Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dieta Alcalina

Dieta Alcalina

Ratings: (0)|Views: 131|Likes:
Published by Nume Prenume

More info:

Published by: Nume Prenume on Jun 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/11/2012

pdf

text

original

 
Dieta alcalinaCarnea şi lactatele trebuie eliminate din alimentaţie, în favoarea verdeţurilor. Nuexageraţi cu exerciţiile fizice.Sursa: SHUTTERSTOCKSecretul unei diete sănătoase nu constă în eliminarea din alimentaţie a grăsimilor şi a dulciurilor, ci în menţinerea echilibrului natural al corpului. Afirmaţia îi aparţine nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young,care promovează medicina alternativă, bazată pe o dietă ce ajută la menţinereaunui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman. Într-un interviu acordat EVZ, Young spune că organismul se îmbolnăveşte atuncicând sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate, în special din cauzamâncărurilor acide. Soluţia este dieta alcalină.
De ce îngraşă acizii
"Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşinăproduce monoxid de carbon", explică Young. În mod normal, aceşti acizi sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau urină.Dacă vreunul dintre aceste canale este blocat (prin congestie sau rănire),organismul împinge acizii către ţesuturile conjuctive şi grase. Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie,din cauză că se digeră mai greu, explică nutriţionistul. Astfel acizii, forţaţi sărămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime.Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slăbiţi suntcarnea de porc, de pasăre ( pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul.Puteţi mânca în schimb peşte gras, precum somon sau păstrăv.Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiuşi un efect alcalin. De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precumgrâul, şi mai ales de orez. Primul poate provoca congestie, din cauza conţinutuluide gluten, iar cel de-al doilea are mult zahăr.
Sportul îngraşă

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->