Find your next favorite book

Become a member today and read free for 30 days
Waterrovers

Waterrovers

Read preview

Waterrovers

Length:
138 pages
1 hour
Publisher:
Released:
Oct 5, 2012
ISBN:
9781301164189
Format:
Book

Description

Lenya heeft weinig last van het gebrek aan water in de stad. Ze heeft geen dorst en hoeft nooit te bedelen voor een slok water. Ze kan zich zelfs elke dag douchen. Op een dag wordt er een overval gepleegd op de watertank van hun wijk. Tot haar schrik ontdekt ze dat haar beste vriend een van de overvallers is. Moet Lenya hem nu volgen om mee te helpen met nieuwe overvallen op andere watertanks? Moet ze meehelpen het water naar de armen te brengen? En is dat niet erg gevaarlijk?

Deze milieuthriller in de trant van 'Gifschip Osaka', speelt in de nabije toekomst als water schaars en onbetaalbaar is geworden. In het oververhitte Nederland is het verschil tussen arm en rijk groter dan ooit. Hoofdfiguur Lenya woont in een luxe woonwijk, maar kiest na een actie van een terreurgroep, die water rooft voor de armen, partij voor hun idealen. Haar aandeel in de strijd voert tot een climax op een ijseiland in de Oceaan. De karaktertekening blijft wat vlak, de ontknoping is niet de meest originele, maar het decor wordt raak en filmisch neergezet. De auteur hanteert een soepele, toegankelijke stijl, de spanningsboog is aardig en de toekomstige wereld wordt op een consequente manier uitgetekend, met een innerlijke logica die dit genre nodig heeft. Als toekomstverhaal biedt het tussen de lijnen ook wat maatschappijkritische denkstof.

Publisher:
Released:
Oct 5, 2012
ISBN:
9781301164189
Format:
Book

About the author

Tais Teng is a pseudonym for a Dutch fantasy and science fiction writer, illustrator and sculptor. His real name is Thijs van Ebbenhorst Tengbergen and he was born in 1952 in The Hague.Together with Jaap Boekestein he is the originator of Ziltpunk, optimistic climate fiction set in the Netherlands. The E-books Een horizon vol Eilanden and Buitendijks, vier ziltpunkverhalen are part of the series.Tais Teng has written more than a hundred and twenty novels for both adults and children. He has won the Paul Harland Prize, the Dutch Hugo, four times. His books have been translated in German, Finnish, French and English. One of his books, The Emerald Boy, has been published in the USA. He recently sold the stories Embrace the Night and And the Sky is filled with eyes to the Night Land site.His English short story collections Lovecraft, my Love and Embrace the Nght and Other Stories are available at Smashwords.His Dutch websites arehttp://www.taisteng.nlhttp://www.granterre.nl/http://www.atlantisongezonken.nl/English websites:http://taisteng.atspace.com/For illustrations, book covers and commissions (English):http://taisteng.deviantart.com/gallery/YouTube channel:http://www.youtube.com/user/taisteng?feature=mhee

Book Preview

Waterrovers - Tais Teng

You've reached the end of this preview. Sign up to read more!
Page 1 of 1

Reviews

What people think about Waterrovers

0
0 ratings / 0 Reviews
What did you think?
Rating: 0 out of 5 stars

Reader reviews