Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Contoh Kertas Kerja Kejohanan Olahraga

Contoh Kertas Kerja Kejohanan Olahraga

Ratings:
(0)
|Views: 196|Likes:
Published by Rossima Ramli

More info:

Published by: Rossima Ramli on Jun 26, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/20/2013

pdf

text

original

 
KEJOHANAN OLAHRAGA KE 39IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU MELAKA
1.0 PENDAHULUAN
Jawatankuasa sukan adalah salah satu daripada jawatankuasa yangterdapat dalam Jawatankuasa Perwakilan Pelajar,IPG Kampus PerempuanMelayu Melaka. Jawatankuasa ini telah dipertanggungjawabkan untuk mengelolaKejohanan Olahraga Tahunan Institut serta merancang pelbagai aktiviti danmengendalikan kegiatan-kegiatan sukan institut selain dari aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan oleh unit lain.Kejohanan olahraga tahunan IPG Kampus Perempuan Melayu telah 2tahun tidak dapat dilaksanakan iaitu pada tahun 2008 dan 2009 keranaketiadaan tempat. Kejohanan Olahraga tahunan adalah acara sukan tahunanyang dilaksanakan pada setiap tahun. Biro Sukan JPP IPG KPM telah diberitanggungjawap untuk merancang dan melaksanakan kejohanan olahraga ke 39pada tahun 2010.Kejohanan ini mendapat khidmat nasihat daripada semuapensyarah dan melibatkan semua guru pelatih yang belajar di institut ini iaituterdiri dari PPISMP, PISMP, TESL dan KPLI. Tidak ketinggalan juga Stafakademi dan staf sokongan.kanak-kanak pra sekolah serta para jemputan.
2.0 RASIONAL
Kejohanan ini dapat memupuk semangat yang tinggi, keazaman yangkuat dan sikap tolenransi serta dapat membina semangat berpasukan yangmantap. Ia juga merupakan penyumbang utama kearah pembentukantingkahlaku dan peribadi seseorang. Seperti tahun-tahun terdahulu, semua gurupelatih telah dibahagikan kepada 6 pasukan rumah sukan yang menggunakannama bunga dan warna yang sesuai. Kejohanan olahraga ini adalah bertujuanuntuk mencungkil bakat guru pelatih disamping mengaplikasikan segalakemahiran yang telah dipelajari, sama ada dalam mata pelajaran PendidikanJasmani atau kokurikulum. Pihak yang terlibat mengelolakan pertandingan ini juga secara tidak langsung dapat memperolehi pengalaman merancang danmengelolakan sesuatu kejohanan yang lebih besar.
 
 
3.0 OBJEKTIF
3.1 Mencungkil dan mengembangkan bakat sukan yang terpendamdikalangan guru pelatih.3.2 Mengaplikasikan pengetahuan dalam pengurusan dan kepegawaian yangtelah dipelajari di dalam Gerko.3.3 Memberi pengalaman langsung kepada guru pelatih untuk mengelolakankejohanan sukan tahunan.3.4 Mewujudkan hubungan yang rapat serta menanam semangat kerjasamadikalangan warga institut.3.5 Melahirkan guru pelatih yang aktif sepanjang berada di institut dansemasa menjadi guru.
4.0 TARIKH
Kejohanan Olahraga Tahunan Ke 39 IPG KPM ini akan diadakan pada:Tarikh : 29 APRIL 2010Masa : 8.00 pagi - 1.00 tgh.Hari : KhamisTempat : Kompleks Sukan IPG KPM.
5.0 PENYERTAANSemua
guru pelatih telah dibahagikan kepada 6 kumpulan rumah sukan sepertitesebut:1. Rumah Sri Anggerik ( Hijau)2. Rumah Sri Cempaka( Merah Jambu)3. Rumah Sri Kenanga (Coklat)4. Rumah Sri Mawar ( Merah)5. Rumah Sri Siantan ( Kuning)6. Rumah Sri Tanjung ( Biru)
 
6.0 ACARA
Dalam Kejohanan Olahraga Ke 39 ini, acara-acara yang akandipertandingkan terbahagi kepada 4 bahagian iaitu:
6.1 Acara Balapan
100 m200 m400 m800 m1500 m100 m Lari berpagar4 x 100 m Lari berganti
 –
ganti4 x 400 m Lari berganti-ganti6.2
Acara Padang
.Lompat JauhLompat KijangLompat TinggiLontar PeluruLempar CakeraMerejam Lembing.
6.3 Acara Sosial
Kanak-kanak Pra sekokolahSTAFPegawai Teknik.
6.4 Terbuka
Tarik Tali1500 M Lari Berhalangan3000 meter.3000 M Jalan Kaki

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Jacks Lee Jeng Cheng liked this
Jacks Lee Jeng Cheng liked this
p'mes liked this
Muhammad Nur Hafiz Jumat liked this
Shalihah Awang liked this
Pei Ting liked this
Pei Ting liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->