jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked by Vibrant Publishers - Read Online
jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked
0% of jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked completed

About

Summary

jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

Includes:

a) 200 jQuery Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on Vibrant Publishers website

Published: Vibrant Publishers on
ISBN: 9781465823038
List price: $9.99
Availability for jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked
With a 30 day free trial you can read online for free
  1. This book can be read on up to 6 mobile devices.

Reviews

Book Preview

jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked - Vibrant Publishers

You've reached the end of this preview. Sign up to read more!
Page 1 of 1

*****

jQuery Basics

1: What language is jQuery written in?

Answer:

It is written in JavaScript.

2: How is jQuery installed?

Answer:

Downloading the latest distribution from jQuery.com, then placing it on the webserver where it can be accessed during HTML page loads by the browser.

3: Where does jQuery code run?

Answer:

The jQuery code runs in the client browser.

4: What is the purpose of the jQuery library?

Answer:

The purpose of jQuery library is to simplify document traversing, event handling animation and AJAX interaction and more importantly to do these things in a cross-browser friendly way.

5: Illustrate the code needed to include the jQuery library in an HTML file.

Answer:

6: What are the prerequisites for using jQuery? What are the minimum browsers that support it?

Answer:

Firefox 3.6+, IE 6+, Safari 3+, Opera all, Chrome all

7: How much does jQuery cost?

Answer:

Trick Question: It’s free.

8: Under what licenses can one use jQuery

Answer:

MIT and GPL licenses are both available, and either one can be used.

9: Can jQuery be used in commercial projects?

Answer:

Yes, as long as the copyright header is intact.

10: What are some typical uses for the jQuery library?

Answer:

Typical uses for the iQuery library are Animation, AJAX, Active content without using Flash.

11: What data types does the jQuery library add to JavaScript?

Answer:

Selectors and Events

12: What is the current version of jQuery?

Answer:

1.6 (This may be larger, depending on when the question is used, but as of this writing, jQuery is at revision 1.6)

13: Illustrate selecting an element using its ID.

Answer:

${‘#myID’} The # is the key here.

14: Illustrate selecting a HTML element using its class.

Answer:

${‘.myClass’} The leading .(dot) is important.

15: Illustrate assigning a selected element to a JavaScript variable

Answer:

var myElement = ${‘#myID’}

16: Illustrate determining if an element exists.

Answer:

if ( ${‘#myID’}.length ) The length property will be non-zero if the element exists.

17: Illustrate determining if an element is visible or hidden.

Answer:

${‘#myID’}.is(‘:visible’) or is(‘:hidden’) as needed.

18: Why is it important to bind events to new elements if they’re created after the initial JQuery call?

Answer:

Elements created after the initial calls are not bound to any events. Events won’t work on those elements unless they are explicitly bound.

19: What is the ready event?

Answer:

It is an event created by jQuery that waits until the document is ready to be manipulated. This can be used to run code before the page images are loaded.

20: How is the default behavior of an elements event overridden?

Answer:

It is done using the .preventDefault method in the event handler.

*****

jQuery Core

21: How is the jQuery’s control of the $ variable released?

Answer:

Using the jQuery.noConflict() method. This is new in 1.6

22: How can callback functions be executed?

Answer:

Using the jQuery.when() method and a deferred object.

23: What is a deferred object?

Answer:

It is an object used to represent asynchronous events. Usually used with jQuery.when()

24: How can the ready event be delayed?

Answer:

Using jQuery.holdReady()

25: When would it be necessary to hold the ready event?

Answer:

When waiting for a custom plugin to load, or for other technologies to be ready before executing jQuery code.

26: What is jQuery.sub()?

Answer:

It is a means by which a new copy of jQuery can be instantiated. It is useful when a programmer wants to override properties or methods of jQuery without destroying the original behavior.

27: What are some parameters to jQuery()?

Answer:

A string which