se vor tăia 4 cepe cu coajă cu tot după ce le-aţi spălat. Se fierb la 2 litri de apă până

se moaie ceapa bine. Se strecoară. Acest lichid este bine să fie folosit la orice ciorbă care se va prepara. Tot pentru a ajuta la slăbit se mai poate adăuga şi 2-3 rădăcini de pătrunjel o dată cu ceapa. Cu acest lichid se poate face o ciorbă foarte gustoasă.

Cure care vă ajută să slăbiţi:

Regulile de bază- se va trece la schimbarea regimului
Câteva reţete utile care vă ajută să slăbiţi: Ciorbă de varză: se vor tăia 4 cepe cu coajă cu tot după ce le-aţi spălat. Se fierb la 2 litri de apă până

se moaie ceapa bine. Se strecoară. Acest lichid este bine să fie folosit la orice ciorbă care se va prepara. Tot pentru a ajuta la slăbit se mai poate adăuga şi 2-3 rădăcini de pătrunjel o dată cu ceapa. Cu acest lichid se poate face o ciorbă foarte gustoasă.

Cure care vă ajută să slăbiţi:

Regulile de bază- se va trece la schimbarea regimului

More info:

Published by: romeo1966 on Jun 07, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/24/2013

pdf

text

original

 
Câteva reţete utile care vă ajută să slăbiţi:Ciorbă de varză:
se vor tăia 4 cepe cu coajă cu tot după ce le-aţi spălat. Se fierb la 2 litri de apă pânăse moaie ceapa bine. Se strecoară. Acest lichid este bine să fie folosit la orice ciorbă care se va prepara.Tot pentru a ajuta la slăbit se mai poate adăuga şi 2-3 rădăcini de pătrunjel o dată cu ceapa. Cu acestlichid se poate face o ciorbă foarte gustoasă.
Cure care vă ajută să slăbiţi:
Regulile de bază-
se va trece la schimbarea regimului dorit în mod treptat, pentru că numai aşa se va putea obişnui organismul cu noul stil de viaţă care va trebui să-l adoptaţi. Numai cu o dietă sănătoasă vareuşi să se refacă organismul la întreaga sa capacitate. Pentru aceasta se va face acest lucru gradat şi înfuncţie de felul cum organismul răspunde dorinţelor dv.
Reguli de bază.
1.se va reduce consumul de grăsimi animale care vor fi înlocuit cu grăsimile vegetale (uleiuri din diferite plante) în special din : soia, germeni de grâu sau porumb, măsline presate la rece.2.Se va înlocui zahărul cu miere.3.Se consumă zilnic tărâţe de grâu.4.Se pot consuma de asemenea cereale germinate în orice cantitate.5.Se consumă legume şi fructe crude sau sucuri zilnic în cantităţi cât mai mari, pentru obţinerea efectuluidorit.6.Se consumă lichide minimum 2 litri pe zi.7.Se reduce consumul de sare.8.Se reduce consumul de alcool.9.Se evită constipaţia.10.Nu se mai consumă decât lichide după ora 18.11.Se mestecă bine mâncarea înainte de a se înghiţi.12.Se face mişcare zilnic.13.Se va căuta să se reducă din cantitatea de alimente consumate. Nu se vor reduce însă numărul meselor.14.Se consumă ceaiuri din plante medicinale de mai sus.15.Se consumă multe ciorbe şi cât mai puţină carne.16.Se evită stresul şi situaţiile tensionale.17.Somnul se va face înainte de ora 22 zilnic.18.Se consumă 5-6 mese mici cantitative dar se poate dese în care se va mesteca foarte bine.19.Nu se mănâncă nimic pe fugă ci doar la masă.20.Se reduce consumul de preparate din panificaţie.
Ienupăr:
se vor cumpăra bace de ienupăr de la magazinele de plante medicinale. În prima zi se vor consuma 4 bucăţi care se vor lua dimineaţa. Se pun în gură, se mestecă bine, apoi se înghit. A doua zi sevor consuma 5 boabe, în a treia zi şase şi tot aşa se creşte cu câte o boabă în plus până se va ajunge la unnumăr de 20 de boabe care se vor consuma dimineaţa. După ce s-a ajuns la 20 de boabe se va reduce înfiecare zi câte o boabă până se va ajunge din nou la 4 boabe cu cât s-a început cura. Este o cură foartesimplă care se poate face de oricine. Singura atenţie trebuie să se dea la cei care au afecţiuni renale gravecare le sunt contra indicate aceste bace de ienupăr.Această cură ajută la eliminarea apei în exces din organism, lucru prezent la foarte mulţi oameni care suntobezi, în plus face şi o dezintoxicare a organismului. Se poate face de 2 ori pe an.
Dovleac
: se poate face în mai multe feluri: (se poate folosi orice soi de dovleac) se poate consuma pulpade dovleac zilnic minimum 500 g, sub diferite forme: crud sub formă de suc în amestec în special cu sucde morcovi în cantităţi egale, care este cea mai utilă sau se poate fierbe în apă apoi se transformă în pastăcare se va amesteca cu miere dacă nu aveţi diabet. Se poate ţine perioade lungi de timp fără să producă perturbări în organism şi ajută la pierderea greutăţii.O altă metodă este folosirea seminţelor sub formă de ulei presat la rece, din care se va lua câte 1-2 lingurizilnic, ajutând şi la o mai bună funcţionare a vezicii biliare mărind excreţia acesteia şi curăţind-o de oserie de depuneri. Se poate ţine o perioadă foarte lungă, chiar ani de zile fără efecte negative pentruorganism. Se poate lua în orice parte a zilei.De asemenea se pot folosi tot seminţele consumate crude câte 100 g pe zi, tot perioade lungi de timp fărăsă producă perturbări în organism.Tot seminţe se mai pot consuma sub formă de ceai. Pentru aceasta se vor tăia 2-3 linguri de seminţe nedecojite (cu coajă cu tot), ne prăjite, care se vor pune după tăiere în 259 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de15 minute şi se strecoară calde. Se bea apoi acest lichid dimineaţa sau chiar înainte de cină cu 30 minute.Se poate face şi acest lucru timp îndelungat.
 Roşii:
se pot consuma sub formă de suc câte 500 ml pe zi cu rolul de a curăţa organismul de o serie deimpurităţi şi de a aduce în organism o serie de micro-elemente necesare. Se poate face şi acest lucru timpde luni de zile zilnic. Nu se indică însă sucul de roşii cu conservant sau fiert care nu mai are acelaşi efectasupra organismului.
 
Anghinare:
se va consuma zilnic 2 căni de ceai făcut din 2 linguriţe de plantă mărunţită, puse la 250 mlapă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se va culca apoi pe partea dreaptă (după cese bea ceaiul) timp de 15 minute. Se bea înainte de masa de dimineaţa şi de cea de la amiază. Este indicatla cei care au şi afecţiuni ale ficatului.
Cura de crudităţi:
se consumă numai legume, fructe, germeni de cereale sucuri, etc, perioade de 2-3săptămâni fără nimic altceva. Este o cură foarte indicată care rezolvă foarte multe afecţiuni în organisminclusiv obezitatea.
Castraveţi:
se consumă suc de castraveţi zilnic câte 200 ml de suc în amestec cu suc de morcovi de 3 ori pe zi. Cura aceasta se poate face pe toată perioada în care există aceste legume proaspete.
Cura de grâu încolţit:
se va pune în fiecare zi câte 200 g de grâu într-un borcan cu puţină apă după ce l-aţi ales şi spălat. Apa trebuie să nu depăşească nivelul grâului din borcan. Se ţine la cămară sau în locuriîntunecoase. A doua zi se mai pune încă într-un borcan tot aşa şi primul borcan se va spăla foarte binegrâul cu multă apă, pentru a nu prinde anumite arome neplăcute. Se face acest lucru în fiecare zi până ceîn primul borcan se vede colţul care răsare de 0,5 cm cu mare atenţie să nu se rupă colţul. Se spală apoifoarte bine în strecurător lăsând să curgă multă apă pe el. se trece apoi prin maşina de carne de 2-3 ori, pentru a se transforma între-o pastă.Această pastă se va amesteca cu miere polifloră (dacă nu aveţi diabet) cu 1-2 linguriţe de miere lacantitatea care se obţine într-o zi.Se consumă înainte de fiecare masă în trei porţii cu 15 minute înainte de mese.Se poate consuma perioade foarte lungi de timp.
Suc de varză acră:
sucul de pe varza acră se va consuma după fiecare din mesele principale câte 1 cană.Se poate face perioade foarte lungi de timp. Când se va pune varza la murat se va pune cu mai puţină sareşi se mai adaugă şi rădăcină de pătrunjel, ţelină, sau chiar pepeni roşii tăiaţi mărunt. Se poate ţine ani dezile, deci perioade lungi de timp, mai ales dacă nu are
Borş:
se face borş din tărâţe de grâu şi se vor consuma zilnic câte 2-3 căni cel puţin, dar se poate foarte bine consuma până la 2 litri de borş pe zi.
Pătrunjel:
se va consuma zilnic câte 2 căni de ceai făcut din rădăcini de pătrunjel. Se taie rădăcinamărunt apoi se pune la 2 litri de apă 500 g de rădăcină mărunţită. Se fierbe apoi până va scădea apa la jumătate. Se strecoară şi se va consuma acest lichid în cursul zilei. Se poate face timp de 30 zile, dupăcare se va face o pauză de 7 zile şi se poate repeta. Ajută la curăţirea rinichilor şi la eliminarea apei înexces.
Tije de păpădie:
se vor consuma timp de 2 săptămâni câte 6-8 tije de păpădie zilnic dimineaţa. Se culeg proaspete li se rupe floarea apoi se spală. Se mestecă în gură apoi se înghit. Se indică şi în cazul gutei sau pentru eliminarea acidului uric în exces.Flori de păpădie se vor culege, apoi se va pune apă peste ele în cantitate dublă comparativ cu cantitatea deflori şi se vor fierbe apoi timp de 30 minute la foc mic. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Lalichidul obţinut se va pune jumătate cantitate de zahăr (la 500 ml lichid se pune 250 g de zahăr. Se fierbeapoi cu zahărul până se transformă în sirop, adică până se va îngroşa puţin. Se pune apoi în sticle închisela rece. Se va lua câte 1-3 linguriţe pe zi.Rădăcina de păpădie se poate şi ea folosi făcând din ea un ceai. Pentru aceasta se pune 2 linguriţe derădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consumacâte 2-3 căni pe zi timp îndelungat.Frunzele de păpădie proaspete se pot folosi foarte bine la salate zilnic.
Orz verde:
se va tăia tija de orz când aceasta are maximum 20 cm. Se pune apoi în storcătorul de fructe pentru obţinerea sucului. Reziduul se va amesteca cu apă. Se lasă timp de 15 minute, apoi se mai odată prin centrifugă şi se amestecă cu sucul obţinut înainte. Se beau câte 50 ml o dată cu 15 minuteînainte de mese. Este bine ca acest suc să fie amestecat cu suc de morcovi 150 ml, pentru ca împreună săfacă 200 ml de suc. Se poate consuma perioade lungi de timp. Sucul acesta (fără suc de morcovi, pentru ase putea păstra şi a-şi păstra întreaga putere se va amesteca cu cantităţi egale de alcool alimentar de 40grade şi se va putea păstra la rece în sticle închise peste 60 zile.Se poate cultiva însă şi în ghivece în casă.
Ceapa:
sucul de ceapă se poate consuma zilnic câte 20 ml de 3 ori. Se va amesteca însă cu suc demorcovi din care se va pune minimum 200 m la cele 20 ml de suc de ceapă.De asemenea ceapa se poate consuma crudă zilnic în orice cantitate.Se mai poate apoi face din cepe tăiate felii (cu coajă cu tot) un lichid care se foloseşte la orice ciorbă (vezimai sus).
Oţet de mere:
acesta se va putea consuma zilnic sub forma unui suc răcoritor. Se va folosi pentru aceasta2 linguri de oţet de mere cu miere care se va pune la 250 ml apă şi se va îndulci cu miere polifloră(dacănu aveţi diabet). Se pot în acest fel consuma câte 3-4 căni pe zi. Este unul din preparatele foarte gustoaseşi mult preferate de cei care fac cure de slăbire. Se poate ţine această cură perioade destul de lungi, înfuncţie de toleranţa organismului
Lămâi:
se va consuma sucul de 1 lămâie în prima zi. A doua zi se va consuma sucul a 2 lămâi, apoi a treilămâi în a treia zi şi tot aşa cu câte 1 lămâie în plus zilnic, în aşa fel se va face până se va ajunge la 10
 
lămâi pe zi. După ce s-a ajuns la 10 lămâi se va scădea câte 1 lămâie pe zi, până se va ajunge din nou la 1lămâie cu care s-a început cura aceasta.Sucul acesta este bine să fie consumat cu un pai pentru ca să nu afecteze dantura. Se va face diluatcu apă şi îndulcit eventual cu miere (dacă nu aveţi diabet).Coaja de la lămâi se poate tăia felii şi se fierbe apoi în apă până se moaie. Se strecoară şi se poateconsuma şi aceasta sub formă de ceai îndulcit de asemenea cu miere după gust.Cura aceasta se poate face de 2-3 ori pe an. Este utilă mai ales la cei care au vârste mai înaintatesau care au nevoie de mai multă vitamina C în organism (şi cine nu are nevoie?).
Obligeană:
se va lua praf de rădăcină de obligeană care se va măcina foarte fin cu râşniţa de cafea. Dupămăcinare se va cerne şi se pune în borcane cu capac care se închide ermetic pentru a nu-şi pierde proprietăţile.Se va lua câte 1 linguriţă de asemenea praf care se va pune sub limbă pentru 10 minute, apoi se va înghiţicu puţină apă. Se face acest lucru de 3 ori pe zi cu 15-30 minute, înainte de mesele principale. Se va puteaface perioade de 30 de zile cu 15 zile pauză, după care se va putea relua. Este o cură care ajută la reglareaactivităţii glandulare şi se poate face de către foarte mulţi oameni chiar dacă nu sunt cu obezitate, dar audiferite dereglări glandulare.
Tărâţele de grâu-
aceasta este cea mai utilă şi nu ar trebui să lipsească de la nici o persoană care doreştesă slăbească. Acestea se indică pentru foarte multe efecte pozitive pe care le pot face în organism.Amintim: vitamine foarte multe, oligoelemente, mărirea bolului intestinal cu calmarea senzaţiei de foame,reglarea digestiei, etc.Se vor lua acestea măcinate cât mai fin cu râşniţa de cafea şi apoi cernute. Se pot lua în cantităţicât mai mari. Cu cât se iau mai multe cu atât este mai bine pentru a slăbi, pentru că acestea contribuie la omai rapidă slăbire. Se pot lua în amestec cu ori ce aliment sau se pot pune în apă, lapte, ceai sau chiar săse ia sub formă de praf. Depinde de fiecare cum preferă, principalul este să se ia zilnic şi perioade cât maimari de timp. Este poate cea mai utilă cură care se poate face şi care se poate face timp foarte îndelungatcu efecte deosebite pentru întreg organismul.Părerea mea este că este cea mai bună şi nu ar trebui să lipsească din nici o cură de slăbire. Cuajutorul acestor tărâţe se poate slăbi mult mai rapid şi se poate ca să ajute organismul în foarte multe alte probleme de sănătate, pentru că acestea ajută la reglarea digestiei şi în plus se cunoaşte faptul că cei caresunt mari consumatori de tărâţe nu au o serie de afecţiuni intestinale sau digestive chiar incidenţacancerului intestinal sau stomacal este mult mai mică la cei care consumă tărâţe comparativ cu cei care nuconsumă.
Zer:
cunoscut ca unul dintre medicamentele minune şi folosit de sute de ani de poporul nostru zerul dinlapte este unul din preparatele active care se pot folosi cu mare succes la obezitate. Se poate de asemeneafolosi la foarte multe afecţiuni ajutând foarte mult la vindecare. Acest preparat ajută la reglarea tranzituluiintestinal şi totodată ajută la o mai uşoară asimilare a vitaminelor de către organism. Să nu uităm deasemenea că acesta este unul din preparatele cu multe vitamine. Alte efecte ale acestui preparat: scadecolesterolul, ajută la afecţiunile arteriale prin curăţirea care o face la nivelul vaselor de sânge, ajută deasemenea la afecţiunile digestive la orice nivel, reglează flora intestinală, dar tot odată este şi un preparatcare are o acţiune antibacteriană putând fi folosit pentru acest efect în foarte multe afecţiuni. Faţă deaceste efecte este normal că se poate folosi şi la obezitate mai ales că ajută la dispariţia constipaţiei, chiar cronice, dar şi ajută la scăderea poftei de mâncare totodată. Să mai amintim doar că acesta ajută la purificarea organismului şi scade tensiunea arterială. Acestea sunt doar câteva dintre multele proprietăţicare le are acest preparat.
Preparare
: se pune în lapte la fiecare kg câte o jumătate de lămâie sub formă de suc. Acest suc se stoarceatunci proaspăt. Se pune în lapte şi se lasă 24 ore. Este bine ca să se folosească însă lapte proaspăt mulsnu cel pasteurizat sau fiert.După 24 ore se va strecura despărţindu-se laptele de brânza care se formează. Se strecoară şi se poatechiar filtra sau nu în funcţie de dorinţă şi se poate consuma zilnic câte 2 litri de zer. Se poate folosi lapte proaspăt de vacă, oaie, bivoliţă sau chiar de iapă.La începutul curei însă până se va obişnui organismul cu acest preparat se va începe cura cu 250ml zer în 2-3 zile, apoi se trece pentru alte 2-3 zile la 500 ml de zer. Apoi în funcţie de toleranţaorganismului se va mări cantitatea de zer în aşa fel ca să se ajungă la 2 litri de zer pe zi. Se va ţine apoiaceastă cură cu 2 litri până se va ajunge la greutatea dorită. Cantitatea de 2 litri se va putea consuma zilnic perioade foarte lungi de timp. Ciobanii (oierii) consumă zerul de lapte zilnic ani de zile şi nu se poatespune că nu au putere. La terminarea curei însă este bine ca să se facă tot treptat dezobişnuireaorganismului prin diminuarea cantităţii de zer care se ia cu câte 200 ml pe zi, sau chiar la 2-3 zile.Brânza care se obţine la prepararea zerului este utilă la diferite preparate.
Dafin:
este una dintre plantele aromate care se folosesc de foarte mulţi ani în diferite preparatealimentare. Se va putea însă folosi sub formă de cură, pentru efectul de dezintoxicare al organismului.Pentru acest efect se vor pune 4-5 frunze în 2 căni de apă şi se vor fierbe până ce apa va scădea la jumătate. Se strecoară şi în final se va obţine o cană de ceai. Acesta se va consuma în cursul întregii zilecu înghiţituri mici. Atenţie la acest ceai în special femeile care au probleme cu dereglări menstruale,

Activity (11)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
nic1238 liked this
maxx1nsane liked this
Doina Movileanu liked this
vulcan_ine liked this
VIOLETA liked this
dragomir claudia liked this
camilina14 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->