Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Vágás és aprítás

Vágás és aprítás

Ratings: (0)|Views: 224|Likes:
Published by Gabor Turoczi

More info:

Published by: Gabor Turoczi on Jan 10, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF or read online from Scribd
See more
See less

05/05/2014

 
Földö, és a gaszrómak vl de- je bőve fejlőd a vlgak az úl-felé. Ez lszk almasza a„Srga Köyv” evű hres ka kad-vy s, am közel zezer recepe ar-almaz és lya bejegyzéseke s,amelyek ké ldal  aglaljk pél-dul a „frss bambuszrügy ember szj-üregbe öréő elrppasak lehe-ősége”. Kba egyébkéylcféle agy kyhaművészeryza léezk: a Lu, a Chua, a Yue, aM, a Su, a Zhe, a Xag és a Hu, ame-lyek Ka ylc agy jegységeek aeve. Ha ezzel az gdljk, hgy vé-ge ér a felsrls, agy évedek,mer az ryzakak alryzaak,majd ezekek vbb alalryzaakvaak, amelyek kereszbe-kasul kap-cslódak egymshz, szaelleke(ms kyha gaka) öveszeek.Ugyaakkr a klasszkus gegr-fa-öréelm-klmakus rsz s al-kalmazhajuk a ka kyha alapveé-sek aglalsakr.Ms duló ckksrzaukkal meg-próbluk ém beekés yújaa ka kulúrba, az alapayagk ésa célszerszmk haszlaba, vala-m az éelek készésébe.Hggyék el, kellő elszsggal a k-a éeleke Öök s el udjk késze- a saj hzarsukba!
Wang mester,az Új Lanzhou és Wang mester konyhája éttermek vezetője 
A
KínAi KonYHátszmalaszemszögből megközelhejük.A legvccesebb eóra szer a „ka-ak megeszek mde, amekégy lba va, kvéve az aszal; m-de, am repül, kvéve a repülő, ésmde, am a vz ala va, kvéve aegeralajró”. Az egy fkkal ma-gasabb as az hagzaja, hgya ka kyha az egészségvédelemleéeméyese. Ez pedg arra ala-pzzk, hgy a ka éelek öbb mfele zöldségből ll, és mde alap-ayag valamféle beegségmegelőzőszereppel s br. A cspős paprka fer-őle, a musrmag szja a szer-vezee, a keserű ök meg a vér, a YoCAi evű halfrmjú és méregzöldszű zöldségek pedg egyeesercksmóhasa va. (Uóbb é-zsek a hölgyek bzyra agyfgak örül).Az jö az yeceóra, mszer aka az egyk legrégebb kulúra a
         3         0         3         1
Kína gasztronómiáját általában önálló „univerzum-hoz” szokták hasonlítani, amiben gyakran nem isolyan könnyű eligazodni egy európéer földi halan-dónak. Nekünk viszont most szerencsénk van, hi-szen segítőtársunk a kínai konyha megismerésébennem más, mint hazánk egyetlen kínai sztárszakácsa,a TV Paprikából is ismert Wang mester.
Bevezetés
 
a
 
kínai konyha
 
rejtelmeiBe
(1 főre)
GonG-Bao CSiRkE 
HOZZÁVALÓK
1 gerezd fkhagyma1 szl újhagyma (kell a szra s)naprafrgólaj10 dkg csrkemellKeméyőKb 5 dkg ubrkaRzseceSzójaszószCukrVzErős PsaFöldmgyróna-gluam (ms éve ka só)A rva a Lucullus Bar trsasg gaszróma egyesüle szakma mgasval készül.Bővebb fó:
www.lucullusbt.hu 
Kövekező szmukba bemuajuk az gaz ka wk, és egy újabb ka recepe.
ELKÉSZÍTÉS
A fléze CSiRKEMELLEt apró (kb. 1x1x1 cm) kckkra vgjuk. A hús bele-esszük egy edéybe, majd összekeverjük keméyővel és vzzel (ary2:10). A húsak szaps llagúak kell lee, de ügyel kell arra, hgy se emaradj szraz, se e legye úl edves (em lehe vz/flyadék leülepedésaz edéy alj!). állj a hús a keméyőbe kb. 5-10 perce.Ugyaakkra kckkra kell vg az ubrk és az újhagym, m a csrke-melle. A fkhagym szeleekre vgjuk.oldjuk fel kevés vzbe keméyő (kb. 1 kaly; az lds méréke 1:2 – keméyő: vz).Frróssuk fel a wk, ölsük bele ay laja, ambe kéyelmese megsüla hús (semmképpe e ússz a hús az lajba, de e s maradj szraz!Ehhez a meységhez kb. 4 cl laj kell). Akkr megfelelő a süés hőmérsékle,ha az laj fdrzódk, és eyhé gőzölög (em füsölög!). Kb. 1 perc.A keméyőbe frga hús ösük bele a frró wkba, és süssük  (addg,amg a hús éppe  em sül. Semmképp e süssük addg, amg elkezd meg-pörkölőd, és prss vl). Ez a flyama kb. 1-1,5 percg ar.Adjuk a húshz szójaszósz–ay, hgy szép bara sze legye (kb. 1 e-skal). Adjuk hzz a fkhagym, majd az erős ps (ez cspős éel, ehmmum 2 eskaly yugda belemehe). Ez köveőe rakjuk bele asó, a cukr, és a rzsecee (éppe hgy éhy csepp. Kerek lla kell el-ér, em cél, hgy savayú legye az éel).Mdezek u jö az ubrka. Gyrsa süssük, rzzuk össze Az egész max.1/2-1 perc. A végé kerül bele a rzskva (ms éve ka só), újhagyma,majd a földmgyró.Ez köveőe jö a wkba a vzbe felld keméyő (eől lesz szép csll-gó, és egységes kzszecjú). Kb. 0,5 perc.Kész, lehe lal!
gasztro

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
bogar1015 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->