Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Studiu de Caz Mobexpert

Studiu de Caz Mobexpert

Ratings: (0)|Views: 177 |Likes:

More info:

Published by: Alexandrina Gheorghita on Jun 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/30/2012

pdf

text

original

 
Program de marketing privind pătrunderea companiei Mobexpert pe piaţa Greciei
Înfiinţat în 1993, Grupul Mobexpert este liderul pieţei de mobilier din România cuprinzând o reţeanaţională de fabrici, magazine şi hipermagazine specializate în vânzarea de mobilier şi decoraţiuni interioaredestinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeană la preţuri accesibile. Cele două mărci ale salesunt:
Mobexpert
- hipermagazine şi magazine de mobilier de casă şi decoraţiuni şi
Mobexpert Office
– Mobilier  pentru birou şi colectivităţi. Oferta Mobexpert cuprinde canapele, mobipentru living, dormitoare, bucătării,mobilier pentru terase şi grădină, pentru holuri, mic mobilier, mobilier operaţional pentru birouri, pentru recepţii,mobilier directorial, scaune, accesorii, decoraţiuni, covoare şi corpuri de iluminat, adresându-se în special populaţieicu venituri medii şi mari. Mobexpert deţine o cotă de piaţă de 18%, în timp ce Mobexpert Office deţine 30% din piaţă, potrivit estimarilor Grupului, evaluate în Bucureşti şi în oraşele mari. Cifra de afaceri a Grupului s-a ridicat lasfarsitul anului 2005 la aproape 150 milioane de EURO, în creştere cu 15% faţă de anul 2004. Pentru anul 2006,Grupul a înregistrat în primele 9 luni o creştere a vânzărilor pe segmentul de retail de 5%, ridicând obiectivul devânzări la 160 milioane de EURO. În fiecare an, Grupul Mobexpert investeşte peste 2 milioane de EURO în utilaje,tehnologii avansate şi sisteme noi de producţie. Pe termen lung, Grupul intenţionează să transforme marcaMobexpert dintr-o marca naţională într-una regională, vizând deschiderea a cel puţin 5 magazine în afara graniţelor ţării. În prezent, aproximativ 30% din volumul de producţie a celor 10 fabrici Mobexpert este direcţionat cătreexport, pieţele cele mai relevante fiind Franţa, unde se estimează că într-una din zece case există o piesă de mobilier Mobexpert, Germania, Olanda şi Belgia. Expansiunea Mobexpert la nivel regional a fost demarată în 2005 prindeschiderea pe segmentul office a două magazine de mici dimensiuni la Sofia şi la Belgrad, care au presupus oinvestiţie de aproximativ 1 milion de EURO. În 2006 a început construcţia primului hipermagazin de mobilier dinafara ţării, la Sofia. Această investiţie se ridică la aproximativ 5 milioane de EURO. Centrul logistic situat peşoseaua de centură a Bucureştiului asigură îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite clienţilor prin creştreanumărului de produse cu livrare din stoc, deservind sudul ţării şi locaţia Mobexpert Sofia. Următoarea piaţă dedestinaţie pentru companie este cea a Greciei, obiectivele de lansare fiind stabilite la nivelul anului 2007.Una din cele mai recente game lansate pe piaţa românească este gama
SIGNATURE COLLECTION
,mobilier de birou de lux, gamă ce aparţine mărcii Mobexpert Office. Odată cu creşterea pieţei de mobilier s-aidentificat această nişa a clienţilor cu stil de viaţă luxos, pe piaţa de profil neexistând o ofertă coerentă şi închegată pentru această categorie. Pe piaţa românească vânzările pentru mobilier de birou se află în creştere cu un nivel de 50milioane de EURO anual şi un ritm de creştere de 20% pe an. În vederea realizării planului său de expansiuneregională, Compania Mobexpert a remarcat ca piaţă potenţială de dezvoltare piaţa Greciei, penetrarea acestei pieţeurmând a se realiza prin lansarea gamei
SIGNATURE COLLECTION
, respectiv deschiderea unui magazin în oraşulSalonic. Piaţa de mobilier elenă este o piaţă cu exigenţe ridicate privind calitatea, preţul, inovaţia. Oraşul Salonic,ales pentru deschiderea primului magazin Mobexpert în Grecia, reprezintă cel mai important nod financiar şi decomerţ din zona balcanică. Compania Mobexpert a ales oraşul Salonic datorită potenţialului economic ridicat,datorită proximităţii sale de hipermagazinul din Sofia şi a poziţiei sale strategice ca şi port la Marea Egee. În fiecarean, în Salonic, are loc, sub organizarea Agenţiei Naţionale de Expoziţii – HELEXPO, un târg internaţional – FURNIDEC - având ca obiect de prezentare mobilier de casă, grădină şi birou. La acest târg, expozanţii sunt atâtdin Grecia cât şi din străinătate, importatori, reprezentanţi ce ţin de industria mobilei.Principalii competitori întâlniţi de compania Mobexpert pe piaţa Greciei, respectiv în oraşul Salonic sunt:
Sato
este cea mai mare companie din Grecia specializată în producţia şi vânzarea de mobilier de birou; dispune decea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional şi are o cotă de piaţă de 33%. Cele mai importante companii şiorganizaţii existente pe piaţa Greciei se numără printre clienţii Sato.
Dromeas
este specializată în producţia şidistribuţia de mobilier de birou. Compania dispune de magazine în principalele oraşe (Serres, Atena, Salonic, CorfuKavala etc.) şi are o cotă de piaţă de 11%.
Neoset
produce şi distribuie (în principal prin franciză) mobilier atât pentru casă cât şi pentru birouri şi hoteluri şi înregistrează o cotă de piaţă de 11%, poziţia sa de piaţă fiind relativconstantă în timp. Valoarea totală a pieţei se ridică la aproximativ 115 milioane Euro. Pe piaţa Greciei îşi desfăşoarăactivitatea şi mari producători mondiali (IKEA, dispune de magazine în Atena şi Salonic; BERLONI, BELLONA),axaţi însă mai mult pe mobilier de casă. Acest aspect prezintă interes pentru Mobexpert în măsura în care decide şilansarea mobilierului de casă pe piaţa Greciei.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->