Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Mesaje PSD Temele Zilei

Mesaje PSD Temele Zilei

Ratings: (0)|Views: 4,286|Likes:
Published by Raluca Pantazi

More info:

Published by: Raluca Pantazi on Jun 20, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/20/2012

pdf

text

original

 
MESAJE GENERALE PRIVIND TEMELE ZILEI
20 iunie 2012
Acuzatiile de plagiat la adresa premierului sunt o inventie penibila!
Este cel putin dubios faptul ca dupa ce, in repetate randuri, Traian Basescu afacut referire la titlul de doctor al premierului Victor Ponta, acum apar acuzatiide plagiat legate de teza sa de doctorat, in revista Nature, aceeasi revista in careconsilierul prezidential Daniel Funeriu a acordat un interviu in 2011, aceeasirevista in care au aparut si informatii privind plagiatul lui Ioan Mang, revistacare de altfel se ocupa de alte stiinte decat cea juridica.
Toate acestea sunt o incercare penibila de a-l discredita pe primul ministruVictor Ponta, in contextul Consiliului European de pe 28 iunie.
Este penibil faptul ca premierul Victor Ponta este acuzat ca a plagiat lucrari alecelui care i-a redactat Prefata la teza de doctorat, dl.Diaconu. De asemenea, siceilalti autori pe care se presupune ca premierul Victor Ponta i-ar fi plagiat, aunegat acest lucru.
Lucrarile care ar fi fost plagiate sunt trecute bibliografia tezei de doctorat, decinu se poate spune ca a dorit sa isi insuseasca munca altcuiva. In drept nu este cain chimie, in drept institutiile si legile sunt la fel pentru toti si functioneaza lafel.
Aceasta este o arma specifica lui Traian Basescu, este o metoda securista de adiscredita pe cineva. USL doreste sa puna capat acestei epoci de guvernare prinsantaj si amenintari. Premierul Ponta nu va ceda acestor atacuri murdare si vareprezenta Romania la Consiliul European din 28-29 iunie.
De ce acuzele de plagiat nu se bazeaza pe argumente reale. Detalii
1.Doctoratul a fost despre Curtea Penala Internationala, intr-un moment in carechiar aceasta institutie s-a infiintat. Victor Ponta participat la discutiile privindinfiintarea CPI, in 1999, la New York, la ONU! Deci, a fost parte in realizareaacestei institutii (ca reprezentant al Romaniei, din partea Ministerului Public, incadrul Comisiei pregatitoare privind redactarea regulilor de procedura si adefinitiilor infractiunilor; numit de Ministerul Public, in 1999)a.Romania a semnat participarea la CPI in 7 iulie 1999 si a ratificattratatul privind CPI in aprilie 2002. Rolul lucrarii de doctorat a lui VP -informarea mediului academic din Romania cu privire la infiintareaacestei institutii, in perspectiva semnarii acestui tratat. b.In anul 1999, aceasta era prima teza de doctorat cu tema Curtea PenalaInternationala. Exista foarte putina literatura de specialitate in vedereadocumentarii.
 
2.Una dintre presupusele surse de inspiratie - Ion Diaconu - a scris prefata cartiilui Victor Ponta, cea in care se prezinta lucrarea de doctorat!3.Cartea lui Dumitru Diaconu, despre care se face referire, este o lucrare de 30 de pagini (!), in care mai mult de jumatate contine o descriere faptica a statutuluiCPI, realizat la Roma. Aceeasi descriere exista si in lucrarea lui Victor Ponta.4.Cei care au facut parte din comisia in care s-a evaluat lucrarea de doctorat sunt profesori recunoscuti in mediul academic, la adapost de orice acuzatie: Prof Raluca Besteliu, prof Augustin Fuerea, prof Ciobanu (decan, presedintelecomisiei) si prof Mitrache. Cu totii au facut referate de sustinere pentruacordarea titlului de doctor, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.5.Teza de doctorat a mai fost verificata odata, inclusiv din perspectiva problemelor legate de plagiat, in baza legislatiei din 2003, de catre comisie dincadrul ministerului Educatiei.6.Autorii lucrarilor presupuse a fi fost plagiate de catre Victor Ponta nu confirmaexistenta plagiatului. Ion Diaconu, profesorul care i-a scris prefaa lucrării de
ț
 doctorat a lui Victor Ponta, spune că a citit lucrarea în prealabil i că, din
ș
  punctul său de vedere, nu a depistat niciun plagiat. „Când am scris prefaa, la
ț
 rugămintea lui Victor Ponta, am citit lucrarea. Mi-a fi dat seama că este un
ș
  plagiat, nu a fi scris prefaa”, a subliniat Ion Diaconu.
ș
ț
Cateva elemente tehnice:
1.
Teza contine, in varianta criticata aproximativ 29 % texte citate dinliteratura de specialitate aflata in bibliografia selectiva
, respectiv 2512 deranduri citate din totalul de 8509 de randuri, fara sa fie incluse anexele.a.
Programele de soft utilizate la acest moment nu pot face distinctiaintre sursa primara citata, respectiv textul de lege - in redactareaunei teze de doctorat in domeniul juridic - si contributia altorautori
, care la randul lor au invocate si folosit aceeasi sursa, acelasidocument, chiar daca structura acestora este usor diferita.2.
La momentul redactarii tezei de doctorat nu erau reglementate procenteleprivind citarea literaturii de specialitate si a textelor de lege
.a.La momentul redactarii tezei de doctorat nu au existat norme privindmodalitea de citare a surselor preluate din literatura de specialitate.Citarea a fost realizata fara incalcarea Legii Nr. 8 / 1996 privind dr deautor si dr conexe.

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mamica Mea added this note
Ce vrajeala, pe cine cred ei ca prostesc
esttelas liked this
dumbraveanu liked this
Iulia Ujica liked this
Alexandru Plesca liked this
mamaruza liked this
Radu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->