Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
De Zorg Hoeveel Extra is Het Ons Waard

De Zorg Hoeveel Extra is Het Ons Waard

Ratings:
(0)
|Views: 26|Likes:
Published by Arnd Jan Gulmans

More info:

Published by: Arnd Jan Gulmans on Jun 27, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/27/2012

pdf

text

original

 
De zorg:hoeveel extra ishet ons waard?
Ieder jaar geven we meer geld uit aan zorg
Waarom? Wat zijn de gevolgen? Is dat erg?Wat kunnen we hieraan doen?
 Een doorsnee gezinbeaal ruim 11.000 europer jaar aan verplichverzekerde zorg.Van wa we ineen jaar uigevenaan basis-onderwijs kunnenwe nog geenwee maandenzorg bealen. Sijgen de zorguigavenne zoveel als de agelopen10 jaar, dan beaal eendoorsnee gezin in 2040bijna de hel van he bruoinkomen aan de zorg.Een doorsnee gezinis nu 23,5 procenvan he inkomenkwij aan zorg.Een dag in he ziekenhuiskos 1200 euro. Da isongeveer ne zoveel als je ineen jaar aan de premie voorje zorgverzekering beaal.Van wa wein een jaaruigeven aanpoliie kunnenwe een maandzorg bealen.Van wa we uigeven aande weede JSF kunnen weeen ochend zorg bealen.Van wa wein een jaaruigeven aanculuurkunnen wenog geenweek zorgbealen.
 
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
De zorg: hoeveel exra is he ons waard? |
B
 
De zorg:hoeveel extra ishet ons waard?
Ieder jaar geven we meer geld uit aan zorg
Waarom? Wat zijn de gevolgen? Is dat erg?Wat kunnen we hieraan doen?
 
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
2
| De zorg: hoeveel exra is he ons waard?
 
In deze uitgave van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn enSport vindt u een inhoudelijke analyse van de oorzaken en gevolgen van de stijgende collectieve zorguitgaven. Ook worden de hieruit  voortvloeiende keuzes en mogelijkheden voor de toekomst van dezorg weergegeven.Gezien de demissionaire status van het kabinet bevat deze publicatiegeen hoodstuk met concrete keuzes en maatregelen voor toe-komstig beleid. Aan u om te kiezen hoe u de te maken keuzes invult en welke maatregelen uw voorkeur hebben om de zorg ook in detoekomst betaalbaar te houden.
Wa zijn de posiieve en negaievegevolgen van sijgende collecievezorguigaven?Wa zijn de keuzes voor de oekomsvan de zorg? Voor welke dilemma’sworden we geplaas door de sijgendezorguigaven?Wa zijn de opies voor de oekoms:hoe kunnen we omgaan me desijgende zorguigaven? Wa zijn deknoppen waaraan we kunnen draaien?
NegatievegevolgenPositievegevolgenKeuzesMaatregelen
345
Waarom sijgen de collecievezorguigaven in Nederland zo hard?
Oorzaken
2
Consaering: De collecievezorguigaven sijgen
Stijgende collectievezorguitgaven
1
34521
Constatering
 
5
Sijgende zorguigaven 6Inernaionaal verschijnsel 8Meer medewerkers in de zorg 10Vergrijzing 14Hogere welvaar 16Technologie 18Veranderende maaschappij 20Epidemiologie 22Organisaie van de zorg 24Producivieiskloo  26Posiieve gevolgen 30Baen van zorg 30Negaieve gevolgen 32Verdringing 32Hogere saasschuld 34Sijging belasing en premie 36Meer herverdeling 38Mogelijke maaregelen 46Maaregelen: we doen alijd ies 48Premies en belasingen 50Zorgpakke 52Eigen bealingen 54Zorgcapaciei 56Zorgbehoee 58Eciëne zorgverlening 60Economische groei 62
Keuzes 41Oorzaken 13Maatregelen 45Gevolgen 29
Inhoud
Keuzes 42

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->