Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
3Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Criza Financiara Internationala Si Pietele de Capital

Criza Financiara Internationala Si Pietele de Capital

Ratings: (0)|Views: 649|Likes:
Published by Catalin Ganescu

More info:

Published by: Catalin Ganescu on Jul 02, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

08/10/2013

pdf

text

original

 
UNIVERSITATEA „PETRE ANDREI” DIN IAŞIFACULTATEA DE ECONOMIE
CRIZA FINANCIARĂ INTERNAŢIONALĂŞIPIEŢELE DE CAPITAL
 
Iaşi
 
- 2010
-
Cuprins:Cap.1. Criza financiara internationala. Definitie.Cauze. Dimensiuni.1.1. Definitia conceptului de criza1.2. Caracteristicile actualei crize financiare1.3. Cauzele declansarii crizei financiare globale1.4. Etapele aparitiei crizei financiare1.5. Efecte si consecinte ale crizei financiare in lume1.6. Efectele crizei financiare in RomaniaCap.2. Piata de capita si criza financiara2.1. Efectele crizei financiare asupra pietei de capital2.2. Evolutia pietelor de capital in Romania in timpul crizeiCap.3. Masuri anticriza3.1. Masuri economice ale UE in lupta cu criza financiara3.2. Masuri de redresare economica in Romania (pe termen scurt simediu)
2
 
CRIZA FINANCIARA INTERNATIONALA SI PIETELE DECAPITAL
CAP.1. CRIZA FINANCIARA INTERNATIONALA.DEFINITE. CAUZE.DIMENSIUNI.
1.1.
 DEFINITIA CONCEPTULUI DE CRIZA
Criza economica
Criza economica reprezinta o situatie in care economia unei tari trece brusc printr-oscadere a fortei sale, scadere adusa de regula de o criza financiara. O economie ce trece printr-o criza economica va experimenta aproape sigur o scadere a PIB (Produs InternBrut), o evaporare a lichiditatilor si o crestere / scadere a preturilor din cauza unei inflatii /deflatii. Crizele economice pot lua forma unei stagflatii, unei recesiuni sau unei depresiieconomice, si uneori pot duce la colaps economic.
Criza financiara
Criza financiara este o situatie in care cererea de bani este mai mare decat oferta de bani (disponibilul). Aceasta inseamna ca lichiditatea este rapid evaporata deoarece baniidisponibili sunt retrasi din banci, fortand astfel bancile fie sa vanda propriile active siinvestitii, pentru a-si acoperi necesitatile, sau sa colapseze. Criza financiara poate duce la ocriza economica.
 Recesiunea
Recesiunea ca notiune economica este caracterizata ca o faza de declin a activitatiieconomice mai putin grava decat depresiunea sau criza, constand in diminuarea productiei,reducerea investitiilor, scaderea cursului actiunilor la bursaExistă unii specialişti care clasifică aceste crize în crize sociale (inflaţie în creştere,şomaj, sărăcie), în crize financiare(volatilitate accentuată pe pieţele de capital, căderea burselor şi revenirea lor spectaculoasă), crize politice (care pot degenera în războaie), crizelocale sau internaţionale crize cauzate de dezastre naturale sau crize economicegeneralizate.Este dificil să facem aprecieri când o criză financiară devine una economică sau dacă ocriză economică generează o criză financiară sau invers. În principiu vorbim întotdeaunade o criză economică generată fie de cauze financiare, politice sau sociale.
Criza financiară este o formă de manifestare a crizei economice şi reflectă oneîncredere în sistemul financiar, o scădere semnificativă a volumului tranzacţiilor labursă, o dereglare a mecanismelor de piaţă. 
Bursa este barometrul economiei şi tranzacţionează afaceri de diferite dimensiuni şidin diferite sectoare. În momentul în care piaţa acestor afaceri (piaţa imobiliară, piaţa petrolului, piaţa muncii) suferă dereglări sau corecţii importante ele se vor reflecta în profitabilitatea afacerilor listate la bursă şi, implicit, în preţul activelor financiare (acţiunisau obligaţiuni) care depind direct de aşteptările investitorilor.Panica legată de economie nu face altceva decât să accentueze amplitudinea acestor 3

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->