Mysteries van de Macralle

Book Actions

Start Reading

Book Information

Mysteries van de Macralle

Ratings:
Rating: 0 out of 5 stars0/5 ( ratings)
Length: 34 pages13 minutes

Description

Ongetwijfeld heb je al gehoord van de Bermuda Driehoek, maar in de streek van Vielsalm bevindt zich een gelijkaardige 'Driehoek van de Macralle'. Hier doen zich allerlei paranormale fenomenen voor, te wijten aan de activiteiten van de beruchte heks, of macralle, Gustine Maka. Als tovenares had zij de zwarte magie bestudeerd, en zo had ze ontdekt dat de wezens uit de sagen en de legenden méér waren dan alleen maar ‘schepsels van de geest’. Waarin miljoenen mensen eeuwenlang hadden geloofd, kon dankzij zekere toverdranken, geheime rituelen en formules een zeer zichtbare, zelfs tastbare vorm aannemen... Gustine Maka was erin geslaagd de feeën en kabouters uit vroeger tijden uit hun winterslaap te doen ontwaken, maar ze had ook kwelgeesten en spoken, weerwolven en demonen tot nieuw leven gewekt. Gelukkig wist de later heilig verklaarde Gengoux, lang geleden, de Wezens der Duisternis te bezweren. Maar nu er bijna 1313 jaren zijn verstreken, staan zij op het punt nogmaals te ontwaken...
Slaag jij erin contact te leggen met boven-, buiten- en onderaardse creaturen en de Mysteries van de Macralle te ontsluieren? Ben jij bereid daarvoor de taal van de zwarte magiërs te leren, die niet alleen gebruik maakt van woorden, maar ook van geluidstrillingen –en golven, van klankpatronen en van muziek? Schrik jij er ten slotte niet voor terug de strijd aan te binden met Gustine Maka & haar Wezens der Duisternis, en ze met de gepaste formule opnieuw te doen inslapen?

Als spelleiding kun je zelf de verhalen brengen, gebaseerd op de sagen en legenden uit Vielsalm, maar je kunt de spelers of teams ook om beurt een verhaal laten vertellen, of je kunt dat doen in combinatie met audio opnames.

Read More