Start Reading

Provence-i rózsa

Ratings:
98 pages1 hour

Summary

Kaland, romantika, történelem és fikció randevúzik ebben a kisregényben, amely a középkori Franciaországba röpíti az olvasót.
A történet az 1500-as évek derekán játszódik, részben Párizsban, a királyi udvarban, részben a lenyűgöző Provence tartományban. Amrita, a gyönyörű segítő boszorkány a trónörökös feleségének, Medici Katalinnak a társalkodónője. Katalin, azaz Catherine nincs könnyű helyzetben: az orleans-i herceggel, Henri Valois-val kötött házassága tíz éve meddő, miközben férjének szeretőitől már születtek törvénytelen gyermekei. Terméketlensége tovább gyengíti hatását Henri-ra, akit egyébként is ügyesen befolyásol első számú ágyasa, a húsz évvel idősebb, ám szép és okos Diane de Poitiers.
Amrita mágikus képességeit felhasználva igyekszik segíteni úrnőjének, miközben tudja, hogy Diane rá is féltékeny. Ám azzal nem számol, hogy az udvarban felbukkan Michel de Nostredame, a híres "pestisdoktor", akinek szívét még a provence-i évek alatt dobogtatta meg. Michel látnoki képességeit latba vetve olyasmit is jósol Catherine-nek, a leendő királynénak, amit örömmel hall, és olyat is, ami szíven üti. Ám az idő mindent igazol, Michelt pedig az utókor Nostradamus néven ismeri meg.
A doktor rájön a lány féltve őrzött titkára, Amrita pedig halálos veszedelembe kerül, amiből ezúttal talán még Morgan, az ellenállhatatlan, titokzatos gróf sem képes kimenteni őt...
Ha már olvastad Az aranypárducok ébredése című kalandregényt és megkedvelted a főszereplőket, Amritát és Morgant, akkor ezt a kisregényt is kedvelni fogod, hiszen ez az "aranypárducok" előzménytörténete.
Akárcsak Az aranypárducok ébredése esetében, a történetben ezúttal is keveredik a fantázia és a mágia a valós történelmi alakokkal és a létező helyszínekkel.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.