Start Reading

Az aranypárducok ébredése

Ratings:
357 pages4 hours

Summary

2012 végén új időszámítás kezdődött: felvirradt az Aranykor hajnala. Ám a születő világ első, még bizonytalan lépéseit kihasználva a Sötét Erők megpróbálják uralmukat visszaszerezni.

A Fény hívei sem tétlenkedhetnek hát: Amritát, a szépséges segítő boszorkányt bízzák meg a fontos küldetéssel: fel kell kutatnia egy harminc évvel korábban szétválasztott és eltűnt magyar ikerpárt, mert rájuk vár a feladat, hogy egy titokzatos, ősi ereklye segítségével megtörjék a Sötétség Fejedelmének ismét növekvő erejét. Az ikrek kiválasztottak, hiszen különleges pozitív energiák hordozói, adottságukat pedig egy ritka bolygóállásnál végrehajtandó szertartás révén állíthatják az emberiség szolgálatába. Ehhez azonban előbb Amritával együtt meg kell küzdeniük a Sötétség Csatlósaival: a mindenre elszánt démonokkal, ártó boszorkányokkal és vámpírokkal, valamint meg kell fejteniük a szellemvilág rejtélyes üzenetét.
Vállalkozásuk talán kudarcba is fulladna, ha nem lenne segítségükre egy hatalmas tudású pilisi táltos, Kristóf. Amritának azonban az ellenséges lényeken túl meg kell küzdenie Morganhez, a több ezer éves karizmatikus vámpírhoz fűződő ellentmondásos, be nem teljesült szerelmével is. Amikor pedig megismer egy vonzó, halandó férfit, eleinte maga sem képes eldönteni, vajon egy új érzelem felülírhatja-e a réges-régi, plátói köteléket?

A kis csapat az idővel versenyt futva számtalan kérdésre keresi a választ: Miért fontos, hogy honnan származnak és mikor születtek az ikrek? Milyen összefüggés van az Európa közepén megbúvó, festői Pilis-hegység és az Orion csillagkép között? Mi lett a Csendes-óceánban sok ezer évvel ezelőtt elsüllyedt birodalmak, Mú és Ataisz népeinek sorsa? Mit üzennek az ősi burmai kőtáblák? Hol található és milyen magyar vonatkozású titkot rejt a Zengő Sivatag? És persze kik a „tiltottvérűek”?

Miközben a regény hősei a nyomokat követve és számtalan kalandba keveredve beutazzák a fél világot – többek között az Egyesült Államok keleti partvidékét, Drakula gróf néhai otthonát: a vadregényes erdélyi havasok mélyét, a távoli Burma és Kína egzotikus tájait –, az olvasó is megkapja a válaszokat.
A nemzetközi és magyar vonatkozásokban egyaránt bővelkedő, sodró lendületű regényben ötvöződik a fantázia és a valóság, az emberi világ és a természetfeletti, a kaland és a szerelem, a múlt és a jövő. A szereplők létező helyszíneken járva derítik fel a gyakran a történelem és a jelenlegi kutatások által is alátámasztott rejtélyeket.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.