Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Exercitii calistenice

Exercitii calistenice

Ratings:
(0)
|Views: 323|Likes:
Published by Mirel Unicw

More info:

Published by: Mirel Unicw on Jun 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/31/2015

pdf

text

original

 
Exercitii calistenice
Exercitiile calistenice
sunt o formă de exerciţiu constând dintr-o varietate demişcări simple, de multe ori ritmic, în general, folosind echipament sau mai multe aparate.Acestea sunt destinate pentru a creşte rezistenţa organismului şi flexibilitatea, cu mişcări,cum ar fi aplecarea, sărituri, răsucind sau lovind, folosind doar o greutate corporală derezistenţă. Ele sunt, de obicei, efectuate în mod concertat cu intinderi. Calistenice atuncicând se realizează energic şi cu o varietate pot beneficia atât de fitness musculare şicardiovasculare, în plus faţă de îmbunătăţirea abilităţilor psihomotorii, cum ar fi echilibrul,agilitatea si coordonarea. Grupurile, cum ar fi echipele de sport şi unităţilor militare,efectuarea de multe ori lider de-regizat de gimnastică de grup ca o formă de pregătire fizicăsincronizate (de multe ori, inclusiv un personalizat "apel şi răspuns" de rutină), în scopul dea creşte coeziunea de grup şi de disciplină. Exercitiile calistenice sunt, de asemenea, populare ca o componentă de educaţie fizică în şcolile primare şi secundare în mare parte aglobului.Istoria gimnasticii este legata de greco-romani. Exercitiile calistenice au originea înGrecia antică, unde a fost menţionat într-un raport de un cercetaş persan, pe războinicispartani, înainte de bătălia de la Termopile, cum perşii interpretau mişcările sincronizate cao formă de dans, şi, astfel, un semn de slăbiciune. Ucenicii lui Friedrich Ludwig Jahn auadus versiunea lor de gimnastică in Statele Unite, în timp ce Catherine Beecher şi DioLewis a stabilit programe de educaţie fizică pentru femei din secolul 19, sisteme organizatede gimnastica in America.
Exercitii comune
Intinderi diferite, unele dintre cele mai comune exercitii calistenice sunt:1.Fandarile – Efectuate aducând un picior în faţă şi aproape de genunchi pe picioruldin spate. Odata ce piciorul din fata creeaza un perfect unghi de 90 de grade teridice în picioare şi picioarele alternative. Păstrarea spatelui drept si pieptul esteimportant pentru forma buna. Există mai multe variante pentru fandari.2.Sarituri – Efectuate de saltul de la o poziţie cu picioarele larg răspândit şi mâiniledeasupra capului şi apoi atinge revenirea la o poziţie cu picioarele împreună şi braţele la cele laterale.3.Abdomene - Ca sit-up, cu excepţia cazului în loc de a aduce mai aproape de zonade trunchi tot la genunchi, doar o miscare, dar mai concentrat din muschiiabdominali se realizează. Omoplaţi sunt ridicati de pe podea, şi abdominali înăsprit.4.Flotari - cu faţa în jos pe podea, palmele pe podea sub umeri, degetele de la picioare curbat în sus faţă de podea. Braţele sunt folosite pentru a ridica corpulmenţinând în acelaşi timp o linie dreaptă de la cap la calcai. Braţele de subiect ar trebui să meargă de la complet extins în poziţie ridicată la aproape complet flexat în poziţia de scăzut, în timp ce subiectul se asigură, pentru a evita odihnindu-se pe podea. Odihna se face numai în poziţie ridicată a exerciţiului. Piept, umeri, tricepsşi sunt instruiţi cu acest exerciţiu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->