Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cum Sa Iti Activezi Supra-mentalul

Cum Sa Iti Activezi Supra-mentalul

Ratings: (0)|Views: 194|Likes:
Published by Denis Sined

More info:

Published by: Denis Sined on Jun 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/12/2013

pdf

text

original

 
Cum sa iti activezi supra-mentalul ca sadevii stapanul gandurilor si emotiilor tale!
“O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea s-a simtit ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi.- Cine esti? a intrebat-o o Voce.- Sunt sotia primarului, a raspuns ea.- Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu.- Sunt mama a patru copii.- Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu.- Sunt invatatoare.- Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci tine esti tu.Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau saraspunda la intrebarea: “Cine esti tu?”- Sunt crestina.- Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.- Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana ceIor sarmani.- Nu te-am intrebat ce ai facut tu, ci cine esti tu.In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezitdin coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel, intreaga ei viata s-a schimbat.(Anthony deMello)”***La ora actuala exista o gramada de metode de dezvoltare personala, de terapie psihologica siconsiliere. Toate au scopul de a te ajuta sa schimbi ceva la tine. Ceva ce nu iti place si vrei salasi in urma ta.Imi amintesc ca in primul an in care am inceput sa studiez NLP mi-a aparut frecvent o intrebarein minte: “Ok, vad ca aceste tehnici sunt eficiente, vad ca au rezultate imediate… dar oareaceste rezultate se mentin in timp?”
 
La cat de sceptic eram pe atunci ma mir ca nu am renuntat sa studiez.In aceea perioada aplicam metodele de NLP pe care le stiam, adica cel mai frecvent schimbaride reprezentari mentale cu toata lumea care era dispusa sa inchida ochii si sa isi imagineze ceeace ii zic eu…Functiona de fiecare data!Imi amintesc de schimbarile de reprezentari pe care le-am facut unei femei care zicea ca nu maivrea sa manance paine dar nu se poate abtine… am facut-o sa ii fie scarba de paine pentru o perioada… cand vedea paine incepea sa se gandeasca la carnea de melc (ceva ce ea mi-a spusca nu ar manca niciodata).Mie mi-am schimbat reprezentarile pe care le aveam despre modul in care ma simt in public. Siacum prefer sa stau singur dar atunci imi era teama de a nu ma face de rusine in public. Asa canu aveam curaj sa ies din vizuina.Am inchis ochii si am “vazut” aceasta teama a mea, apoi m-am vazut pe mine intr-o situatie incare am fost foarte increzator in mine. Am inceput sa modific propria mea reprezentare deinsucces in cea de incredere. A functionat asa de bine incat anul trecut, cand a trebuit sa tin o prezentare in fata a cca. 120 de oameni ma gandeam ca deabia astept sa am un public de cel putin 400 de persoane. Asta pornind de la situatia in care nu vorbeam in public ci asteptam safiu intrebat!
Metoda de a te “juca” cu propria minte!
 Nu stiu nimic mai important pentru succesul tau decat faptul ca trebuie sa ajungi sa fi stapanulmintii tale. Am mai spus asta in alte articole si o sa o mai spun. Cand o sa intelegi ca minteaface ce vrea cu tine – si ca asta nu e numai o metafora – atunci o sa te trezesti si o sa spuiSTOP!Uite cum iti functioneza mintea ta ca sa te convinga sa faci ceea ce vrea ea:1.Iti ia din amintirile din trecutul tau o imagine cu tine in care ai avut esec.2.O pune in prim-planul atentiei tale ca de fiecare data cand vrei sa incerci ceva, sa teimpiedici de aceea reprezentare (amintire, imagine mentala).3.Iti suprapune asa de des vechea imagine mentala peste situatia prezenta incat tu ajungisa crezi ca tot asa vei actiona si in prezent si ca tot asa te vei simti.De ce face mintea lucrurile astea? Rolul ei este sa te ajute la treburile “casnice”. Mintea estecel mai nou intrument care a aparut in evolutia omului. Toate functiile si toate organele noastresunt mult mai vechi decat mintea ca cronologie de aparitie si dezvoltare.Asa ca acest copilas al evolutiei speciei umane incearca sa te ajute cat poate, dar nu este incaadaptat la cerintele tale. Tu ai avea nevoie de o minte care:- Sa se poata focaliza pe termen nelimitat atunci cand ai o problema- Sa poti sa pui o parte din minte sa analizeze o situatie iar o parte din minte sa tina o prezentare sau orice altceva
 
- Sa filtreze toate informatiile in modul cel mai potrivit pentru tine, daca apare oinformatie care ti-ar dezechilibra emotiile sa poti sa ii spui mintii sa o controleze- Sa iti puna in prim planul contiintei numai acele imagini pozitive despre tine, pe care ledoresti.Ce ai de facut ca sa iti “educi” mintea este sa o urmaresti. Atentia este ceva ce nu tine de minte!Asta este cel mai avantajos lucru pentru noi. Atentia ta este singura arma pe care o ai si cu care poti sa iti dresezi mintea.Smecheria cu atentia este ca poti sa iti analizezi mintea, poti sa iti privesti mintea ca si cum ar fiun televizor pe care se deruleaza filmul gandurilor tale.In momentul in care esti atent la gandurile tale o sa simti mintea ca un simplu intrument, ca osimpla componenta a ta. Tu esti cu totul diferit de minte! Esti mai mult Atentie decat Minte!Mi-a placut ceea ce spunea Paul Brunton despre minte – ca poate sa faca toate sarcinile pe care ile dai dar nu poate sa se analizeze pe ea insasi. Asa ca cel care reuseste sa o analizeze este o altacomponeta a fiintei umane! O componenta mult mai veche si mai dezvoltata!
Constiinta!
Aceasta constiinta o simti rar!O simti dimineata cand te-ai trezit, este prima ta simtire atunci! Senzatia aia ca existi, ca estiviu. E asa de scurta incat nu ii dam atentie niciodata. Apoi mintea incepe sa produca ganduri sisa acopere aceea constiinta. O mai simti in momentul in care adormi, cand mintea iti esteobosita si pentru o clipa simti o stare de euforie in momentul in care te cufunzi in somn. Atuncinu te gandesti la nimic, doar simti clipa.Si mai simti aceea constiinta si in timpul orgasmului. Cu cat este mai lung, cu atat aceastasenzatie de prezenta a ceva mai mult decat mintea obisnuita, incepe sa apara.In rest contiinta este ascunsa de multe ganduri, asa cum cerul senin este ascuns de nori.Constiinta asta este sursa starilor de fericire pe care le-ai avut dealungul vietii. Aceastaconstiinta are doar trei caracteristici:1.Este sursa starii de fericire2.Este sursa senzatiei de EU3.Este sursa tuturor intuitiilor taleDin ea iti vin tie starile de bine si toate ideile noi pe care le ai. Nu o percepi tocmai din cauzavalurilor de ganduri care o acopera.Rolul mintii este tocmai sa actioneze ca un filtru intre viata ta obisnuita si aceste starisuperioare.Daca nu ai avea minte, toate starile constiintei te-ar coplesi. Nu ai face nimic altceva decat ai stala soare sau oriunde altundeva pentru ca ai fi ca un drogat. Starile de fericire te-ar impiedica sa progresezi. Ai trai o continua stare de bine si implinire sufleteasca care in loc sa te puna lamunca te-ar face sa devi lenes.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->