Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Grupet e Presionit

Grupet e Presionit

Ratings: (0)|Views: 243 |Likes:
Published by Gëzim Pakashtica

More info:

Published by: Gëzim Pakashtica on Jun 16, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/16/2012

pdf

text

original

 
Grupet e Presionit
(Interesit)
Per literature shih dokumentin e skanuar qe ja u kam dhene vete te skanuar (te bashkangjitur me literature tjeter
)
 
Cka jane Grupet e presionit?
Grupet e presionit jane elemente te jetes politike tecdo shoqerie moderne te organizuar mire.
Nje grup interesi eshte:
«
Grup qe ndan veprime te perbashketa dhe i cili ben disa kerkesa mbi grupet tjera duke vepruar nepermjet institucioneve te Qeverise 
».
Keto grupe ndryshe quhen edhe lobby (anglisht)
 
Lobby 
Lobby (eshte koridor ose prapaskene);
Lat. Koridor =
vestibula 
Grupet e interesit jane struktura te organizuara per teperfaqesuar dhe per te mbrojtur interesat e nje grupi tecaktuar
Dimensioni i interesit: lobbing-u eshte veprim qe ka perqellim te influencoje - ne menyre direkte ose jodirekte-procesin e elaborimit, te aplikimit ose te interpretimit temasave legjislative, normave, rregulloreve dhe megjeresisht, te gjitha intervenimet mbi pushtetin publik.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->