Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian London 5th of June 2012

The Albanian London 5th of June 2012

Ratings:
(0)
|Views: 926|Likes:
Published by shefdomi
Join us on Facebook: www.facebook.com/thealbanian.co.uk
Join us on twitter: https://twitter.com/#!/shefdomi

The Albanian is a newspaper in London, United Kingdom covering race & ethnic society and culture.

The Albanian is published twice every month.

The web site is presented in English and Albanian language, if some of the content is not in one of the languages please do feel free to email us on info@thealbanian.co.uk or admin@shefdomi.com and we will be happy to translate it for you, or assist you in anyway that we can.

THE STAFF OF
The Albanian

Drejtor: PETRIT KUÇANA
email: p.kucana@thealbanian.co.u k

Kryeredaktor: BASHKIM METALIA
email: b.metalia@thealbanian.co. uk


REDAKSIA

Akil Koci
email: a.koci@thealbanian.co.uk

Daut Dauti
Email: d.dauti@thealbanian.co.uk

Brixhilda Ndini
Email: b.ndini@thealbanian.co.uk

Pranvera Smith
Email: p.smith@thealbanian.co.uk

Blerim Ciroka
Email: b.ciroka@thealbanian.co.u k

Emanuel Bajra
Email: e.bajra@thealbanian.co.uk

Majlind Goge
Email: m.goge@thealbanian.co.uk

Naim Hasani
Email: n.hasani@thealbanian.co.u k

Flori Slatina
Email: f.slatina@thealbanian.co. uk

Kastriot Dervishi
Email: k.dervishi@thealbaian.co. uk

Enkeleid Omi
Email: e.omi@thealbanian.co.uk

Jeni Myftari
Email: j.myftari@thealbaian.co.u k

Agim Shabani
Email: a.shabani@thealbanian.co. uk

Anila Hoxha
Email: a.hoxha@thealbanian.co.uk

Shefit Domi
Email: sh.domi@thealbanian.co.uk or admin@thealbanian.co.uk or Admin@shefdomi.com
Join us on Facebook: www.facebook.com/thealbanian.co.uk
Join us on twitter: https://twitter.com/#!/shefdomi

The Albanian is a newspaper in London, United Kingdom covering race & ethnic society and culture.

The Albanian is published twice every month.

The web site is presented in English and Albanian language, if some of the content is not in one of the languages please do feel free to email us on info@thealbanian.co.uk or admin@shefdomi.com and we will be happy to translate it for you, or assist you in anyway that we can.

THE STAFF OF
The Albanian

Drejtor: PETRIT KUÇANA
email: p.kucana@thealbanian.co.u k

Kryeredaktor: BASHKIM METALIA
email: b.metalia@thealbanian.co. uk


REDAKSIA

Akil Koci
email: a.koci@thealbanian.co.uk

Daut Dauti
Email: d.dauti@thealbanian.co.uk

Brixhilda Ndini
Email: b.ndini@thealbanian.co.uk

Pranvera Smith
Email: p.smith@thealbanian.co.uk

Blerim Ciroka
Email: b.ciroka@thealbanian.co.u k

Emanuel Bajra
Email: e.bajra@thealbanian.co.uk

Majlind Goge
Email: m.goge@thealbanian.co.uk

Naim Hasani
Email: n.hasani@thealbanian.co.u k

Flori Slatina
Email: f.slatina@thealbanian.co. uk

Kastriot Dervishi
Email: k.dervishi@thealbaian.co. uk

Enkeleid Omi
Email: e.omi@thealbanian.co.uk

Jeni Myftari
Email: j.myftari@thealbaian.co.u k

Agim Shabani
Email: a.shabani@thealbanian.co. uk

Anila Hoxha
Email: a.hoxha@thealbanian.co.uk

Shefit Domi
Email: sh.domi@thealbanian.co.uk or admin@thealbanian.co.uk or Admin@shefdomi.com

More info:

Published by: shefdomi on Jun 08, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/13/2012

pdf

text

original

 
NR. 8/13
www.thealbanian.co.uk
info@thealbanian.co.uk 
Tel: 02082169527
LONDON
5 QERSHOR 
SPECIALE
Transportojmë makina dhemallra për në Shqiperi dheKosovë
Tel:
07790950960
E.U. FURNITURE LTDOfron mundesi fantastike per biznesme Kinen dhe VietnaminNe kemi zyrat tona ne keto vende dhe ofrojmemundesi per hapjen e bizneseve te reja qe ngatregeti mallerash, konfeksione, elekronike etj.Na kontaktoni dhe ne ju ndihmojmeE.U. FURNITURE LTD.Unit 2, The Cromwell Centre,24-30 Minerva Road London NW10 6HJTel: 0208 961 8765
 AMBASADA BRITANIKE NË TIRANËNDRYSHON APLIKIMIN PËR VIZË
SHPRESA NUK NDALET...“Te gjithe se bashku sjellinndryshimin e desheruar”
BRITANIA PROPOZON LIGJINQË NDËSHKON MARTESATE DETYRUARA 
faqe 2
ENGLISH
KRYEBASHKIAKUI LONDRËS, BORISJOHNSON: JA PSEU BËRA KONSERVATOR
 ALBANIAN PRIME MINISTERSALI BERISHA:
THE CHALLENGE OF‘NEVER AGAIN’ REQUIRESINDIVIDUAL CONSCIENCE AND COLLECTIVE ACTION
faqe 23faqe 4
RIGERSKABASHITALENTISHKËLQEN!
LONDON BAR& RESTORANT
Sport Bar kati i parë& Restorant kati i dyte
faqe 8
 
 Aktualitet www.facebook.com/thealbanian.co.uk faqe 2
DREJTOR: PETRIT KUÇAnAKryeredaktor: BASHKIM METALIAREDAKSIAAkil Koci, Daut Dauti,Pravera Smith,Brixhilda ndii,Blerim Ciroka, Majlid Goge,Claire Fletcher,Flori Slatia,Kastriot Dervishi,Ekeleid Omi,Arta Zeeli,Jei Myftari,Agim Shabai,Aila Hoxha,Shefit Domi,Web-desig Shefdomi.comwww.thealbaia.co.uk albaia7@gmail.com
Tel/fax:02082169527
A
mbasada Britanike në Tiranënjofton se duke filluar nga 11qershori 2012, pagesa e ap-likimit për vizë britanike që bëhet nëShqipëri duhet të bëhet vetëm online(me internet, me kartë krediti/debiti) nëmonedhën Euro, përpara se aplikanti tëdorëzojë dokumentet e aplikimit nëambasadë.Sipas zyrës për shtyp të Ambasadës Britanike nëTiranë, nuk do të jete më e mundur qëtë bëhet pagesë me lekë në dorë për vizë në ambasadë.Ky ndryshim është pjesë e procesit në mbarë botën për të arritur që çdo aplikant të aplikojë dhe paguajëtarifën e vizës me internet brenda2013/14.Aplikantët në 79 vende të botës,tashmë kanë filluar të bëjnë pagesën për vizë britanike vetëm online, bën ditur Ambasada Bitanike në Tiranë.Gordon Stein, Drejtori iManaxhimit në Agjencinë Britanike tëKufirit (UKBA), i cili është përgjegjës për shërbimin e vizave britanike Shqipëri shpreht se, “lëvizja drejt ap-likimit dhe pagesës me internet do tësjellë një proces aplikimi më efikasdhe është vazhdim i tendencës globale për pagesa dhe transaksione online.Do të jetë edhe një proces më i sigurt për aplikantët të cilëtnuk do të kenë më nevojë të mbajnëme vete sasi të mëdha parash gjatë pro-cesit të aplikimit.”Si fillim, bën të ditur am- basada britanike, pagesa online mundtë bëhet vetëm në Euro me anë të njëkarte krediti ose debiti të tipit Visa oseMastercard.Pasi programi i ndryshimit të përfun-dojë në të gjithë botën, klientëve do t’u jepet mundësia të zgjedhin midis disalloje valutash dhe të përdorin metodatë tjera pagese.Deri atëherë, theksojnë tënjëjtat burime, aplikantët që nuk kanëkartë Visa ose Mastercard, mund të blejnë një kartë pre-paid (të para- paguar) dhe ta përdorin, por gjithmonëtë tipit Visa ose Mastercard.Gjithashtu, aplikantët që synojnë të ud-hëtojnë me vizë pune ose studenti,mund t’i kërkojnë agjensisë së tyre tëudhëtimit ta bëjë pagesën e aplikimittë tyre për vizë kur ata prenotojnë flu-turimin ose akomodimin.
 AMBASADA BRITANIKE NË TIRANËNDRYSHON APLIKIMIN PËR VIZË
 Ambasada e Rebulikës së Shqipërisënë Mbretërinë e Bashkuar
Embassy of the Republic of Albania33 St. George’s DriveLondon SW1V 4DGTel. +44 (0) 20 7828 8897Fax +44 (0) 20 7828 8869E-mail: embassy.london@mfa.gov.alhttp://www.albanianembassy.co.ukTo contact the Albanian Embassy for emergency cases onlyplease call: 07518662630
 Ambasada e Rebulikës së Kosovësnë Mbretërinë e Bashkuar
Embassy of the Republic of Kosovo100 Pall MallLondon SW1Y 5NQTel.: +44(0) 207 659 6140+44 (0) 207 659 6134Fax.: +44(0) 207 659 6137Email: embassy.uk@rks-gov.net
Q
everia britanike ka propozuar ligj ri, që do t’i bëntemartesat e detyruara vepra penale.Zyra e Ministrisë sëBrendshme ka thënë selegjislacioni përmban kër-cënimin me burgim për  prindërit detyrojnë martohen fëmijët e tyre.Propozimi vjen pasi zyr-tarët kanë marrë mbi 2,000raporte nga njerëzit e de-tyruar për martesë, që nga janari i vitit 2011. Shumicae rasteve kanë përfshirëvajza nga Pakistani dheBangladeshi nën moshën21-vjeçare, e disa nga toedhe nën 15 vjeç. Kryemi-nistri Dejvid Kameron kathënë se martesat e detyru-ara janë “të neveritshme”dhe “afër skllavërisë”.Qeveria synon të paraqesëlegjislacionin në Parlamentderi në vitin 2014.
BRITANIA PROPOZON LIGJINQË NDËSHKON MARTESATE DETYRUARA 
 
Levante Pide187 Lewisham High StLondon SE13 6AA info@levantepide.co.ukBooking Tel: 020 8297 6266Delivery Tel: 020 8318 0890Free DeliveryMon-Sun 5pm - 10.30pm(Minimum order £18)
Restorant Levante Pide ofronushqimin e deshiruar shqiptar dhe turk Ambjenti shume i pershtatshem dhe komodÇmimet me konkuruese ne treg,Ushqimi i fresket dhe teper i shijshemSherbmi me i mire qe keni pare ndonjehereBeni pronetimet per rreth 100 veta per çdo lloj festeShqiptaret thone qe jemi me te miret
Magnolia Banqueting Suite
*Vendi i enderravete dasmes suajÇmimet me te lira qemund t’i imagjinoniEjani dhe binduni senuk ka me mireNa kontaktoni:13-15 StokeNewington RoadLondon N16 8BHTel: 020 7923 4190Mob:07909 983393
 www.magnoliabs.com

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Osman Caka added this note
Une vetem mundet te ju them Ju lumt per pune qe e po bani ne mbretrin e bashkuar. Ju jeni dritjarja e gjuhes son te bukur shqipe. Ju lumt ju lumt.
shefdomi liked this
shefdomi liked this
shefdomi liked this
shefdomi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->