Start Reading

Management met kennis van zaken deel 2 motiveren en inspireren

Ratings:
85 pages1 hour

Summary

Waar management theorieën voornamelijk gebaseerd zijn op intuïtie en anekdotische bewijzen, die het denken en doen van mensen willen verklaren, bestaat er een schat aan wetenschappelijke inzichten over het zelfde onderwerp. Inzichten die hardnekkig genegeerd worden.
Nochtans kan de toepassing van die kennis, die ruim voor handen is, een bijzonder grote impact hebben op de resultaten die u als manager neerzet. U stuurt immers mensen aan. Goed begrijpen hoe mensen denken is geen extra, maar een noodzaak voor uw job.
U beschikt over uw intuïtie en uw ervaring. Dat brengt u al een stap verder. Echte wetenschappelijke kennis zal echter nog verder brengen.
In deze reeks kan u op een eenvoudige en uiterst praktische manier kennis maken met enkele eeuwen onderzoek naar menselijk gedrag en manieren waarop ook u deze kennis kan toepassen in uw dagelijkse routine.
Het is geen ‘zo moet het’ boekje, maar een reeks boeken die u inzichten willen aanreiken om uw eigen aanpak aan te scherpen en bij te sturen.
In het tweede deel kan u kennis maken met enkele basis inzichten over motivatie. Inzichten die u de weg wijzen naar snelle en blijvende resultaten.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.