Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Soalan JSU BM 2008

Soalan JSU BM 2008

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by Henry Lijunin

More info:

Published by: Henry Lijunin on Jul 06, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/06/2012

pdf

text

original

 
Tiap-tiap soalan diikuti oleh tiga pilihan jawapan A, B dan C.Antaranya, ada satu sahaja jawapan yang betul. Pilih jawapan yangbetul.Soalan 1 hingga soalan 20ISi tempat kosong dalam ayat-ayat di bawah dengan jawapan yangpaling sesuai.1. Sang kancil yang ________ berjaya menyelamatkan Sang Kerbaudaripada Sang Buaya.A kuatB cerdikC bodohD hodoh2 Adik terjatuh kerana terpijak sabun yang ______ di bilik mandi.A licinB kasarC lembutD lemah3 Badan Ahmad ______ kerana dia bersenam setiap petang.
1
 
A pucatB lemahC sihatD uzurSoalan 4 berdasarkan Gambar 1 Gambar 14. Ayah memandu dengan berhati-hati kerana jalan ituterlalu_____.A sempitB luasC lebar5. “Tolong _______ pintu itu,” kata Cikgu Lim kepada Azman.A tutupanB tutupiC tutupkan6. “Hadiah itu saya ______ untuk adik saya,” kata Rahim.
2
 
A bungkusanB bungkuskanC bungkusiSoalan 7 berdasarkan Gambar 2 Gambar 27. Mereka telah berjaya _____ ke puncak gunung itu.A mendakiB meraihC meningkatSoalan 8 berdasarkan gambar 3Gambar 38. Seorang ahli pengkap sedang ______ unggun api.A meniupB memadamC membangun9. Datuk membuat _______ untuk menghalau burung di sawah.
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->