Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dnevni list [broj 3914, 19.6.2012]

Dnevni list [broj 3914, 19.6.2012]

Ratings:
(0)
|Views: 759|Likes:
Published by Tiskarnica

More info:

Published by: Tiskarnica on Jun 21, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/24/2012

pdf

text

original

 
EURO 2012
Engleska - UkrajinaŠvedska - Francuska
20.4520.45
NOVI ČLANSKI PAKETI
ISTE CIJENE!
 
INFO: 033 22 22 10
 
 
:
N O O
www.
 
bihamk.ba
clanstvo
 
@bihamk.ba
 
Novi partneri u FBiH SDP,SBBidvaHDZ-aima juzajamčenihsvega58zastupnkihruku
FEDERALNA
 
MATEMATIKA
Ključeve cijele rekonstrukcije Vlade FBiH drži 5 zastupnikaiz Lijanovićevog “Boljitka”
2. , 3., 4., 5., 6. str.
OPREZNONA GODIŠNJIODMOR!
Kako najboljezaštititi imovinudok se vi nalazitena odmoru
ISTRAŽILI SMO
22. str.9. str.
NEZAPOSLENIH!MA KOGA BRIGA!
519.160
Nezaposlenostprelazi 44 posto,ali bh. liderio tome šute
DONOSIMO...
Što je sve potrebno zaupis na prvu godinu navisokoobrazovniminstitucijama?
Mostarskifakultetiotvaraju svojavrata za 6762brucoša
16. str.
Nogometašse objesio jer jeostao bez posla?
Druga tragedija utri dana u Lukavcu
21. str.
Budimir: Da bi se Vlada promijenila, moraju ponuditi nešto puno bolje od platformePredsjedništvo SDP-a podržalo sporazum s HDZ-om: Pomirili nacionalno i građansko
Jesus Navas zabio u88. minuti i eliminiraoHrvatsku s EuropskogprvenstvaBilić se tako od kormila Vatrenih, nakon šest godina, oprostios gorkim okusom u ustima zbog ispadanja, ali i sa srcem punimponosa zbog velike borbe koju su njegovi igrači prikazali...
Vatreni
 časno pali
GODINA 
SVAKI DAN S VAMA
Dnevni
Dnevni
list
list
Utorak • 19. 6. 2012.
BROJ 3914
ISSN 1512-8792Cijena
1,5 KM, 6 KN, 1 EUR
 
www.dnevni-list.ba
DRUGO IZDANJE
HRVATSKA 0ŠPANJOLSKA 1Cassano i Balotelli odveliAzzure u četvrtfinaleITALIJA – R. IRSKA 2:0
38. - 39. str.
 
Događaji
Posjetite nas na našoj web stranici
 
www.dnevni-list.ba
2
Ponedjeljak • 18. 6. 2012.www.dnevni-list.ba
Rekonstrukcija vlastiunutarnje pitanje BiH
Slovenija bi željela da rekonstrukcija vlasti u BiH ne utiče naprocese europskih integracija, rekao je slovenski veleposlanik uBiH Andrej Grasselli. On je naveo da je rekonstrukcija vlasti uBiH, odnosno povratak HDZ-a u vlast, unutarnje političko pitanjeBiH koje treba da riješe domaći akteri. “Što se tiče Slovenije, mibismo željeli da to ne utiče na procese približavanja BiH europ-skim integracijama koje snažno podržavamo”, rekao je Graseli.
REKLI SU..
SvakaDodikova riječ ima težinu
Novo rukovodstvomoguće idućegtjedna
Podržati svedemokratskesnage u regiji
Ahmet YildizJasenko Selimović, SDP BiH Goran SvilanovićTurska ima jasne stavove osudbini OHR-a i supervizijeza Distrikt Brčko, i o tomesam, uz puno uvažavanje iotvorenim rječnikom, razgo-varao s predsjednikom RS-aMiloradom Dodikom, kazao je veleposlanik Turske u BiHAhmet Yildiz nakon susretas Dodikom.“Dodik je političar izabranvoditi i svaka njegova riječima težinu. No, najvažnije jeda nas, bez obzira što omnogim pitanjima možemoimati različita mišljenja, toneće spriječiti surađivati ibiti okrenuti premabudućnosti”, istaknuo jeYildiz.
Jasenko Selimović,predsjednik Kuba SDP-a uZastupničkom domuParlamenta FBiH, ocijenio jeda bi novo rukovodstvo togdoma moglo biti izabranoveć idućeg tjedna.Najavio je i da će novipartneri u vlasti u FBiHučiniti sve da na idućojsjednici tog doma ParlamentaFBiH bude izabrana i novaVlada FBiH, što je diodogovora SDP - HDZ – SBB,kao i da će nastojati da štoviše stvari bude promije-njeno. Selimović je ocijenio dane postoje tehnički uvjeti zaranije sazivanje izvanrednesjednice.
Glavni tajnik Vijeća zaregionalnu suradnju GoranSvilanović smatra da se praviizazovi današnjice odnose naekonomiju, nezaposlenost iiznalaženje održivog modeladruštvenog i ekonomskograsta. Dodao je i da političkiproblemi, poput statusaKosova, funkcioniranja vlastiu BiH ili pitanja imenaMakedonija, u uvjetima krizedobivaju drugu dimenziju,zbog čega bi zadaća Vijećabila podržati sve demokrat-ske snage koje uz uvažava-nje svojih nacionalnihinteresa nastoje razumjetiočekivanja i interesesusjeda.
U Rio de Janeiru 20. lipnjase održava “Summit o Zemlji”.Očekuje se da će se na konfe-renciji “Rio+20” okupiti oko50.000 sudionika, uključujućiizaslanike, ekološke aktiviste,poslovne lidere i predstavnikeautohtonih naroda iz cijelogsvijeta.
FOTOvijest
Summit o Zemlji
Predsjednik Federacije
Ž
Da bi se Vladponuditi nešt
Piše: Anja Grabovac• dogadjaji@dnevni-list.ba
SARAJEVO
– Hoću lipotpisati smjene federalnihministara iz SDA, trenu-tačno je previše složeno pita-nje da bih na njega mogaodati odgovor. Mogu samo rećida smatram da je dokumentna kojem je formirana vlast uFederaciji kvalitetan i da je,prema izjavama svih politič-kih lidera, Vlada FBiH funk-cionirala jako dobro. Stoga,da bi se Vlada promijenila,morat će mi biti prezentiranonešto mnogo kvalitetnije odplatforme - izjavio je jučerpredsjednik Federacije ŽivkoBudimir.
Serija sastanaka
On je jučer održao serijusastanaka povodom aktu-alne političke situaciji.Nakon razgovora s predsje-dateljicom Doma narodaParlamenta FBiH KarolinomPavlović, Budimir je razgova-rao s ruskim veleposlanikomu našoj zemlji AlexanderomBotsanom Kharchenkom,
Na pitanje je li spreman podnijeti ostavku nspreman sjesti i razgovarati s HDZ-om “bez
Županijski odbor SDA Sarajevouputio je jučer otvoreno pismopremijeru Sarajevske županije Fi-kretu Musiću.U pismu se ističe da trenutačnapolitička kriza, za koju SDA smatrada je Musić kroz poziciju premijera,a u potpunoj stranačkoj koordina-ciji s predsjedateljicom SkupštineMirjanom Malić, proizveo u Sara- jevskoj županiji nezakonitim i ne-principijelnim “smjenama” šestžupanijskih ministara iz SDA,predstavlja posebno važan se-gment ukupne političke krize u BiHkoju generira SDP, s mogućim ne-sagledivo štetnim posljedicama podržavu BiH, sve njezine narode igrađane.Kako se navodi u pismu, elementinezakonitosti u postupku nasilnogsmjenjivanja, obavljenog na nele-galnoj sjednici Skupštine 4. lipnja,bez sumnje će biti predmet zanima-nja i pažnje nadležnih instanci tuži-teljstva i suda i zasigurno će dobitisvoj konačni i nesporni sudski epi-log.Dalje se navodi da je Musić nebro- jeno puta i u svim javnim nastupimahvalio rad i cijele Vlade Sarajevskežupanije i ministara iz SDA u njoj, teposebno isticao harmoniju i pozi-tivnu radnu klimu u njoj, a s drugestrane, u hitnu proceduru iznenadastavlja zahtjev za smjenu tih istih“uvaženih, odgovornih, vrijednih ikompetentnih” (njegove javnoizrečene riječi) ministara iz SDA ipodržava održavanje hitne sjedniceSkupštine županije.U pismu je naglašeno da Musić uobrazloženju razloga za smjenuministara iz SDA u Vladi SŽ-a iznosi
Otvoreno pismo SDA premijeru Sarajevske županije
Nezakonite smjenezavršit će na sudu
Budimir s američkimveleposlanikom
 
Rekunu
Slovenija bprocese euBiH AndrejBiH, odnosBiH koje trebismo željeskim integr
 
Želite li da sečuje Vaš glas?
Imate li vijest za koju smatrate da je vrijedna pažnje? Želite li da se čuje Vglas? Dnevni list Vam stoji na usluzi.Kontaktirajte nas na telefon ili fax:
036/313-370, 036/313-375 
(Mostar), ili
033/717-220, 033/717-221
(Sarajevo).
Oglašavajte se uDnevnom listu
Ako se želite oglašavati u Dnevnom listu kontaktirajtenašu marketing službu na telefone
036/313-370
(Mostar) i
033/719-755
(Sarajevo), ili nae-mail adrese:
marketing@dnevni-list.ba,
te
dnevni.ba@bih.net.ba.
 
Neka Vašu reklamu vide brojni čitatelji na područjucijele države.
3
Ponedjeljak • 18. 6. 2012.www.dnevni-list.ba
Svakogdanaprilozi
Ponedjeljak
Sport
Četvrtak
Poslovnisvijet
Petak
TV spektar+ Auto
Utorak
Lijepi izdravi
Srijeda
Malioglasi
Subota
Malioglasi
Nedjelja
Danas pluskvizazov
 Vremenska prognoza za19. 6. 2012.
Sarajevo29
o
CMostar35
o
CLjubuški36
o
CBanja Luka31
o
CTuzla 31
o
CZenica30
o
CBihać31
o
CLivno29
o
CJajce30
o
C
Temperaturepo gradovimau Bosni i HercegoviniPodaci FMZ BiH
MostarBanja LukaTuzlaZenica JajceLjubuškiBihać Sarajevo
ivko Budimir
krenuo u seriju konzultacija
promijenila, morajupuno bolje od platforme
predsjedateljem Zastupnič-kog doma Denisom Zvizdi-ćem i američkim veleposla-nikom u BiH PatrickomMoonom. Iako je za 11 satibio najavljen i razgovor spredsjednikom HSP-a Zvon-kom Jurišićem, sastanak jeodgođen jer je Jurišić “zapeo”u prometnoj gužvi.Nakon svih tih razgovora,Budimir je kazao kako jepreuranjeno bilo što reći ozaključcima i onome što ćebiti njegova konačna odlukanakon svih konzultacija kojese nastavljaju i danas. Naime,danas ga očekuju razgovori spredsjednikom SBB-aFahrudinom Radončićem,liderom SDA SulejmanomTihićem i zamjenikom viso-kog predstavnika Roderic-kom Mooreom. Tijekom ovogtjedna Budimira očekuju,između ostalih, i susreti spredsjednikom Narodnestranke Radom za boljitakMladenom Ivankovićem-Lijanovićem i turskim vele-poslanikom Ahmetom Jildi-zom.On je još prije desetakdana poziv na konzultacijeposlao na adrese lidera svihpolitičkih stranaka. Kakodoznajemo, odgovor nijedobio jedino iz SDP-a.Na pitanje je li spremanpodnijeti ostavku na funkcijupredsjednika Federacije jerHDZ traži to mjesto, Budi-mir je istaknuo da je spremansjesti i razgovarati s HDZ-om“bez obzira što oni nisu ucijelom ovom razdoblju bilispremni razgovarati samnom”.Kada je riječ o stranimdiplomatima i njihovim ulo-gama u ovotjednim dogovo-rima, predsjednik Federacije je kazao kako su svi oni čla-novi Vijeća za provedbu miračije su odluke itekako zna-čajne.Svoj ured Budimir jemorao napustiti jučer oko 14sati kako bi otišao na previ- janje zbog nedavne lakšeoperacije. Nakon toga jenastavio razgovore. Kazao jeda se njegova zdravstvenasituacija poboljšava, dodavši“da nisu nastali ovakvi uvjetii okolnosti u zemlji, svakakobih trenutačno bio negdjegdje bih imao mir”.
Zatražena izvanrednasjednica
Neposredno pred dola-zak u Budimirov ured pred-sjedatelj Zastupničkog domaParlamenta FBiH DenisZvizdić primio je zahtjev zaodržavanje izvanredne sjed-nice Zastupničkog doma.Potpisalo ga je 28 zastupnikaiz SDP-a i 15 iz oba HDZ-a.Kako je kazao, zahtjev zastu-pnika iz SBB-a nije dobio.Inače, redovita sjednicazakazana je za 26. i 27 lipnja.- S predsjednikom Budi-mirom razgovarao sam oaktualnoj političkoj situacijiprouzrokovanoj jednostra-nim napuštanjem SDP-akoalicije stranaka platforme.Što se tiče zahtjeva za izvan-rednom sjednicom, KolegijZastupničkog doma i ja kaopredsjedatelj ponašat ćemose u skladu s odredbamaposlovnika Zastupničkogdoma. Sjednica kolegija bitće održana u idućih nekolikodana, a podnositelji zahtjeva
a funkciju predsjednika Federacije jer HDZ traži to mjesto, Budimir je istaknuo da jeobzira što oni nisu u cijelom ovom razdoblju bili spremni razgovarati sa mnom”
će morati obrazložiti razlogeza održavanje izvanrednesjednice kao i ono što će se nazasjedanju događati, kazao je Zvizdić. On je dodao kakomu se čini da je Budimirostao pri svom stavu iznese-nom u nedjeljnom istupu naTV-u, odnosno da neće pot-pisati rekonstrukciju fede-ralne Vlade na način kako seto od njega zahtijeva.
neistinite konstatacije i kvalifikaci- je prema kojima su ovi ministri“zaustavljali reforme” (policije,obrazovanja, uprave ...), mada je ion, kao i javnost u BiH, potpunosvjestan da su u slučaju policijeslužbenim dopisom upozoreni i odnajrelevantnijih međunarodnihsubjekata da su krenuli u potpunopogrešnom pravcu politizacijepolicije.- Sa zadovoljstvom konstatiramoda smo radili svoj posao ministarasavjesno, odgovorno i u interesugrađana Sarajevske županije, za-ključuje se u otvorenom pismu.
Denis Zvizdić, predsjednikžupanijskog SDA u SarajevuNa razgovoru kod predsjednikabila je i Karolina PavlovićRuski veleposlanik ipredsjednik Federacije

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->