Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
cibulan

cibulan

Ratings: (0)|Views: 286|Likes:
Published by D'cky Banu Azize

More info:

Published by: D'cky Banu Azize on Jun 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/15/2013

pdf

text

original

 
 
DONGENGBAHASA SUNDA
 SAJARAHPAMANDIANALAMI CIBULAN jeung sumur  tujuhFAIZAL X.4
 
 
Sajarah pamandian alami CIBULAN jeung sumur tujuh Désa ManiskidulKacamatan Jalaksana kabupatenKuningan
Kabupaten Kuningan anu ayana di kulon daya Gunung Ciremai, ngabogaan lobaobyek wisata. Mimitian ti wisata alam, sajarah sarta wisata budaya. Salah sahijiobyek wisata unggulannya nyaéta kolam pemandian Cibulan. Kolam éta perenahna diDésa Manis Kidul, Kacamatan Jalaksana, atawa kira-kira tujuh kilométer ti DayeuhKuningan. Obyek wisata Cibulan mangrupa salah sahiji obyek wisata pangkolotna diKabupatén Kuningan. Diresmikeun dina 27 Agustus 1939 ku Bupati Kuningan anuwaktu éta dijabat ku, R.A.A. Mohamand Achmad.Biasana pikeun bisa asup ka obyekwisata Cibulan, leuwih tiheula parawisatawan kudu meuli tiket. Pikeun hargatiket pikeun barudak dikenakan Rp 1.000pér jelema, sedengkeun pikeun jelemadewasa Rp 2.000 pér jelema. Obyekwisata pemandian Cibulan sorangandikokolakeun ku Pamaréntah Désa ManisKidul. Biasana sok rame didatangan parawisatawan dina poé Minggu atawa poélibur.Sadia fasilitas jieun para nudatang anu cukup lengkep. Tempat gantipakéan, kamar leutik, kamar mandi,tempat bilas saréngsé ngojay, mushollasarta penyewaan ban karét. Henteu nganéta, para nu datang ogé bisa ngarasakeun puluhan lauk anu boga warna dawukkehitaman, atawa anu leuwih dipikawanoh lauk Kancra Bodas (Lauk Déwa) di jerokolam kasebut. 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->